Reacties

Gescheurd geld: wat zijn je opties? — 48 reacties

  1. Wat handig om te weten dit. Ik kom het niet zo heel vaak meer tegen, maar vroeger wel..al die briefjes hingen dan met plakband aan elkaar. En er werd ook regelmatig op geschreven.

  2. Een van mijn zoons heeft eens gekd gekregen voor zijn verjaardag en dat briefje was geseald in plastic. Dat heb ik destijds oogestuurd en het geld werd gewoon op de rekening gestort. Ging toen heel makkelijk. Is denk ik al ongeveer tien jaar geleden. Misschien is het nu lastiger.
    Ik kan me niet herinneren ooit gescheurd geld te hebben gehad. Laatst viel het me wel op dat de briefjes van vijf tegenwoordig zo versleten zijn. Kunnen ze mogelijk beter een munt van maken.
    En al hebben we nu al zo lang de euro. Ik blijf onze guldenbriefjes zoveel mooier vinden dan dit fluteurogeld

  3. In de apotheek gebeurd het veel dat men gescheurde biljetten “dumpen”. Ik vraag me altijd af wat met dan denkt. Een bedrijf krijgt het wel geregeld met de bank ofzo? Gelukkig heeft het ons nooit problemen gegeven. Wel willen andere mensen soms geen geplakte biljetten hebben.

  4. Ik heb inderdaad nog maar zelden cash op zak. Gelukkig scheurt het geld van nu ook minder snel dan vroeger. Van toen kan ik mij nog wel herinneren dat je soms papiergeld kreeg met plakband

  5. Goed om weten, ik weet eigenlijk niet of het in Belgie anders zit.. Ik vermoed eerder dat het min of meer hetzelfde zal werken.

    Ik zou ineens naar men bank gaan en het daar omwisselen. Heb geen zin in gedoe in de winkel. Het zou me sterk verbazen als ze in de bank moeilijk zouden doen.

  6. Ik plak ze met plakband, haha! Maar moet zeggen dat ik tegenwoordig heel goed oplet welke billetjes ik krijg bij bijvoorbeeld de Jumbo. Heb een keer €50 terug gekregen die ik vervolgens nergens kon besteden omdat het watermerk erin beschadigd was. Ben je mooi klaar mee...

  7. ik moest vreselijk lachen om het verhaal van de snippers! Ik ga met een gescheurd biljet eigenlijk altijd even langs de bank, tot nu toe hebben ze er nog nooit moeilijk over gedaan!

  8. De wet in Nederland is af en toe lekker tegenstrijdig en dan ben jij uiteindelijk de dupe ervan. Ik betaal echt heel veel nog met contant geld en als ze mij gescheurd geld geven, vraag ik altijd of ze een ander biljet voor mij hebben.

  9. Informatieve post. Mijn briefgeld scheurt echt vaak. sommige winkeliers willen het niet aannemen en als je ze dan naar de wet toe verwijst dan worden ze boos. Af en toe zitten er goede en aardige mensen tussen die het niet erg vinden.

  10. Leuk om te weten! Heb eens een briefje wat in 2 stukken lag met plakband geplakt en in de winkel keken ze er niet eens van op, het werd gelukkig zo aangenomen. Daaag, lelijk briefje...haha! =D

  11. De Nederlandse gulden biljetten bleven goed in de was. Euro biljetten niet. Dat geld was mooier en meer waard dan de euro nu. Maar liever had ik het zilveren muntgeld.

    Versleten geld neem ik liever niet aan. Bij de kassa heb ik wel eens gevraagd of ze ook een briefje hadden dat niet gescheurd was. Krijg ik toch een gescheurd exemplaar in handen, dan gebruik ik plakband. Wist niet dat het dan geweigerd kon worden. Ik heb geplakte briefjes altijd gewoon aangenomen.

    Beschadigd geld kon je vroeger zonder probleem omruilen bij een bankfiliaal, maar die zijn er tegenwoordig nog nauwelijks. Voor het storten van geld moet je nu betalen en beschadigd geld accepteert die automaat niet. Zelfs gekreukeld geld is een probleem voor die dingen.

  12. Gescheurd is wat anders dan aan elkaar geplakt. Officieel mag je geld niet aan elkaar plakken, want in de wet staat dat je geen veranderingen aan de biljetten aanbrengen en je voelt hem al aankomen. Plakband is een verandering.

    Love As Always
    Dimario

  13. Ik heb eigenlijk nog nooit gescheurd geld gehad. Ik zou het in een winkel, als wisselgeld, waarschijnlijk ook niet aannemen. Maar ik heb sowieso nog zelden cash in huis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder