Receptengenerator van HelloFresh: dit maakte ik!


Kipshoarma met couscoussaladeDe gemiddelde vrouw heeft een repertoire van ongeveer 9 gerechten. Ongeveer de helft zou wel wat meer variatie willen in de maaltijden. Ben jij er daar één van, en kun je wel wat hulp gebruiken om ideeën op te doen voor andere gerechten? Dan is een receptengenerator misschien wel wat voor jou!

Receptengenerator: wat is dat?

Een receptengenerator maakt een recept voor je op basis van een aantal criteria die jij invoert. Een goed voorbeeld van zo’n receptengenerator is De Recepten Matchmaker van HelloFresh. Ik probeerde deze receptengenerator uit.

Recepten Matchmaker van HelloFresh

Stap 1: kies wat je wilt verwerken in een maaltijd. Ik koos voor broccoli en kreeg 2 recepten aanbevolen.

Recepten generator

Stap 2. Kies het soort maaltijd dat je wilt maken. Uiteraard koos ik voor ‘Makkelijk en snel,’ want ik ben een gemakzuchtige kok.

Stap 3: Daarna kun je nog kiezen voor gluten vrij en/of vegetarisch. Ik heb vegetarisch aangevinkt.

Stap 4: Vervolgens krijg je recepten aangeboden:

Stap 5: Je klikt op het recept van je keuze, en dan krijg je een uitgebreid overzicht van de benodigde ingrediënten en hoe je de maaltijd moet bereiden.

Ik heb het recept met broccoli uiteindelijk niet gemaakt, omdat ik het wat te moeilijk vond. Je kunt namelijk ook heel makkelijk voor een ander recept kiezen. In plaats van het broccoli gerecht besloot ik de Kipshoarma met couscoussalade, pitabroodjes en knoflooksaus te maken. Dat recept heeft een moeilijkheidsgraad van 1, en is klaar in 20 minuten.

Hieronder mijn ervaringen met dit recept! Maar eerst:

Voordelen van de HelloFresh Recepten Matchmaker

  1. Met deze receptengenerator kun je inspiratie opdoen.
  2. Hij is heel makkelijk te gebruiken. Je hoeft er niet eens een gebruiksaanwijzing voor te lezen. De stappen zijn logisch en gaan vanzelf.
  3. Je kunt eerst in je koelkast kijken en als je dan bijvoorbeeld ziet dat je nog kip hebt liggen, kun je de Recepten Matchmaker daar een recept voor laten maken.
  4. Er zijn diverse opties voor het type maaltijd dat je wilt maken. Van kindvriendelijk tot avontuurlijk.
  5. Er staat een moeilijkheidsgraad bij het recept. Als je iets makkelijks wilt kies je voor moeilijkheidsgraad 1. Wil je wel wat meer uitdaging, dan kun je een recept met een hogere moeilijkheidsgraad nemen.
  6. De vormgeving van het recept is heel mooi en super duidelijk. Stel dat je niet zo van lezen houdt, dan staan er ook foto’s die alles duidelijk maken.
  7. De recepten matchmaker van HelloFresh is gratis.

Verbeterpunten van deze recepten matchmaker

Er zijn een aantal dingen die nog beter zouden kunnen wat mij betreft. Zo kwam ik bij verschillende keuzes uit bij hetzelfde recept. Koos ik voor kindvriendelijk dan kreeg ik bijvoorbeeld hetzelfde recept als wanneer ik voor avontuurlijk koos. Een ander nadeel vond ik dat een stuk of 12 ingrediënten wat mij betreft helemaal niet zo ‘Makkelijk en snel’ zijn. Bovendien was het recept voor bijvoorbeeld broccoli weliswaar ‘makkelijk en snel’ maar had het een moeilijkheidsgraad van 2. Wat ik ook miste waren alternatieve ingrediënten. Ik houd bijvoorbeeld niet van geitenkaas. Ik had het fijn gevonden als er in het recept een andere optie voor geitenkaas had gestaan. En als laatste lijkt het me goed als ze het aantal recepten uitbreiden.

Kipshoarma met couscoussalade

Ik heb de Kipshoarma met couscoussalade met pitabroodjes en knoflooksaus gemaakt. Het was een nieuwe ervaring in de supermarkt, want ik kocht dingen die ik normaliter nooit koop zoals couscous en kipshoarma. Gemengde sla hadden ze niet, dus heb ik gewone ijsbergsla genomen. Verder ben ik niet zo’n fan van knoflook, dus de saus heb ik vervangen door Ravigottesaus van het huismerk van Albert Heijn. Hieronder zie je het resultaat:

Kipshoarma met couscoussalade

Mijn conclusie over de HelloFresh Recepten matchmaker

De HelloFresh Recepten Matchmaker krijgt wat betreft gemak en vormgeving van mij een 9.! Hij is makkelijk te gebruiken, en ik vind de recepten echt supergoed beschreven: in zowel tekst als foto’s. Heb je een dag geen inspiratie, dan kun je in slechts 5 stappen een leuk recept krijgen met deze receptengenerator.

Gebruik jij wel eens een receptengenerator?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: