Pas op! Opbergsystemen!

opbergsysteem voor de badkamer

Ik ben altijd een beetje huiverig voor zogenoemde ‘handige opbergsystemen’. Weet je waarom?

Ze verhullen vaak dat je eigenlijk gewoon een boel zooi moet wegdoen!

Ik denk dat Marie Kondo zou zeggen: ‘Ruim eerst maar eens op jij, met je opbergsysteem!’ Vroeger, was ik dol op handige opbergsystemen. Alleen al door het kopen van een mooi dressoir, of slimme opbergbakken had ik het gevoel dat ik heel nuttig en verantwoord bezig was. En ik moet zeggen: het was ook echt leuk om thuis de boel dan netjes op te ruimen in zo’n opbergsysteem. Dat gaf me een geordend gevoel. Maar tegelijkertijd verdienden veel van de spullen die ik zo netjes ordende eigenlijk geen opbergsysteem. Een enkeltje kringloopwinkel was beter geweest, omdat ze vaak amper gebruikte.

Hoe gebruik je opbergsystemen op de juiste manier?

Mijn conclusie over opbergsystemen is dat ze handig zijn, maar dat het vaak beter is om eerst flink op te ruimen. Is je gang bijvoorbeeld een rommeltje met rondslingerende jassen en tassen? Ga dan niet meteen op zoek naar een handige garderobekast om alles beter te ordenen, maar kijk eerst kritisch of er niet wat weg kan. Heb je dat eenmaal gedaan, en je denkt nog steeds dat een kast wonderen zou doen om je gang netter te maken? Dan kun je hem met een gerust gemoed kopen.

Dit opbergsysteem kocht ik voor onze badkamer

Zo kocht ik afgelopen week bij de Kruidvat een ‘handig opbergsysteem’. (Zie foto bovenaan deze post) Ik weet niet hoe het heet, maar het is een soort opbergsysteem met zakken. Bij bol.com noemen ze het een hangende deur schoenenzak. Bij Ikea heet het een ‘hangende schoenenopberger’.  Zoals ik hierboven schreef vind ik dat stap 1 opruimen en weggooien is. Maar dit is het geval: Mijn jongste dochter gebruikt best veel verzorgingsproducten, en die laat ze vaak staan op de wasbak. Dat staat rommelig en slordig. Dus toen ik dat opbergsysteem bij de Kruidvat zag, leek me dat een goede oplossing voor dit probleem. Het beloofde bovendien dat je het simpelweg aan de deur kon hangen. Dus geen gedoe met schroeven en spijkers . Eenmaal thuis heb ik het meteen geprobeerd, en warempel: de deur kon inderdaad nog goed dicht. Ik heb er meteen wat shampooflessen van mijn dochter en man in gedaan!

Mijn conclusie over dit opbergsysteem

Ik vind dit een handig opbergsysteem omdat het geen plek inneemt! Die deur zit er toch al, en biedt nu ineens bergruimte. En ja, ik had mijn dochter er weer op kunnen aanspreken dat ze haar zooi moest opruimen. Maar voor 3,99 vond ik dit ook een prima oplossing : )

Heb jij veel opbergsystemen in huis? Welke is je favoriet?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: