Waarom ik afhaakte bij de Netflix serie Wanderlust

Wanderlust

De serie Wanderlust gaat over een stel dat al jaren getrouwd is. Ze zijn vertrouwd met elkaar, maar er is een bepaalde mate van sleur in hun huwelijk geslopen. Om de sleur te doorbreken nemen ze een bijzondere beslissing: ze geven elkaar permissie om vreemd te gaan.

Wanderlust: het verhaal in een notendop

Relatietherapeute Joy is al jaren best gelukkig getrouwd met Alan, en samen hebben ze drie kinderen. Maar Joy is een beetje uitgekeken op hun huwelijk. Het is allemaal wat saai, en mechanisch geworden. Mede daardoor gaat ze vreemd met een man die ze tegenkomt in het zwembad. Alan op zijn beurt heeft een one-night stand met een collega van zijn werk. Joy en Alan biechten hun zonden aan elkaar op. En dan doet Joy een voorstel: waarom niet elkaar de ruimte te geven om seks te hebben met anderen buiten het huwelijk. Dus wel gewoon met elkaar getrouwd blijven, want ze houden nog wel van elkaar, maar de sex buiten de deur zoeken.

Wanderlust: na 2 afleveringen afgehaakt

Tsja. Ik heb twee afleveringen van deze serie gekeken. Het is een kwalitatief goede serie, waarin goed geacteerd wordt. Maar toch haakte ik na de tweede aflevering, waarin Joy en Alan elkaar vertellen hoe de sex met een ander was, af. Ik had gewoon geen zin meer om te kijken naar het verhaal. En ik had steeds een countryliedje in mijn hoofd: ‘What’s forever for?’ Ik viel over het ogenschijnlijke gemak waarmee vooral Joy besluit om buitenechtelijke sex in hun huwelijk te introduceren. Ik kan me best voorstellen dat je na vele jaren huwelijk wel eens sleur voelt. Maar ik zou zeggen dat je dit ook op andere manieren kunt proberen op te lossen.

Wanderlust versus You, me and her

De serie You, me and her heeft overeenkomsten met Wanderlust. In beide series gaat een stel dat al langere tijd getrouwd is vreemd. Maar bij You, me and her leidt dat tot een polygame relatie. You, me and her is luchtiger om te kijken. De toon en uitstraling is minder donker, en de afleveringen zijn korter. Voor mijn gevoel werd in de serie minder gespeeld met huwelijkse trouw.

Mijn conclusie over Wanderlust

Wanderlust kreeg lovende kritieken, en ik geloof ook best dat het een goede serie is. Maar misschien ben ik te romantisch aangelegd. Ik kon het niet langer aanzien dat een stel elkaar ging zetten vertellen over hun sexcapades buiten de deur. Ik houd van beloftes die niet worden gebroken.

Praktische informatie over Wanderlust

Wanderlust bestaat uit 6 afleveringen, dus dat is overzichtelijk. Eén aflevering duurt 1 uur. Je kunt Wanderlust kijken op Netflix. Hieronder de trailer van deze serie:

Heb jij een serie waarmee je gestopt ben met kijken?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: