Middagmatinee in de Achterhoek

middagmatinee

Elke middag om 15 uur is het middagmatinee bij mij thuis. Dan pers ik twee sinaasappels, schenk het sap in een Picardie glas, en zet een keukenstoel anderstevoren zodat ik uit het raam kan kijken terwijl ik mijn sap drink. De soundtrack? Countryliedjes uit de jaren tachtig.

Middagmatinee in de Achterhoek

Het middagmatinee duurt ongeveer 15 minuten. Gedurende dat kwartier kijk ik uit over nu kale akker. Soms komt er eenzame fietser voorbij. Opwindend wordt het tafereel als er een traktor langskomt, en laatst waren ze zelfs bomen aan het zagen! Maar dat zijn uitzonderingen. Meestal is het middagmatinee simpelweg het uitzicht uit mijn keukenraam. Op de dagen dat ze op tijd thuis is, kijkt mijn jongste dochter mee naar het middagmatinee. Dan pers ik vier sinaasappels en draait ook zij een keukenstoel andersom.

Dan kijken we samen naar het middagmatinee.

Ik houd van het middagmatinee : )

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: