Kan een relaxfauteuil een bank vervangen?

relax fauiteuil

Toen haar katten haar bankstel grondig geruïneerd hadden door hun nagels eraan te scherpen, koos mijn jongste zusje ter vervanging voor twee relax fauteuils in plaats van een nieuw bankstel. Eentje voor haar, en eentje voor haar man.

Oh, yes! Oh yeah… That’s the stuff!

Bij relax fauteuils moet ik altijd denken aan de stoelen van Joey en Chandler in de serie Friends. In onderstaand fragment nemen ze voor het eerst plaats in hun relax fauteuils en ze kreunen zowat van genot. Kijk maar:

Ik vind Chandler en Joey beslist een goede reclame voor relaxfauteuils : )

Wat is een relaxfauteuil precies?

Een relaxfauteuil is een wat grotere stoel die compleet gericht is op comfort. Relaxfauteuils hebben vaak eigenschappen als:

  • Je kunt er bijna in wegkruipen.
  • Ze hebben doorgaans een ingebouwde, verstelbare voetensteun.
  • Ze hebben meerdere standen. Je kunt er rechtop in zitten, een beetje achterover, of je klapt hem helemaal achteruit en dan kun je liggen. Zie ook de video van Joey en Chandler!
  • Ze zijn vaak draaibaar. Dus als je de rest van het gezin even zat bent, draai je ze gewoon met stoel en al de rug toe.
  • Sommige zijn elektrisch verstelbaar.
  • Je kunt er makkelijker onder schoonmaken.

Het voordeel van een relaxfauteuil ten opzichte van een bank

Het grootste voordeel van een relaxstoel ten opzichte van een bank is dat hij veel minder ruimte in neemt, terwijl hij wel net zo heerlijk ligt. Dus als je vrij klein behuisd bent, kan een relax fauteuil een goed alternatief zijn voor een bank. Een ander voordeel vind ik dat je een relax fauteuil makkelijker verplaatst. Als je de indeling van je woonkamer wilt veranderen is dat makkelijker gedaan met een fauteuil dan met een bank.

Zijn relaxfauteuils niet lelijk?

De reputatie van relaxfauteuils is wisselend. Hoewel niemand hun comfort zal ontkennen, is voor veel mensen het uiterlijk van zo’n fauteuil een struikelblok. Maar er zijn tegenwoordig zoveel verschillende modellen, dat een relaxfauteuil echt wel leuk kan staan. Het is gewoon een kwestie van even rondkijken een model kiezen met een bekleding die bij je past. Laten we voor de aardigheid eens een paar relaxfauteuils bekijken! Moet je deze Relaxfateuil van haco.nu bijvoorbeeld eens zien:

 

relaxstoel

Volgens mij ontspan je vanzelf als je daarin ligt. Het enige nadeel vind ik dat hij me een beetje aan een tandartsstoel doet denken.

Onderstaand model beantwoord wat mij betreft aan het stereotype beeld van een relaxstoel, en vind ik niet zo mooi:

relaxfauteuil

Deze zou ik liever niet in mijn huis hebben.

Mijn conclusie over relaxfauteuils

Relaxfauteuils zijn een handige, ruimtebesparende manier om toch heerlijk te kunnen zitten en liggen als je thuis bent. Laat je niet afschrikken door vooroordelen en stereotype ideeën over relaxfauteuils. Er zijn zoveel modellen dat er echt leuke tussen zitten. Een relaxfauteuil kan dus in principe een bank vervangen. Bij dit type stoel is het handig als je ze ter plekke uitprobeert.

N.B. De stoelen van Joey en Chandler waren van het merk Barcalounger.

Praktische informatie over relaxfauteuils

De prijzen van relaxfauteuils lopen uiteen van zo’n 199,- tot wel 2000,-.

Wat heb jij in je woonkamer staan om op te relaxen?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: