De nr. 1 les die ik leerde van hardlopen is…

hardloop lessen

Als fanatiek sporthater verrast het mij nog regelmatig dat ik al 17 jaar lang ga hardlopen. Maar hardlopen leert mij ook handige lessen voor het leven. En één van de belangrijke lessen die ik leerde van hardlopen is deze:

‘Dingen lijken vaak veel erger dan ze zijn.’

De belangrijkste les die ik leerde van hardlopen

Die les kwam vorige week nog weer eens voorbij na de hevige sneeuwval. ‘Nu kan ik vast niet hardlopen!’ dacht ik hoopvol. Want dat ik het dagelijks doe, wil beslist niet zeggen dat ik er zin in heb. Maar wat bleek? Ondanks het feit dat de wegen vol sneeuw lagen, kon ik prima lopen. Hetzelfde merk ik vaak als het regent. Als ik in bed lig, en de regen tegen het raam hoor striemen terwijl de wind woest om het huis tiert, dan lijkt hardlopen mij geen optie. Maar ben ik eenmaal buiten in die regen en wind, dan valt het enorm mee. Hoewel deze les niet altijd zal opgaan, geldt hij wel regelmatig. En dat vind ik dan weer goed nieuws : )

Want ik houd ervan als dingen meevallen.

Wat is jouw favoriete levensles tot dusver?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: