Contactlenzen online bestellen: deze informatie heb je nodig

contact lenzen online kopen

Ik draag contactlenzen. Bijvoorbeeld naar dansles. En als ik ergens naar toe ga. De reden is simpel: ijdelheid. Ik vind mezelf er leuker uitzien met contactlenzen. Als tiener baalde ik altijd als een stekker dat ik een bril moest dragen. En ik was dan ook dolblij toen ik op mijn achttiende lenzen kreeg. Hoewel mijn man graag beweert dat ik er zonder mijn bril uitzie alsof ik de wereld ‘een groot wonder’ vind. En dat bedoelt hij niet vleiend vrees ik. Maar dit terzijde.

Contactlenzen kopen: online is voordeliger

Ik heb mijn lenzen laten aanmeten door een plaatselijke opticien. Maar toen mijn lenzen op waren, heb ik online nieuwe gekocht. Niet omdat ik niet tevreden was met die opticien, maar omdat het makkelijker en sneller was om mijn nieuwe contactlenzen online te bestellen. Bij de opticien moet ik vaak anderhalve week wachten. De contactlenzen die ik online bestelde had ik binnen een paar dagen binnen. Maar bovenal was ik echt veel en veel goedkoper uit door mijn contactlenzen online te kopen. Zelfs als ik er een betaald consult voor mijn ogen bij optel ben ik online nog goedkoper uit. Op mijn review blog schreef ik daar een post over. Je vindt daar ook de berekeningen die ik maakte om tot deze conclusie te komen.

Wat heb je nodig om online lenzen te kopen?

Voordelig online contactlenzen en lenzenvloeistof bestellen is niet moeilijk. Wel is het belangrijk om bepaalde gegevens bij de hand te hebben, zodat je de lenzen kunt bestellen die passen bij jouw ogen. Zo moet ik bijvoorbeeld altijd de volgende gegevens invullen voor mijn torische lenzen:

 1. Sterkte
 2. Radius
 3. Diameter
 4. Cylinders
 5. Asax

En deze informatie moet je per oog beschikbaar hebben, want die kan verschillen. Maar als je geen cylinder nodig hebt dan hoef je bijvoorbeeld alleen maar je sterkte per oog te weten en de diameter.

N.B. Je kunt niet ‘het recept’ van je bril gebruiken om lenzen te bestellen overigens. Ze zijn heel verschillend. Een bril zit zo’n 12 milimeter van je ogen af, terwijl lenzen direct op je ogen zitten. Je hebt dus voor lenzen een apart voorschrift nodig.

12 Voordelen van contactlenzen

Contactlenzen hebben een aantal voordelen. Kijk maar:

 1. Ze veranderen niets aan je gezicht.
 2. Je hebt geen aparte leesbril nodig. Je kunt zogenoemde multifocale contactlenzen kopen en dan heb je dat gedoe niet.
 3. Ze beslaan niet als je de oven of vaatwasser opent!
 4. Ze beslaan niet als je vanuit de kou een warm huis binnenstapt.
 5. Je kunt lenzen bestellen in verschillende kleuren. Er zijn zelfs aparte motieven zoals tijgerogen.
 6. Geen gedoe om een leuk montuur uit te zoeken. Dat valt namelijk nog niet mee.
 7. Geen gedoe met brillen die afzakken of aan de achterkant klemmen bij je oor, waardoor je van die deukjes krijgt. Als je een bril hebt die dat doet, weet je precies wat ik bedoel.
 8. Je blikveld is helemaal vrij: geen beperking van de randen van je montuur.
 9. Als het regent kun je gewoon nog goed zien. Bij een bril wordt het zicht dan moeilijk door de regendruppels op je glazen.
 10. Contactlenzen zijn tijdloos, terwijl een bril vaak tijdgebonden is. Soms kan je aan de bril die iemand draagt zien in welk jaar de foto is genomen….
 11. Contactlenzen geven het meest natuurlijke zicht.
 12. Je kunt allerlei leuke zonnebrillen dragen als je lenzen hebt.

Waarom ik ook nog een bril draag

Hoewel contactlenzen dus duidelijk heel veel voordelen hebben, draag ik thuis ook vaak een bril. Zeker als ik achter mijn computer zit en aan mijn blogs werk. Ook heb ik de neiging om na een drukke dag, mijn lenzen uit te doen zoals anderen hun nette kleding verwisselen door een joggingbroek hun werkdag. Het is net alsof een bril relaxter voelt.

Samenvattend

Contactlenzen bieden veel vrijheid: ze veranderen niet hoe je eruit ziet, en zijn praktisch. Als je eenmaal de sterkte en andere specificaties weet die je nodig hebt, kun je contactlenzen heel makkelijk online bestellen. En dan ben je vaak voordeliger uit. In deze post kon je lezen welke informatie handig is om bij de hand te hebben als je online lenzen gaat bestellen.

Hoeveel je moet weten is afhankelijk van je oogafwijking.

Hoe en waar koop jij je contactlenzen?

30 Responses to Contactlenzen online bestellen: deze informatie heb je nodig

 1. Ik ga gewoon naar de opticien en laat 1x per jaar mijn ogen nazien. Er word daar ook op eventuele veranderingen en afwijkingen gelet en dat vind ik een veilig idee en daar betaal ik ook graag extra voor. Ik draag al 37 jaar contactlenzen en heb ze nooit online besteld.

 2. Ik heb zelf geen lenzen en ook geen bril. Mocht ik het ooit nodig hebben dan ga ik gewoon kijken wat het beste bij mij past. Ik heb meerdere oogtesten gedaan maar tot nu toe 0 afwijking dus dat is erg fijn.

 3. Ik draag af en toe lenzen, maar altijd v d opticien. Controle is zo belangrijk! Ik vind het ook eerlijk gezegd geen goede zaak om reclame te maken voor online of Kruidvat lenzen. Veel jij eten kopen vanwege de prijs hun lenzen online zonder controle tussendoor.
  Ik heb lenzen vanaf mijn 12e gehad, en in mijn studietijd ben ik slordig geweest met controles e.d. het heeft me bijna blind gemaakt.

  Een vriendin v m is oogarts en die ziet alle ellende van losse lenzen zonde controles.

  Mij advies is: niet doen!

  De opticien kan ze ook eerder bestellen als jij eerder belt en ze opsturen aan jou.

 4. Ik draag al sinds mijn twaalfde een bril en heb er nog nooit aan gedacht om lenzen te proberen. Denk dat ik het niet echt durf om zo aan mijn ogen te komen. Klinkt misschien wat stom

 5. Wat handig artikel! Alleen durf ik niet contactlenzen te dragen. De tranen komen snel uit bij mij. (huilbak ben ik) Ik draag nog geen bril en ook geen contactlenzen maar als nodig, denk ik dan ga ik voor bril.

 6. Hmmmm. Ik ga binnenkort een ander montuur krijgen. Ik gebruik de bril eigenlijk alleen maar voor bij autorijden of als ik achterin een zaal zit en vooraan de presentatie wil zien. Daarentegen merkte ik bij de laatste oogmeting (alweer een aantal jaar geleden) dat mijn ‘min’ (erg kleine afwijking) meer richting ‘plus’ aan het gaan is. Tja, met de jaren veranderen je ogen ook. Ik kan net als iemand anders die hier ook reageerde heel moeilijk iets in mijn oog krijgen. Ik durf het gewoon niet. Blijf mijn oog maar knipperen.

 7. Ik gebruik bijna geen lenzen, maar alleen daglenzen eens per jaar. Ik laat me altijd checken door een opticien. Ik koop bijna nooit lenzen online. Mijn ogen zijn ernstig gevoelig. Ik koop alleen bij een erkende site van ziekenhuizen bijv. Een goede artikel heb je geschreven.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.