Reacties

Plaagdieren, en muizen in huis? — 28 reacties

  1. Van muizen gelukkig geen last, maar wel momenteel van vliegen. Telkens schop ik er een aantal naar buiten, maar twee uur later heb ik er weer een aantal in huis zitten. En waar die vandaan komen is mij een raadsel.
    En helaas... de huis tuin en keukenmiddeltjes die werken voor geen meter.

  2. Ik had ook last van muizen omdat mijn kat levende muizen naar binnen bracht. Uiteindelijk een bedrijf laten komen die doosjes met gif heeft neergezet, hielp niet. Toen las ik ergens dat ze niet tegen zwavel van lucifers kunnen. Dus elke avond aantal lucifers in pindakaas gedoopt, daarna wat gif erop. Elke ochtend waren de lucifers verdwenen en na paar dagen lagen ze er nog. Dus nu geen last meer. Ook heeft een andere aanloop kat er hier 2 gepakt. Ik woon alleen en durf ook geen klem te zetten, soms leven ze nog half, moet er niet aan denken...?bah.

  3. Gelukkig waren het muizen en geen steenmarters....die laatste mag je niet doden, zijn beschermd. Maar ze veroorzaken wel overlast.
    Ik ben een van de weinige alleenstaanden die wel een muizenval durft te zetten(en daarna het lijk of bijna lijk verwijdert) Ik leerde dat als kind van mijn vader, samen de muizenvallen zetten, en leegmaken. Ik vond het schitterend om met mijn vader klusjes te doen, ook muizen vangen dus.

  4. vroeger had ik muizen achter mijn kledingwinkel, die kwamen via de verwarmingsbuizen uit de kelder. Ik zette daar zo een diervriendelijke muizenval. Dat is minder erg om leeg te maken. Je vangt ze en je laat ze een paar km verder weer los. Samen met mijn dochtertje want die wilde zeker weten dat ik dat muisje geen pijn deed. Dus liet ik hem vrij... kwam er een Vlaamse Gaai aangevlogen die zo het muisje voor onze neus weggriste.... Daar ging mijn diervriendelijke daad. Van mij mogen al die beestjes nuttig zijn, zolang ze dat maar ergens anders doen :-)

    • Nou ja zeg, dat is ook wrang inderdaad : ) Ergens ook wel komisch dat je zo'n muis voor je neus weggerist ziet worden uit het leven!

      Maar jij hebt in ieder geval je best gedaan vind ik.

  5. Wij wonen ook in het buitengebied en hebben af en toe last van muizen in huis, En houten valletje met pindakaas, dat doen wij ook inderdaad. Gif vind ik zielig. In zo'n val is de muis (meestal tenminste) meteen dood.

    En wat ook belangrijk is: alle (lees álle) gaatjes en kiertjes dichtstoppen waardoor ze in je keuken of je kamer kunnen komen. Dat is volgens mij de beste preventieve maatregel. Wij hebben bijvoorbeeld ook met plastic horregaas en duct tape allerlei hoekjes onder het aanreacht en de koelkast afgeplakt (lekker simplistisch, maar wij zijn ook niet van die handige klussers). Helpt echt!

  6. Wij hadden in het begin van de zomer last van muizen in huis! Op een zondagochtend zaten mijn zoon en ik koffie te drinken in de kamer en opeens dribbelde er een klein grijs muisje langs. Verdween achter de bank. Ik hoopte nog dat hij uit zichzelf weer naar buiten zou gaan, maar later vonden we aangevreten zakken in de keukenkastjes en ook de bekende muizenkeuteltjes. Tijd voor actie dus. De voorraad eten allemaal in goed afgesloten plastic bakken opgeborgen en vallen gekocht. Ik kocht 2 muisvriendelijke (daar ook 2 muizen mee gevangen, misschien 2x dezelfde want de eerste keer lieten onze kinderen de muis vlakbij huis weer los ????). Toen de vallen daarna een paar nachten leeg bleven en we nog wel muizenkeuteltjes vonden ook een paar vallen van kunststof gekocht bij Pets P.lace. Die leken een beetje op een soort reuzenknijper: de muis is op slag dood en je hoeft de dode muis niet aan te raken als je hem eruit wilt halen. Daar ook nog 2 muizen mee gevangen en gelukkig zijn we nu weer muisvrij. Onze poes vangt ook wel muizen maar die is in de zomer graag buiten, dus die hielp ons niet zo erg hierbij ????. Ik houd veel van de natuur, maar muizen in huis dat geeft te veel overlast!

  7. Muizen zijn schattig om te zien maar echt reuze vies als je ze in huis hebt. Wij hebben er wel eens eentje in ons oude huis en die vangen we dan. Maar afgelopen zomer hadden we een plaag en waren mijn voorraden aangevreten!! Elke dag 2 vallen en elke dag weer vol. En dus weer een stapje extra beveiligen. Uiteindelijk hadden we het “lek” gevonden: onze buren hebben kippen waarvan het hok bijna aan ons huis grenst. Door de droge zomer gingen muizen op zoek naar voedsel dus haalde buurvrouw het voer van de kippies uit het hok s avonds. De muizen zochten het verder op en kwamen via onze kelder en schuur bij ons in de keuken zoeken. Na 14 dode muizen (ja ik ben blij met mijn man!) zijn we nu weer een poosje verlost ;)
    En oja, dat gif helpt niet hoor. Dat eten ze en dan drogen ze uit, maar als ze dat op de verkeerde plek in je huis doen met warm weer, dan ruik je ze toch.... Een val met pindakaas of KitKat werkt toch het beste...

  8. Heh bah, muizen :( Gelukkig twee katten in huis en nog geen muizen gezien. Wel eens een rat toen ze in het park achterons de vijver aan het leegpompen waren toen ze daar werkten. Gelukkig zijn onze katten goede jagers en waren we er direct van verlost (en nergens geen meer gezien)

  9. Haha leuk om te lezen dat het boek toch een beetje je mening heeft kunnen veranderen. Na een jaar in het bos te hebben gewoond heb ik leren leven met muizen, ze horen nu eenmaal bij het ecosysteem waar wij in leven. En ik weet dat als ik geen eten voor ze achterlaat dat ze mij niet in de weg gaan zitten!

  10. Dank je wel voor de adviezen. Ik heb last van ongedierte in mijn tuintje. Daarnaast komen er muizen in de kippenhok en dat is zo vervelend. Waarschijnlijk worden zij aangetrokken door de voer. Sommige muizen zijn ook nog zo groot en maken mij nog banger.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder