Reacties

Geluiden van het Achterhoekse platteland — 11 reacties

  1. Geluiden genoeg, maar dan niet van het platteland.
    Iedere dag veel herrie van de dienst groenvoorziening, ik haat het, een buurhond die veel blaft, ik haat het, en harde stemmen en loopgeluiden van buren, ik haat het. Als het kon zou ik direct gaan verhuizen naar het platteland, heerlijk die rust en vrijheid.

  2. Wij wonen ook op het platteland, dus de geluiden bij ons lijken veel op die bij jullie. Wij hebben hier vlakbij wel een paard staan dat soms de hele dag praat (hinnikt). En onze eigen honden maken redelijk wat kabaal. In onze tuin zit al maanden een specht in de bomen te timmeren, dat hadden we eerder eigenlijk nooit, maar ik vind het wel grappig.

  3. Ik woon aan de buitenrand van deze plaats...voor koeien en paarden moet ik vijf minuten lopen.
    Ik hoor hier bestemmingsverkeer, smorgens vroeg als men gaat werken en savonds als de mensen weer thuiskomen. De krantenjongens en de postbode, de kippen in de tuin, de kinderen na schooltijd als ze buiten spelen. En na tien uur hoor ik het overbuurmeisje als ze onder de douche staat te zingen.
    En helaas, elk weekend vuurwerk.

    Als je op youtube zoekt op "welke vogels zingen in de tuin" krijg je een filmpje met de meest voorkomende vogel.

  4. Ik woon midden in het centrum, dus hoor vooral auto's en geluiden van bouwwerkzaamheden. Maar ook vogels, zo vroeg in de ochtend vind ik dat heerlijk om naar te luisteren.
    Ik vind het filmpje rustgevend om te zien :)

  5. Heerlijk, wat een rustgevende geluiden. Hier hangen de geluiden erg af van een bepaald gezin in de buurt. Als zij thuis zijn hoor je dat door heel de buurt heen. Als ze aan het werk zijn en hun kinderen naar school/opvang zijn, dan hoor je vogels.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder