Gebruik jij emoticons oftewel emoji’s? Ik wel.

Posted september 7, 2018 in Huishoudelijke beslommeringen / 5 Comments

emoji'sEmoticons oftewel emoji’s.

Ze zijn een wat heikel punt. Aan de ene kant worden ze ‘kinderachtig’ en ‘infantiel’ genoemd.

Het is de toon die de muziek maakt

Maar anderzijds hebben ze wel degelijk een functie in teksten. Niet voor niets zegt het spreekwoord: ‘Het is de toon die de muziek maakt,’ wat zoveel betekent dat de manier waarop je iets zegt bepaalt hoe het overkomt. Met een tekst kan dat soms lastig zijn. En dat is nou precies waar emoji’s bij kunnen helpen.

Met emoji’s kun je verduidelijken hoe je iets bedoelt. Stel dat ik zeg:

Ik ben toch zo dol op studiedagen ; )

Het knipoogje laat dan weten dat je dit niet al te serieus moet nemen.

Op mijn blog Het Moederfront lees je meer over emoji’s en emoticons.

Gebruik jij emoji’s?


5 responses to “Gebruik jij emoticons oftewel emoji’s? Ik wel.

  1. Alice

    In WhatsApp gebruik ik ze veel. Als ik op mijn laptop typ mis ik de mogelijkheid om eenvoudig emoticons in te voegen. Terwijl ik het wel leuk vind om ze te gebruiken. Ik heb daarom net maar even gegoogeld hoe je ze het makkelijkst kunt toevoegen… 🙃 Hoewel ik soms ook wel twijfel wat een emoticon precies betekent…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.