Reacties

11 x Alternatief voor tegels tuin — 54 reacties

  1. Mijn man zou het liefst de hele tuin bestraten, dan hoeft hij geen gras meer te maaien, zegt hij.
    Ik wil juist het liefst zo weinig mogelijk tegels. Als het om terras gaat is dat natuurlijk wel het meest praktisch, maar het liefst zo weinig mogelijk.

    • Ik snap je man zeker als het om de hoeveelheid werk gaat. Maar het is dus echt niet goed voor het milieu. Ik zou dan op z'n minst voor van die speciale tegels kiezen.

  2. Naast tegels uit de tuin, is het ook belangrijk de regenpijp af te koppelen. Dat het water niet meer het riool in loopt, maar de tuin in. Anders heb je nog weinig aan dat tegels weghalen. Bovendien is het ook stom om gezond schoon regenwater naar de rioolwaterzuivering te laten vloeien...laat het liever grondwater worden. Dan zuivert de natuur het, en als het nodig is als drinkwater is dat een stuk goedkoper dan rioolwater zuiveren.

  3. Bah, die tegeltuinen. Je noemt terecht het afwateringsprobleem, maar ik denk hierbij ook aan kleine dieren, die nergens kunnen rondrommelen of schuilen. Ik ken diverse tegeltuinen in mijn dorp en ik moet altijd lachen als ik zie hoe er op den duur tóch onkruid (ongewenste plantjes) tussen de tegels gaan groeien. Zaden laten zich niet tegenhouden :-) Waarom een tuin als je niet van groen houdt? Er zijn toch ook hele mooie appartementen?

  4. Je kunt ook denken aan grind, schelpen, split of gravel (neem dan wel een soort waar water doorheen komt). Als je het goed aanlegt (met antiworteldoek e.d.), heb je er geen onderhoud aan.

  5. Hier in mijn buurt lijkt het wel alsof er alleen maar meer van dit soort terrastuinen aangelegd worden. Met van die graftegels. Heel makkelijk qua onderhoud, al zie ik genoeg terrassen met veel onkruid er tussen. Dus of dat nou zo onderhoudsvrij is. Ook voor vogels en insecten is een terrastuin weinig interessant.
    Maar eerlijk is eerlijk; je bent altijd wel bezig. Snoeien, maaien, dode bloemen weghalen. Die ene pot op het terras geeft dan weer weinig werk.

  6. Ik heb een paar tegels (lelijke) en verder kunstgras. Dat kunstgras heb ik gelegd toen de kinderen 2 en 4 waren, maar ik ben er nog steeds heel blij mee. Het ligt al 6 jaar en bevalt nog steeds. De kinderen zitten er ook nu nog vaak op te spelen.

  7. In onze tuin hebben we tegels, kunstgras en veel bakken met prachtige bloemen, ook hebben we klimop aan beide kanten tegen de schutting. Ik zou er niet aan moeten denken om alleen maar tegels in mijn tuin te moeten hebben.. zo saai!

  8. Ik woon in een appartement en wil juist een tuin. Ik vind het zo irritant als mensen wel een tuin hebben maar deze niet benutten. Als je alleen maar tegels wilt, ga dan in een appartement zitten of zo en laat de tuinruimte over aan mensen zoals ik.

  9. Mijn tuin is mijn lang leven... dus nee, die tegeltuinen zijn echt niet aan mij besteed.
    Toegegeven, we hebben een ruim terras, maar alles in verhouding natuurlijk aangezien we in totaal 1400 m² hebben. We hebben nog steeds veel meer beplanting, ook een aantal mooie grote bomen, mijn moestuin, de vijver,...
    Er is zoveel dat kan en heus, ook zonder alles vol te tegelen kan je een onderhoudsvriendelijke tuin creëren.

  10. Gelukkig hebben wij nog lekker veel gras. Mijn vader vind het ook niet erg om het gras te maaien, hij is daar graag mee bezig. Mij (en mijn katten) hoor je dus ook zeker niet klagen!

  11. Leve de mensen die doorhebben dat een tuin zonder veel stenen de toekomst heeft . Bovendien geeft het mij een goed lgevoel dat ik ruimt creër voor allerlei insecten, diertjes, vogels en zelfs egels, die weer slakken eet. Ik heb op dit moment een egel, die ik gevoerd heb met zaden en water om door de droogte te komen deze zomer. En dat geeft voldoening!

  12. Ik snap mensen die niet van tuinieren houden wel dat ze hun tuin vol leggen met tegels, maar het is inderdaad niet handig met het water dat nergens meer heen kan. Ik hou van planten en bloemen in m'n tuin, dus bij ons zit het gelukkig wel goed :D

  13. Wij hebben gras, veel gras: zo’n 1000 m2
    Veel fruitbomen, een grote border met wilde planten en wat kleinere borders met allerlei vaste planten. Aardbeien veldje en een kleine moestuin. Twee grote terrassen en een kleinere. Veel vogels, eekhoorns, egels.
    De tegeltuinen doen me altijd denken aan een begraafplaats. Kunstgras vind ik ook vreselijk.
    Van 1985 tot 2000 woonden we in een rijtjeshuis en ook toen hadden we een dier- en mensvriendelijke tuin met gras, vijvertje en borders en 2 kleine terrassen!

  14. Ik begrijp niet dat mensen persé een tuin willen om hem dan vol tegels te gooien. Wij houden van groen. Als afsluiting leifruit of een mooie haag. Gras. En nee dat hoeft geen biljartlaken te zijn qua perfectie. Het zag er niet uit dor de droogte. En nu heeft het zichzelf hersteld. Fantastisch vind ik dat! Onze ene buur heeft ook een heel natuurlijke tuin met veel vlinderstruiken. Geweldig is dat. Onze andere buur heeft alles nep. Afsluiting, gras, veel tegels zelf plastieken schapen, eenden en kikkers.
    Het enige dat ik vaak doe is onkruid wieden. Op 1 of andere manier word ik daar helemaal 'zen'van en mijn man vindt dat niet erg????

  15. Wij hebben inderdaad een betegelde tuin maar dat is meer uit praktisch oogpunt vanwege de winkel en eventuele opslag maar sinds kort hebben we een vakantiehuisje met een hele groene tuin want daar gaat toch echt mijn voorkeur naar uit.

  16. Wij hebben tegels, een stukje bestrating onder onze overkapping en een deel rubbertegels onder de schommel en trampoline haha. Ik heb niet zo'n groene vingers. Om eerlijk te zijn is het enige groen dat we hebben het onkruid in de voortuin die tussen de steentjes doorgroeit haha

  17. Wij hebben een paar tegelpaadjes, maar verder gewoon gras, wat mijn man niet zo grappig vindt, haha. maar er is een deel dat we waarschijnlijk met boomschors gaan beleggen, dat is toch wat natuurlijker.

  18. Kunstgras heeft volgensmij ook echt onwijs veel onderhoud nodig! Daar groeit ook onkruid doorheen :)

    Wij hebben denk ik 30% tegels, mooie verdeling.

  19. Ik woon nu in een flat dus dat probleem heb ik niet, maar toen ik een tuin had had ik veel gras. Ik vind het heerlijk om met blote voeten op gras te lopen en toentertijd was het ideaal voor de kinderen. En ja het betekende wel maaien maar dat hadden we er voor over.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder