‘Het weer’ in je tuinstoelen? Chloor helpt: met voor en na foto’s.

Het weer in tuinstoelen

Mijn tuinmeubilair komt van de kringloop. Het zijn witte kunststof stoelen, waar ‘het weer’ in zit. Op internet vond ik een tip om ze schoon te maken met chloor.

Op mijn review blog, vind je de voor en na foto’s en het resultaat!

Aanvullende tip voor reinigen kunststof tuinstoelen!

N.B. Op de Facebookpagina van Huisvlijt gaf Gerda een aanvullende tip. Zij adviseert dit type vlekken te verwijderen met een ontkalker. Denk aan huishoudazijn, sanitair of kunststof reiniger.

Ze geeft de volgende stappen:

 1. Op je tuinstoelen smeren.
 2. Laten intrekken.
 3. Stoel met koud water en microvezel doek afnemen.
 4. Stoel nabehandelen met auto polish. Zo krijgt de stoel weer een beschermlaag.

Dankjewel Gerda!

Hoe maak jij jouw tuinmeubilair schoon?

45 Responses to ‘Het weer’ in je tuinstoelen? Chloor helpt: met voor en na foto’s.

 1. Ik moet bekennen dat ik niet eens chloor in huis heb… vind het zo vreselijk stinken. Ik denk dat ik het eerst zou proberen met wondersponsen.
  Wij hebben een houten tuinset. In het voorjaar is dat dus een namiddag schrobben (en heel veel zweten en zwoegen) met groene zeep. Er is ook wel speciale teakreiniger maar die is zo duur en niet bewezen beter.
  Oja, onze tafel mag dus vergrijzen, vinden we niet erg.

 2. Onze witte tuinstoelen zijn ondertussen al 35 jaar oud en vertonen hier en daar wat verkleuringen. Ik doe er geen moeite voor om die stoelen weer wit te krijgen aangezien dat toch niet meer zal lukken. Ik was de stoelen wel regelmatig af zodat we niet op vuile stoelen moeten gaan zitten. Ik was de stoelen gewoon af met regenwater zonder detergent in. Mij stoort het niet dat die 35 jaar oude stoelen wat verkleurd zijn : zolang ze nog bruikbaar zijn zal ik die blijven gebruiken.
  Ik zie liever houten tuinmeubels maar als ik zie hoeveel onderhoud onze buurman aan zijn houten tuinset heeft…. dan nog liever een plastieken tuinstoel die na verloop van de jaren wat verkleurd maar weinig onderhoud aan is….

 3. Ik houd niet zo van chloor, overgehouden aan toen ik klein was geloof ik. Dat mijn moeder iets aan het schoonmaken was en zei ‘pas op, even niet hier komen, ik ben met chloor bezig’ of iets in de trant. Het verschil is wel duidelijk.

 4. Wij hebben alleen inklapbare, lekker zittende campingstoelen om buiten te zitten. Dat bevalt mij heel goed, want ik heb een erge hekel aan tuinstoelen schoonmaken…

 5. Werkt goed zeg! Ik vind chloor altijd een beetje riskant, omdat ik bang ben te knoeien en bleekvlekken in mijn kleren te krijgen. In de badkamer gebruik ik het wel eens als ik toch al uitgekleed ben, maar om nu naakt in de tuin te gaan staan poetsen haha

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.