Onverwacht moois

Posted juni 19, 2018 in Persoonlijke huisvlijt / 18 Comments

optimisme

Tijdens mijn hardlooprondje kwam ik deze mooie bloemen tegen, die groeiden op asfalt! Nou niet direct de beste plek om te groeien en bloeien.

Het lijkt mij een mooie metafoor voor het leven.

Uit narigheid kan toch iets moois voortkomen

Ik vind het leven in de regel niet altijd een pretje. Soms is het moeilijk en pijnlijk.

Dan is het mooi om te bedenken dat uit de lelijkste dingen toch mooie dingen kunnen voortkomen. Je ziet het vaak ook met mensen die een burn-out oplopen. Na de eerste ellende, slaan ze daarna vaak hele andere wegen in en wordt hun leven er uiteindelijk beter op.

En ik vind dat de natuur dit prachtig laat zien met deze bloemen.

Wat was voor jou een nare situatie, waar iets moois uit voortkwam?


18 responses to “Onverwacht moois

 1. Linda

  Na een burn out de stap durven nemen om zelf intern een andere functie te gaan vervullen. Nooit heb ik daarvan durven dromen dat ik dat heb aangedurfd.

 2. Linda

  Bij mij was het iemand die ik had leren kennen,liegen en bedriegen was normaal voor hem,maar om een lang verhaal kort te maken heeft het me dichter bij God gebracht,ben ik uiteindelijk bekeerd en heb ik een fantastisch leven,dat kan uiteindelijk God alleen doen,en op mijn balkon groeit een prachtige plant met roze bloemen gewoon uit het beton,er is geen aarde in de grond te bekennen,en als ik het zie,word ik er heel erg blij van,het is toch een wonder een plant uit de stenen te zien groeien zonder dat er aarde is.een mooi wonder ….

 3. Marie

  Mooi die klaprozen. Die groeien echt op onmogelijke plekken. Ooit een gedicht over geschreven, voor iemand die een moeilijk leven heeft gehad.
  Ik vind een bloem die groeit op een troosteloze plek ook zo hoopvol. Dank je wel!

 4. Na een hele nare periode waarin ik ons kindje verloor en we hoorden dat herhaling daarop erg groot zou zijn bij een volgende zwangerschap heb ik mijzelf laten bijscholen. Nu ben ik zelf coach zwangerschapsverlies en help ik andere vrouwen met hun zwangerschapsverlies en alle emoties die daarbij komen kijken.

 5. Voor mij was het mijn relatie die uitging ik verhuisde van samenwonen weer terug naar papa en mama en vond daarna de liefde van mijn leven in de snackbar aan de overkant! Inmiddels zijn we al 3 jaar getrouwd en nog steeds gelukkig samen.

 6. Els

  Toen ik werkloos werd, had ik eindelijk de tijd om een mooie nieuwe keuken uit te zoeken en voor alle kleuren en materialen uitgebreid de tijd te nemen. En ik had ook de tijd om mijn gemak de volgende nieuwe leuke baan te vinden 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.