Reacties

Zo bespaar je geld door milieuvriendelijk te zijn — 30 reacties

  1. Owja, goede tips. Zorg ook dat je een goede thermoskan hebt, een die niet breekt en niet lekt. Die zijn wat duurder maar dat bespaar je ook. Lekker zelf thee en koffie meenemen. Als ik naar een dorpsfeest met muziekbandje ga kijken neem ik witte wijn mee in de thermos, betere manier is er niet om het koel te houden. Ik ga sowieso de deur niet uit zonder iets van een appel of bakje noten, voor het stillen van de plots opkomende trek. Ik koop nooit eten onderweg. Als ik een paar dorpen verderop mijn boodschappen doe, en zin in koffie heb, zoek ik een bankje of muurtje op en pak ik mijn thermos, eventueel met wat lekkers van thuis. Ja maar wat als het regent? Dan ga ik niet zo ver fietsen, en het regent bijna nooit en buien kan je prima in de gaten houden met buienradar.

  2. Mijn beste tip, ook voor mezelf; denk na over alles wat je koopt.
    Zie je tijdens het winkelen iets wat je wil hebben, ga terug naar huis en als je het de volgende dag nog wil, ga je terug. Van de 20 keer ben ik misschien 1 of 2 keer teruggegaan.
    Ik ga regelmatig winkelen maar kom nooit terug met iets wat ik niet nodig heb en vaak was het kijken al genoeg.
    Het geld wat ik niet uitgeef aan prullen of koop impulsen geef ik liever uit aan dingen die ik echt leuk vind. Denk aan theater, musea, lunchen of koffiedrinken of terras.
    Misschien is dit ook een tip; ik schrijf als ik iets heel graag wil dat in een schrift.
    Als ik dan jarig ben of het is kerst heb ik al een verlanglijstje en hoef ik niet te verzinnen.

    Oh en vraag om je heen. Planten voor de tuin, wie heeft er een beetje beits over (kippenhok ), boeken, dvd's.Week of maandbladen krijg ik van mijn schoonzus die ze ook weer krijgt. Ik geef ze ook weer door.
    Ik vind het zelf erg leuk als iemand iets aan mij vraagt en ik kan helpen of ik zie het bij de kringloop voor hem/haar voor een prikkie en neem het mee.

    Wij hebben 2 jaar geleden bijna onze hele tuin ingericht met gegeven planten.
    Zo leuk.

  3. Ik bespaar niet alleen geld door milieu vriendelijk te zijn , maar ook nog eens ruimte. Bijvoorbeeld door schoon te maken met schoonmaak azijn en baking soda. Nu staan er alleen een fles schoonmaakazijn en een doosje baking soda in mijn keukenkastje i.p.v. een hele batterij aan verschillende schoonmaakproducten.
    In mijn waterkoker zit een schelp tegen kalkafzetting, milieubewust , goedkoop en weer een fles minder in het schoonmaakkastje.

  4. Veel van je tips pas ik idd ook al toe. Dat koffiefilter niet. Met die prut lijkt me nogal gedoe steeds. Grappig dat mensen zo'n menstruatiecup vaak niks vinden. Ik gebruik m nu een jaar of twee en zou niet anders meer willen. Niet eens meer om t geld ofzo, maar voel me veel zekerder.

    • Die prut kun je prima door je gootsteen wegspoelen of nog beter in de tuin gebruiken om je grond extra te voeden.

  5. Handige tips! Meeste kende ik al wel.

    Ik heb sinds kort de theebeker van Tastea dus dat komt helemaal goed bij een starbucks :D Gewoon geven en hoppa niks geen verspilling :)

    Hier doen we alles al met de fiets of te voet want hebben helaas beide nog geen rijbewijs.

  6. Ik doe (gelukkig) al veel uit jouw lijstje. De droger gebruik ik zelden, tasjes zelf meenemen doen we ook altijd. En de pakjes drinken zijn ook beperkt.
    Maar ik weet zeker dat ik nog milieu bewuster kan zijn. Ik ben daar alleen niet 100% mee bezig. Maar probeer er op te letten.

  7. Inderdaad goede tips. Alhoewel ik soms nog steeds gemakkelijker naar een plastic boterhamzakje schiet. Simpelweg omdat ik gewoon nog geen fatsoenlijke broodtrommel voor mezelf gevonden heb.

  8. Goede tips, ik pas er al veel toe. Ik zou wel vaker naar de tweedehandskledingwinkel willen, maar nu breng ik er alleen maar naar toe. Dan kijk ik wel rond, maar meestal vind ik niks of heb ik niets nodig. Een vriendin van mij gaat heel gericht op haar doel af en scoort vaak de prachtigste juweeltjes. Helaas heb ik daar een beetje een tijdgebrek voor.

  9. Wauw, ik doe er alles al van...
    Alleen gebruik ik gene mensutrautiecup, maar ik word dan ook niet ongesteld (dat is zo als je geen eisprong kan krijgen), voor mijn fertiliteitstraject kocht ik wel wasbaar maandverband, dat dan weer wel! ;)

    Ik vind het goed als mensen er zo bewust mee bezig zijn! Ik vind het eigenlijk een beetje een plicht.

    Oh en Eke, Mepal lekt niet, Sigma ook niet en Tupperware ook niet! ;)

  10. Blij te lezen dat ik al heel wat zaken toepas in mijn dagelijkse leven. Toch ook nieuwe dingen geleerd, van die recyclebare koffiefilter bijvoorbeeld... Ik wist helemaal niet dat zoiets bestond!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>