Nieuwe klompen: waar koop je die?

klompen kopen

Nederland staat bekend als het land waar mensen wooden shoes dragen oftewel klompen. Maar toen mijn man nieuwe klompen wilde hebben, bleek het nog best lastig om ze te vinden.

En hij had wel nieuwe nodig, want in zijn oude klompen zat een gat:

klompen

De boer draagt geen klompen, maar weet wel waar ze te koop zijn

Hij vroeg advies aan onze buurman die nog echt boer is. De beste man draagt weliswaar geen klompen, maar hij wist wel waar ze te koop zijn: bij de Welkoop.

Dus nu draagt mijn man, die door de week bij een Japans vertaalbureau werkt, weer een paar mooie klompen als hij in de tuin bezig is : )

 

Comments

 1. Volgens mij ook bij Intratuin, al weet ik dat niet zeker. Jammer dat ze niet meer overal te verkrijgen zijn! Hier in de randstad is het helemaal zoeken.. :o(

 2. Ik koop ze op de boerenmarkt bij de klompenmaker…blanke tripklompen met een bandje van leer, zodat ik met mijn hoge wreef geen last heb van de rand van de klomp. Voor de sjiek wil ik nog een keer bruidsklompen,met houtsnijwerk bewerkte blanke klompen.

 3. Ik heb nog nooit een klomp aangehad, ik ga toch liever voor soepele schoenen.

 4. Vroeger toen ik klein was, droog ik altijd klompen. Ook tijdens het Ot en Sien feest in Hoogezand hahaha. Nu weet ik echt niet waar je ze kunt halen.

 5. ah grappig dat je hierover een artikel hebt geschreven, je kan ze in Amsterdam sowieso ook kopen!

 6. Vroeger droegen veel kinderen in ons dorp klompen maar ik heb er nooit op kunnen lopen. Toen partner en ik 20 jaar geleden naar het platteland verhuisden met hond, ezel en geit kreeg ik van een vriendin klompen en een gebloemd schort. Het schort heb ik versleten maar de klompen staan nog steeds “voor het mooi” tegen de kapschuur, ik heb er nooit op gelopen! Hier in het dorp verkoopt de molenaar ook klompen!

 7. Bij de Welkoop hebben ze inderdaad veel keus 🙂

 8. Heeel lang geleden heb ik paar weken als Frau Antje in een Duitse supermarkt promotie voor Nederlandse kaas gemaakt. Dus in kostuum inclusief klompen, Ik was kapot na een dag erop lopen en staan.

 9. Klompen heb ik nooit begrepen. Vanuit vroeger uiteraard wel, maar waarom dragen mensen nog steeds klompen terwijl er zoveel fijnere, mooiere en comfortabelere schoenen bestaan om in te lopen?

 10. Heerlijk hoor! Ik kan me voorstellen dat als je ze gewend bent je niks anders meer wilt. Wij droegen vroeger toen we klein waren ook klompen en ik was er dol op!

 11. Bij Hogenkamp klompen in Doetinchem natuurlijk!

 12. Hmm ga toch liever voor de hippe klompen van Sanita of Houten Hakjes 🙂

 13. Grappig, ik was van de week bij de Welkoop en toen zag ik inderdaad een hele stapel staan, me nog afvragend hoeveel mensen er nog op lopen…

 14. Idd Welkoop en die zitten op veel plaatsen. Hier in het centrum van Alkmaar hebben we een echte borstel- en klompenwinkel. Die heeft een nog grotere keus.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: