Reacties

7 redenen waarom ik nog steeds Facebook heb — 32 reacties

  1. Mijn reactie bestond uit drie letters: “meh”

    Het is toch geen nieuws dat “ze” alles van je weten? Is het fb niet dan google wel.
    Ik blijf erbij dat ik zo interessant niet ben.
    Helemaal met je eens dus :)

  2. Ik vond het gek dat er zo een heisa over was, ik had zoiets van "dat wist je zo toch ook?" Oke, kan je daar niet tegen, gooi internet gewoon buiten! Ook al je klantenkaarten, doe je auto maar weg, ga niet winkelen en wandel nooit door de straten: big brother is watching!

    dat was echt mijn eerste reactie

    Je raadt het al, ik heb ook nog steeds facebook! ;)

  3. Ik heb ook besloten om FB te blijven gebruiken. Ik vind het handig en daarnaast gebruik ik als het blogger om mijn content te verspreiden. Ik vond het ook niet zo'n verrassing, dat wisten we toch allang, jarenlang al.

  4. Jaa ik snap je helemaal! ik heb het zelf ook gelaten ook zeker om mijn eigen website te promoten maar ook om bepaalde contacten te kunnen onderhouden. Mocht ik met mijn vriend naar Amerika gaan dan is het ook handig om te behouden. Verder merk ik het een klein beetje in mijn hoeveelheid volgens op Facebook.

  5. Ik heb mijn FB-account wel opgezegd naar aanleiding van het Cambridge Analytica schandaal. Dat FB toegang heeft tot allerlei informatie die jij daar zelf neerzet, ja dat kon ik ook wel bedenken. Maar dat ze zelfs via allerlei slinkse methoden je hele doopceel kunnen lichten als je nooit iets op FB post, dat was voor mij wel een openbaring.

    Het werd een principekwestie. Want ik weet heus wel dat mijn hele hebben en houwen nog steeds te grabbel ligt. Bijvoorbeeld via Google, Whatsapp en Twittter.

    En ik vond FB ook al een tijd niet veel meer aan, maar bleef wel steeds kijken. Het was dus een mooie aanleiding om van dat dwangmatige timeline scrollen af te komen en mijn account op te heffen. Ik mis het niet en dat beetje traffic naar mijn site dat ik nu kwijt ben, dat neem ik voor lief.

    Maar ik snap jouw overwegingen ook hoor!

  6. Inderdaad, niets nieuws onder de zon. FB gratis? Mark Zuckerberg is niet voor niets zo rijk geworden, waarom zouden ze er niet van profiteren? Ik zit ook nog steeds op FB, om precies dezelfde redenen!

  7. ik vind fb zoiezo niets, we zijn 'verplicht'lid geworden om de trainingen van één van de kids te zien,hoe laat,wanneer en als het doorgaat. Ik heb geen profielfoto en weet ik veel wat allemaal erop staan,het interesseert me(ons) niet.Er zijn zoveel leukere dingen in het 'echte'leven en bovendien gaat er niets boven een echt gesprek.....ow ja en ze mogen wat zien van ons,google of fb of whatever...we zijn niet interessant ;-) denk ik dan.

    • Ik herken je redenering van 'We zijn niet zo interessant,' maar al te goed. Dat idee heb ik zelf ook. Maar volgens het boek 'Je hebt wel wat te te verbergen,' is dit geen verstandige gedachte.

  8. Klopt helemaal!! Je blijft in contact met zoveel mensen met wie je anders geen contact meer zou hebben. Ik vind het leuk om die mensen hun leven een beetje kunnen volgen :-)

  9. Ik heb Facebook opgezegd. Ik vind het logisch dat ze weten wat ik op fb zette, maar ik vind het sociaal dat ze al mijn internet verkeer volgen, ook buiten Facebook.
    Precies de dingen die jij noemt hielden me tegen, maar nu ik geen fb meer heb mis ik het niet, gelukkig.
    En, het scheelt veel tijd, want Facebook is behoorlijk verslavend.

  10. De manier waarop jij Facebook gebruikt, is prima denk ik. Er zijn natuurlijk ook gevallen die letterlijk alles plaatsen van hunzelf en kinderen. Dan vraag ik me weleens af of dat zo slim is. Maar goed, iedereen moet dat natuurlijk zelf weten.

    • Leuk! Dat vind ik ook een van de handige dingen van Facebook: je houdt makkelijker een lijntje vast met sommige mensen die anders uit je wereld zouden verdwijnen.

  11. Ik heb nog steeds Facebook en zal hier ook op blijven. Het is toch niet nieuw dat ze alles van ons weten en als we het dan van Facebook niet willen, dan moet je ook niet op Whatsapp en Instagram zitten (ook allebei van Facebook).

  12. Ik gebruik facebook om dezelfde redenen als Nicole. Echter ik ben al heel lang geleden opgehouden met persoonlijke dingen via Facebook te delen. Je treft facebook veel harder door dat te doen, leerde ik onlangs ( ik blij) facebook leeft van het doorverkopen van persoonlijke informatie. Wanneer mensen die niet meer of vele malen minder delen, verliest Facebook een deel van haar bestaansrecht...

  13. Ik denk ook zeker dat je je bewust moet zijn van wat je op Facebook ( of Online) plaatst. persoonlijke dingen plaatst ik eigenlijk nooit meer. ik gebruik het nog steeds ook omdat het voor mijn blog een heel fijn medium is.

  14. Het heeft mij zeker bewuster gemaakt, ben voorzichtiger met prive-gegevens en foto's maar voor de blog gebruik ik het graag! Ik onderhoud inderdaad ook fijne contacten via FB!

    • Dat is ook een goed punt inderdaad Janet: als je gaat reizen kun je op die manier een heleboel mensen tegelijk op de hoogte houden van je gaan en staan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder