Het Marie Kondo effect: rollen maar

Posted april 15, 2018 in Effectief huishouden / 15 Comments

marie kondo effect

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik Marie Kondo’s boek Opgeruimd las.

Maar haar lessen ijlen nog na.

Vooral haar advies om dingen op te róllen in plaats van op te vouwen volg ik graag op!

Welke methodes van Marie Kondo gebruik jij? Of heb je een andere opruimmethode die je regelmatig gebruikt?


15 responses to “Het Marie Kondo effect: rollen maar

  1. Myrthe

    Hier had mijn moeder het toevallig over van de week.
    Ik vroeg me echter af of het wel netjes blijft als je het gestreken hebt en dan oprolt?

  2. Ik gebruik het rollen ook maar niet voor alle kleding. Wat ik wel doe als ik opruim en dingen wegdoe, is bedanken voor wat ze me gegeven hebben. Op de een of andere manier lukt het me beter om dan spullen weg te doen. Ik voel me er dan ook niet schuldig over. Heb inmiddels al heel veel weggegeven of weggegooid. Dus het werkt voor mij hahaha

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.