Goedkoop muggen tegenhouden: zo doe ik dat!

muggenhoren goedkoop

Met het mooie weer hebben ook de muggen zich weer aangediend.

Ik heb me er inmiddels bij neergelegd dat ik ze niet helemaal kan voorkomen. Maar ik kan het ze wel moeilijker maken om binnen te komen. Een simpele en goedkope manier van muggen tegenhouden is met een insectenhor van de Xenos.

Goedkoop muggen tegenhouden met een insectenhor van de Xenos

De insectenhor van de Xenos heeft maar liefst 4 voordelen:

  1. Hij kost bijna niets.
  2. Hij is heel makkelijk aan het raam te bevestigen, ook als je niet handig bent.
  3. Hij is vrijwel onzichtbaar!
  4. Je kunt nog steeds heel makkelijk het raam open en dicht doen. Je kunt namelijk prima even met je hand onder de hor langs.

Insectenhor Xenos: praktische informatie

De insectenhor van de Xenos is in twee maten verkrijgbaar: 100x100 en 130x150.

Ik kies altijd de variant die speciaal voor dakramen is.

Niet vanwege het dakraam, maar omdat deze versie elastiek heeft. Door dat elastiek kun je de insectenhor namelijk beter om het raam spannen, en sluit hij beter tegen de muren aan. Zo krijgen muggen en ander gespuis minder kans om binnen te komen.

Installeren van de insectenhor

De Xenos insectenhorren worden geleverd met 4 zelfklevende haken. Maar ik heb daar slechte ervaringen mee. Die zogenaamd zelfklevende haken blijven namelijk totaal niet zitten.

Daarom heb ik op zo'n 2 centimeter boven de 4 hoeken van het raam een klein spijkertje in de muur geslagen. En voor de zekerheid heb ik dat halverwege het raam aan weerszijden ook nog gedaan. Op die manier weet ik zeker dat de hor het hele raam goed bedekt.

De grote insectenhor heb ik in onze slaapkamer hangen:

muggen tegenhouden, insectenhor xenos

Hieronder zie je de kleine insectenhor muggen tegenhouden:

muggen tegenhouden

In de woonkamer houden de insectenhorren ook vliegen en verdwaalde vogels buiten. Ik vind niets zo eng als een vogel die per ongeluk de woonkamer binnenvliegt en vervolgens in paniek raakt. Dan weet ik niet wie er banger is: de vogel of ik. Alleen poep ik niet alles onder in mijn paniek...

Hor dakraam goedkoop: aandachtspunt

Wil je goedkoop muggen tegenhouden, en een insectenhor kopen bij de Xenos? Kijk dan even goed naar de kleur van de hor. Ze zijn er namelijk ook in de kleur zwart, en dat vind ik persoonlijk een stuk minder mooi. Check dus wel even de kleur, zodat je niet per ongeluk de verkeerde kleur koopt.

Hieronder zie je links de witte versie, en rechts de zwarte versie van de hor.

muggen weghouden

Muggen tegenhouden samenvatting

Heb je last van muggen? En wil je voorkomen dat ze binnenkomen? Dan zijn de insectenhorren van de Xenos een goedkope, snelle en makkelijke oplossing. Voor maximaal 2,49 heb je een goed werkende insectenhor.

  • De kleine insectenhor kost 1,99
  • De grote insectenhor kost 2,40.

Geen Xenos in de buurt? Geen probleem! Je kunt ze ook eenvoudig online bestellen bij Xenos.

Of koop bij de Action horrengaas voor 99 cent. Dit systeem werkt met klittenband. Zelf geef ik toch de voorkeur aan de horren voor dakramen.

Anti muggen tactieken: zijn de muggen al binnen?

Dan gebruik ik de volgende methodes:

  1. Voor het slapen gaan maak ik een moordlustig rondje met mijn vliegenmepper en sla zoveel mogelijk muggen dood. Het patroon van het behang aan onze slaapkamermuren is 'Blood splatter.
  2. Een klamboe zodat ze niet bij me kunnen komen. (Ook van Xenos)
  3. Een ventilator. Muggen houden niet van tocht. Wij hebben nu een vaste airco in huis. Die werkt ook goed tegen muggen.
  4. Soms smeer ik Autan spray op mezelf om de muggen af te schriken.

Hoe voorkom jij dat muggen je huis inkomen?

Vergelijkbare berichten

64 reacties

  1. Fijn dat horren er ook voor tuimelramen zijn.
    Wat vaak vergeten wordt is de dakgoten leeg en schoon te maken, zodat er geen water in blijft staan waar muggen eitjes in leggen.

    1. Jammer genoeg zijn er bij ons steeds minder xenossen in de buurt. Wat een heerlijke winkel is dat. Leuke blog

  2. Volgens mij heb ik jaren geleden van dat gaas gekocht en dan zat daar een soort plakstrip bij met klittenband. Echt mooi vind ik het niet, maar het werkt super en is heel goedkoop.

    1. Wat een idee! Misschien moet ik ook zo 1 aanschaffen, ik heb altijd mijn raam open maar heb er helemaal niks voor. Het gaat dan wel altijd goed met de vliegen, enkel eens een mu maar voor de rest mag ik van geluk spreken haha! Maar alsnog misschien eens kijken hier naar

    1. Ja, en het is nog nep ook Maddy! Dat is gewoon plakfolie. Ik heb altijd graag glas in lood ramen willen hebben, en ik vind het leuk om te horen dat ze er dus vrij echt uitzien zo.

  3. Voor dat geld ga ik het zeker proberen. Ik ben altijd bang omdat ik niet handig ben maar als je zegt dat het geen probleem is...gisteren nog een vlinder binnen gehad die in paniek raakte en steeds tegen het raam aan bleef botsen. Het was nog een heel gedoe om hem te redden maar uiteindelijk wel gelukt gelukkig.

  4. Dit ziet er goed uit zeg. Ik heb jaren geleden geïnvesteerd in dure horren, ingemeten en aangebracht door de bouwmarkt. Ik merk alleen dat ik sinds vorig jaar elke nacht weer muggen moet vangen, als ik het raam 's avonds of 's nachts open heb. Beetje boel balen dus.

    1. Mijn man heeft er eentje gekocht bij de Action Felice. Maar ik vraag me af of hij hem in elkaar gaat krijgen. Het ding blijft vreselijk te zijn om in elkaar te zetten.

  5. Hier mogen ze gewoon naar binnen vliegen en dan tot de conclusie komen dat de lekkere hapjes onder een klamboe liggen. Blijft voor ons toch de fijnste oplossing

  6. Misschien kan je beter zo’n vliegenmepper op batterijen gebruiken. Dan blijven je muren schoon want je veegt de racket gewoon over de plek waar hij vliegt en hij valt vanzelf op de grond.

  7. Ik heb tig jaren terug zelf voorzethorramen en een hordeur gemaakt.
    En mocht ze wel binnen komen, dan hebben we een blauwe lamp die ze aantrekt en dood. Ook erg handig.

  8. Inderdaad, superfijne horgordijntjes! Ik heb ze dit jaar voor alle slaapkamerramen gezet en het werkt subliem! Door de ruimte die het elastiek geeft, kun je het raam gewoon open en dicht doen zonder je hand om de rand te moeten steken. En die plakhaken? Daar kun je gewoon een spijkertje doorheen slaan. Dan blijven ze goed zitten.
    Voor onze balkondeur heb ik twee gebruikt: een grote en een kleine. De kleine zit onderop en valt een beetje over de bovenste heen. Voor een klein bedrag zijn we zo bijna helemaal verlost van muggen en ander vliegend gespuis. Echt een aanrader!

    Een hartelijke groet van Jo.

  9. En makkelijk op te bergen, lijkt me. Ik heb ooit zelf horren gemaakt (gaas tussen laatjes gespannen) die ik in het kozijn kon klikken. Maar ik wist nooit waar ik die krengen in de winter moest laten.

  10. Wij slapen in de zomer onder een grote klamboe. Mijn echtgenoot reageert allergisch op muggensteken dus we zijn bijna overal op voorbereid. Het zou misschien een idee zijn om dit pakje mee te nemen op vakantie. We zijn op zoek naar een portable klamboe en dit zou misschien wel iets kunnen zijn.

  11. Ik wil niet te hard juichen, maar we lijken hier relatief weinig last te hebben van muggen. Als ik twee bultjes per jaar heb, is het veel. Maar ik hou deze oplossingen wel in gedachten; we hebben namelijk wel elk jaar een fruitvliegenplaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.