Reacties

Hoe houd je je kleding zo lang mogelijk mooi? — 67 reacties

  1. Goh, qua vlekken ben ik eigenlijk niet mega-zorgvuldig maar toch gaan ze er altijd wel uit, onze wasmachine wast erg schoon denk ik. Met zelfgemaakt wasmiddel.
    We hebben wel ossengalzeep in huis voor eventualiteiten. Ik heb wel ook net als jij ooit een keer een T-shirt verpest door chloor.
    Mijn Desigualrokjes gaan altijd op de hand. Daar ben ik het zuinigst op :). En gewone kleding gaat idd altijd op het wasrek, alleen beddengoed en handdoeken en zo gaan in de droger
    Ik ben ook niet van buitenhangen hoor. Liever dat het gewoon echt schoon is!

  2. Ja, dat niet wassen is wel een dingetje.
    Ik mik het graag na 1 keer dragen al in de was. Maar bij echt mooie (en vooral wollen) producten hang ik ze toch liever een nacht buiten.

  3. Wasmachine af en toe te vol en die wasvoorschriften... dat zijn inderdaad wel puntjes waar Ik me wel eens schuldig aan maak... ik moet echt bewuster wassen! Bedankt!

  4. Wasbenzine al geprobeerd bij de vlek van arganolie? Erop deppen en dan in de wasmachine. Er niet uit? Nog een keer. Laatste restje kreeg ik eruit met een of ander vetvlekmiddeltje in een sprayfles.

  5. Goeie tips, ik herken mezelf er ook wel in. Ik heb ook altijd heel erg de neiging om m'n kleding veel te wassen, zodat het weer lekker fris is. Maar daar word je kleding inderdaad niet beter van. Vlekken maak ik gelukkig (afkloppen) niet zo veel, dat is wel echt heel erg jammer als dat je kleding verpest lijkt me.

  6. Ik doe kleding nooit in de droger, maar ik vergeet bijvoorbeeld wel altijd om een schort om te doen tijdens het koken. En ook dat binnenstebuiten draaien schiet er nogal eens bij in. Oeps...

  7. Vanish met de groene deksel. Werkt ook goed op lagere temperaturen. Maar waar nog te koop? Voor mijn gevoel is de huidige Goldversie minder effectief.

  8. Ik draag met koken altijd een schort,
    soms ook bij huish karweitjes.
    Ik gebruik groene zeep om vlekken mee in te smeren en voor de kragen van overhemden.
    Een handbreedte geldt voor een witte of bonte was, niet voor de fijne was, of te wel voor mooie/ goede kleding. Het komt er dan nl helemaal gekreukt uit.
    Ik draai kleine wasjes met mooie kleding.
    Wollen vestjes lucht ik.
    Gebruik een fijn wasmiddel.
    Gebruik geen wasverzachter.
    Kleding doe ik nooit in de droger.
    Mooie kleding vooral niet te warm wassen, 30-40 C.
    Op kleur en soort sorteren, donker, licht en wit en bv spijkergoed bij elkaar
    Ik verslijt weinig kleding, als wel de shirts van de hema en mijn man spijkerbroeken.
    Doordat ik goede en duurzame spullen koop heb ik weinig last van slijtage.
    Ik doe vele jaren met kleding, ga er zuinig mee om.
    Waar nodig wordt het ook gerepareerd of ter reparatie aangeboden.

  9. Wow, dat zijn nog eens veel handige tips! Waardoor komt het eigenlijk dat een te volle wasmachine met kleding slecht is? Of schuurt de kleding dan meer langs elkaar?

  10. ...door schade en schande wijs geworden en een flinke dosis zelfkennis zul je mij niet zonder schort zien bakken, braden en koken! Mooie kleding lucht ik ook na een dag dragen en gaat dan terug in de kast. Kleren, behalve sokken, jeans en t-shirts, was ik meestal op 30 graden, halfvolle machine en een kort programma.
    Ik gebruik Guppyfriend waszakken voor niet-natuurlijke-stoffen (2 kledingstukken per zak) zodat het niet zo snel slijt en opdat de kleine deeltjes niet met water wegspoelen!

  11. 9 is een hele goede. Daar gaat het weleens mis bij mij. En ik baal bij zwarte kleding vaak ook van de geur na het wassen. Ik maak de onderdelen van de wasmachine regelmatig schoon, maar het mag wat vaker. Ook zou ik weleens iets met azijn kunnen doen. Ik draag bij het koken altijd een schort en soms bij het eten ook, afhankelijk van wat ik aan heb. Als ik televisie-opnames heb, maar ik heb toch nog wel de ochtendspits (eten voor mij en mijn dochtertje klaarmaken, brood en fruit voor school en alles afwassen) dan doe ik vaak mijn ochtendjas aan over mijn mooie jurk. Of ik doe de jurk later aan. Kan ook.

  12. Goede tips! Ik probeer mijn broeken altijd zo min mogelijk te wassen om te langer mee te laten gaan. Dat vind ik altijd anders als een shirtje, waar wat sneller zweet etc in kan komen. En tegenwoordig was ik ook veel op 30 graden :)

  13. Ik ben altijd bang dat ik de jurken van mijn vrouw te vaak was (knoeipotten alert!). Ze heeft er een die ze erg graag draagt, maar ik ben bang dat die zo vaak gewassen is, dat hij er een beetje verwassen uit gaat zien. En ze heeft zoveel jurken die haar óók leuk staan!

    Zelf doe ik járen met mijn kleding. Sommige kleding heb ik al 10 jaar. En ik draag het met regelmaat! De kleuren zijn nog prachtig.

  14. Vaak zijn waslabels veel te voorzichtig, om te zorgen dat er geen claims komen. Kijk kleding voor het de was ingaat na op vlekken en behandel die. Eenmaal gewassen helpt er meestal niets meer, bijvoorbeeld de lijmsoorten die op basisscholen gebruikt worden. Al doende leert men!
    Ossengalzeep is goed om vlekken te behandelen, ook bij voetbalkleding. En Vanish en dergelijke schijnt bijzonder slecht voor je wasmachine te zijn (en ook voor je was lijkt mij dan).

  15. Fijne tips! Ik herken het wel hoor wat je zegt, mijn mooiste kleding hangt ook het meest in de kast. Just in case.. Ik probeer wel look-a-likes in mijn kast te hangen zodat ik kleding wat vaker afwissel. En als ik dan iets moet doen wat vlekken kan veroorzaken, dan doe ik toch graag even wat anders aan, of dan bescherm ik mijn kleding.

  16. Je inleiding, alsof je Mn gedachten kan lezen. Ik heb exact dezelfde reden. Het liefste draag ik gewoon dagelijks nieuwe kleding ???? lekker oppervlakkig en milieuvriendelijk, maar gebeurt uiteraard niet ????

  17. Tip 5 is een hele handige tip! Daar ga ik zeker wat mee doen. Kleding doe ik sowieso eigenlijk nooit in de droger, dat doe ik eigenlijk alleen met handdoeken en dekbedovertrekken. Verder ook handige tips!

  18. Ooit een nieuwe blouse aangedaan naar mijn werk in het dorpshuis. Frituur moest en ja.... vlekken! Ik ben er nog mee bezig om ze eruit te krijgen en let voortaan beter op wat ik waar naar toe draag!

  19. ik knoei ook echt heel erg veel, ik ben echt een ramp. Wel draag ik tegenwoordig ok mijn mooie duurdere jurken gewoon vaker. Ik liet ze altijd in de kast hangen, maar eigenlijk is dat gewoon zonde.

  20. Kleding gaat bij ons de droger niet in (gebruik sowieso amper een droger) en ik probeer minder snel te wassen. Soms is even buiten luchten of afwisselen met andere kleding ook goed voor een dagje extra dragen x

  21. Ik ben redelijk op de hoogte van alle ins and outs van kleding mooi houden, maar de tip om je wasmachine niet te vol te proppen is nog iets waar ik wat van kan leren, haha. Thanks!

  22. Superfijne tips! Ik ben vorige week voor het eerst echt "alleen" gaan wonen, dus deze tips komen zeker van pas. Er stonden echt een paar dingen bij waarvan ik geen idee had dat ze hielpen!

  23. De meeste dingen doe ik eigenlijk best goed. En het is een wonder dat ik bijna nooit echt vlekken maak, want ik ben best chaotisch haha. Maar meestal krijg ik ze er wel uit. Gelukje.

  24. Groene zeep is prima om vlekken mee aan te smeren, maar als je daarna wast met een synthetisch middel vergrouwt de was. Beter om dan met de hand verder te wassen, dan wel afwasmiddel of een synthetisch vlekbehandelingen middel gebruiken.
    Wasbenzine werkt goed op vetvlekken, maar je krijgt kringen als je kleding niet schoon is. Terpentine is goed tegen lijmresten van plakband en stickers. Maar laat de fles niet op een kunsstof oppervlak staan, want dan kan er voor eeuwig een kring ontstaan.

  25. ik wist niet dat je de wasmachine niet te vol mag doen, daar zal ik volgende keer op letten. Ik heb nog een tip; kleding die door je tieners gesorteerd is eerst nakijken voordat je het wast. Vorige week een mooie wollen trui verpest omdat hij in de verkeerde stapel zat... en ik had het niet gezien, zucht...

  26. Ik herken dat dus met witte kleding. Is gewoon geen combi met mij. Vanmorgen nog geen minuut aan, tandenpoetsen en ik heb al weer een vlek te pakken. Die dikke buik vangt alles mooi op, haha.

  27. Handige blogpost! Vooral van dat binnenstebuiten moet ik onthouden. Ik had vroeger geen droogkast, maar heb er nu toch 1 gekocht (hij wordt zaterdag geleverd), vooral dan voor mijn handdoeken, die na 10 jaar bijna schuurpapier lijken door gewoon luchtdrogen...

  28. ik heb niet een bepaalde duur hoelang ik met 1 kledingstuk doe. dat is echt heel verschillend. ligt ook aan het materiaal. met mij echte leren jasje hoop ik heel veel jaren te doen maar een gewone jeans wat minder

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder