EasyCollage: review

Posted maart 21, 2018 in Product Review / 40 Comments

easy collage

Er zijn zo van die woorden die mijn aandacht vangen. Als het om haar producten gaat zijn dat termen als ‘antifrizz’. En als het om foto’s verwerken gaat heb je mijn interesse beet als je dingen zegt als ‘easy’.

Dus toen ik werd uitgenodigd om een review te schrijven over EasyCollage, wilde ik dat wel. Gezien de naam leek het me namelijk niet moeilijk. En wie al wat langer meeleest op Huisvlijt weet dat ik een broertje dood heb aan gebruiksaanwijzingen lezen, en het liefst alles zo makkelijk mogelijk doe.

Ik was dus benieuwd of EasyCollage haar naam zou waarmaken.

EasyCollage: het proces

1. Druk op de oranje knop. Dat kan ik wel!

Stap 1 was makkelijk: ik surfte naar www.easycollage.nl. Daar stond een grote zacht oranje knop met de tekst ‘Start de collagemaker’. Kijk daar houd ik van! Geen gezoek over wat ik moest doen, maar gewoon heel duidelijk op een knop klikken. Dus dat deed ik.

2. Kies een ontwerp

Vervolgens werd ik aangenaam verrast door verschillende soorten ontwerpen! Zo kun je kiezen voor een bus, waarbij de foto’s zichtbaar zijn in de ramen van de bus. Of je kunt je foto’s werken in Oud-Hollandse huizen. Werkelijk erg leuk!

Hieronder een paar voorbeelden van bijzondere ontwerpen:

foto collage

easy collage

Onder elk ontwerp staat duidelijk aangeven hoeveel foto’s er in kunnen, wat ik ook erg goed vind.

En er is echt voor elk wat wils. Voor mensen die van strak houden zijn er goede ontwerpen, en houd je meer van een boho chic look dan vind je ook zeker iets van je gading.

Ik koos voor het ontwerp Leaves:

3. Foto’s uploaden in je ontwerp

Ook hier weer geen gedoe of gezoek. Als je op de plek waar een foto kan klikt verschijnt automatisch de optie om een foto te uploaden. Opnieuw werd ik aangenaam verrast: EasyCollage biedt de mogelijkheid om foto’s direct van je Instagram account te halen! Dat scheelt tijd en uploaden. Omdat ik een gemakzuchtige klant ben, heb ik hiervan gebruik gemaakt.

Mijn EasyCollage in woord en beeld

Hieronder foto’s van het resultaat van mijn easy collage:

foto collage

Foto van de achterkant. Zoals je ziet zitten er handige haken aan waarmee je het canvas kunt ophangen:

easycollage review

Een close-up van het materiaal dat stevig en linnenachtig oogt:

easy collage

Mijn conclusie over EasyCollage: ze doen hun naam eer aan!

Alle lof voor EasyCollage! Ze verdienen de term ‘easy’ in hun naam. Zelden was het makkelijker om foto’s te verwerken tot een collage en/of canvas.

Hieronder een overzicht van alle dingen die EasyCollage easy en handig maken:

 • Hun website design is intuïtief: je hoeft niet te zoeken wat je moet doen om je collage te maken. Het wijst zich van zelf.
 • Ze bieden leuke ontwerpen aan, zodat je collage automatisch mooi wordt. Maar als je geen ontwerp wilt, hoeft dat niet. Dan kun je gewoon voor recht toe, recht aan kiezen.
 • Je kunt je Instagram account aansluiten, en die foto’s gebruiken!
 • Je kunt kiezen uit 4 soorten materiaal: canvas, poster, aluminium of plexiglas.
 • Je kunt kiezen uit afmetingen van 20×40 tot 80×120 cm en alles daar tussen.
 • Als een foto niet optimaal is voor je collage, dan wordt dit aangegeven met een gekleurd gezichtje. Kijk maar: 
 • Ze zijn snel. Je bestelling wordt de volgende dag al bezorgd.
 • Het eindresultaat is van goede kwaliteit materiaal. Bovendien zitten er al haken aan waarmee je het canvas kunt ophangen.

Kortom: als je op zoek bent naar een leuke manier om je foto’s te verwerken in een collage voor aan de muur, dan ben je bij EasyCollage beslist op een goede plek. Het is daar eenvoudig, en het resultaat is prachtig.


40 responses to “EasyCollage: review

 1. Oh wauw! Die gaat vast en zeker prachtig staan bij jullie thuis!
  En inderdaad klinkt allemaal super simpel! Iets waar menig persoon wel fan van is denk ik 😉 Ik wel in ieder geval!

  Ga zeker een kijkje nemen op hun site!

 2. Handig dat ze zelf aangeven welke foto’s je beter niet gebruikt. De collage die je gemaakt hebt is voor mij persoonlijk iets te druk, maar ze gaat bij jullie zeker een mooi plaatsje krijgen. 🙂

 3. Anja

  Wat leuk, ik ken Easycollage helemaal niet, maar zo te zien kun je er makkelijk en snel de leukste collages mee maken. Je hebt een mooie keuze gemaakt.

 4. Het is niet helemaal mijn smaak. Tenminste, ik zou het niet in ons interieur vinden passen. Het ziet er wel heel leuk uit en ik kan me voorstellen dat het super handig en leuk is om zo een collage te maken en op te hangen, als het past.

 5. Wat een flinkerd:-D , fat wordt echt een leuke eye-catcher aan de muur dus! Fijn dat ze zo snel zijn, want als je zoiets maakt wil je ‘m natuurlijk zo snel mogelijk thuis ophangen.

 6. Vera

  Ik heb ook via easycollage een canvas gemaakt en net binnen gekregen. maar hoe moet ik het dan precies ophangen? er zit wel een soort vierkantje aan de achterkant maar geen idee hoe ik het moet ophangen. Iemand een idee?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.