Nieuwe soeplepel nodig

Ik heb een nieuwe soeplepel nodig.

De oude is namelijk stuk gevallen. Je zou niet denken dat een soeplepel kon breken, maar toch hij viel brak hij spontaan in 2 stukken. De steel liet los van het komgedeelte. Nu scheppen we soep dus uit de pan met een juslepel. Dat is wel goed om het tempo te verlagen en heel mindful soep te pakken, maar ik word er ook ongeduldig van.

Dus wil ik een nieuwe soeplepel kopen.

Soeplepel met een haakje gezocht

Bij de Action zag ik er een paar hangen, maar ik heb een belangrijke wens voor mijn nieuwe soeplepel. Ik wil namelijk dat  de steel een soort haakje heeft. En wel hier om:

pollepel

Ideaal om op te hangen!

Dat had mijn vorige soeplepel ook, en dankzij dat haakje kon ik de soeplepel aan de schouw in de keuken ophangen. En ik ben dol op dingen ophangen! Je kunt het dan namelijk zo makkelijk pakken.

N.B. Ik bedoel niet een soeplepel met een opening in het handvat, waarmee je de soeplepel kunt ophangen. Dus niet zoiets als deze:

soeplepel

10,95 bij bol.com

Ik zoek een soeplepel in dit model:

pollepel

12,95 bij bol.com

Zie je het haakje aan het uiteinde?

Soeplepels: wat is er zoal te koop?

De prijsverschillen van soeplepels zijn enorm vind ik. Daarnaast zijn er verrassende modellen als het gaat om soeplepels, en bijzondere materialen! Hier onder een overzicht van de soeplepels die mij opvielen.

Simpele soeplepel bij Blokker voor maar 50 cent:

soeplepel

50 cent bij Blokker!

Deze boerenbont soeplepel is volgens mij helemaal niet praktisch. Maar ik wilde hem laten zien omdat ik hem zo mooi vind:

soeplepel boerenbont

14,99 bij Blokker

Onderstaande soeplepel kun je gewoon op het aanrecht zétten! Wat een aparte variant:

soeplepel

18,99 bij bol.com

soeplepel

15,95 bij bol.com

soeplepel zwaan

19,- bij bol.com

Ik heb natuurlijk ook bij de Hema gekeken voor een soeplepel. De soeplepels bij de Hema zijn vriendelijk geprijsd: tussen de 4 en 6,50 maar helaas hebben ze niet dat haakje dat ik graag wil. Bij Ikea vind je een soeplepel voor 4,-:

soeplepel

4,- bij Ikea

Aandachtspunten als je een soeplepel koopt

Als je een goede soeplepel wilt hebben, is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

 1. Kies bij voorkeur een soeplepel van roestvrijstaal. Plastic soeplepels zijn gevoelig voor vlekken, en er is de hele kwestie van enge stoffen die in plastic kunnen zitten.
 2. Kies voor een soeplepel met een mooie ronde kom. De perfecte soeplepel heeft volgens kenners een perfecte ronde vorm!
 3. Kies voor een soeplepel met een kom waarin minstens 0,12 liter kan.
 4. Houd rekening met de grootte en diepte van je pan en de soeplepel. Je wilt niet dat je soeplepel kopje ondergaat in je soep. Een soeplepel met een haakje kan dit overigens ook voorkomen! Dan haak je de soeplepel gewoon aan de rand van de pan!
 5. Kwaliteit! Vaak is goedkoop duurkoop. Geef dus liever iets meer uit, zodat je meteen een goede soeplepel hebt.

Hoeveel soeplepels heb jij? En welke type?

Comments

 1. is hij niet te repareren door de lepel weer in elkaar te schuiven en er dan een gaatje in te boren en dan met een boutje en moertje weer vast te zetten?

 2. Leuk al die verschillende soeplepels wat hebben we het rijk aan keuzes

 3. Kringloop?? Heb je al bij de kringloop gekeken? Daar zijn vast oude handige soeplepels. Ik vind een soeplepel voor 20 euro wel érg aan de prijs.

 4. onze soeplepel zat bij ons bestekset en ligt in de la, dus hier geen haakje nodig, nooit geweten dat je zoveel keuze hierin heb.

 5. Ik volg Anneli!
  Ik heb er één van de kringwinkel van Tide! 🙂

  Super leuk en retro en super kwaliteit!

 6. vind wel erg duur. kringloop is een aanrader, ook voor het milieu

 7. Ik heb thuis twee soeplepels, een kleine oudere van staal met een houten handvat, en een grotere van Brabantia in matzwart kunststof. Deze heb ik eigenlijk gewoon gekocht omdat hij pastte bij mijn nieuwe kookpot 🙊

 8. Ik heb er eentje. Een prachtig exemplaar die we ooit van een familielid hebben gekregen.

 9. Ik heb er eentje van de ikea maar die heeft dus geen haak. onhandig!

 10. Dat haakje vind ik erg herkenbaar voor een soeplepel. Ik denk dat je trouwens in de eerste regel ‘toen’ bedoeld ipv toch.

 11. Er bestaan indderdaad heel wat soorten en modellen. Die groene vind ik heel leuk!

 12. Op de site van dille en kamille staat een van 14,95

 13. Die met die zwanen zijn super mooi! Maar dan zit je weer met twee soeplepels natuurlijk. Ik heb een redelijk gewone, die ligt ook gewoon in de schuif dus een haakje is niet nodig!

 14. Goeie tips, plastic is inderdaad minder strakke optie, bij tomatensoep blijft hij de kleur houden 😛

 15. Oh wat een super goede tips!! Ik heb dus één soeplepel maar ik zoek er eentje bij. De laatste tijd maak ik voor vrienden en familie 2 grote pannen soep en dat gaat dus een beetje lastig met één soeplepel, hihi!

 16. Toevallig vorige week een soeplepel bij de Action gekocht, de vorige is tijdens het opruimen kwijt geraakt (zal hem wel per ongeluk hebben weggegooid) x

 17. Die zwanen zijn supercool 🙂

 18. Phoe, wat hebben we ook eigenlijk veel verschillende soorten 😛 Die van ons lijkt vrij veel op de eerste.

 19. Ugh, zo verdiep ik mij er niet in. Zoek gewoon 1 die ik mooi vind en koop ik. Ze zullen vast allemaal hun werk wel doen

 20. Ik zou ook eerst naar de tweedehandswinkel gaan. Verder koop ik dat soort basics in de keuken ook graag bij horecawinkels, bv online de horecavoordeelshop.Daar kost de opscheplepel RVS 12,5 cl nog geen negen euro. Ik heb voor tijdens het kamperen een plastic opscheplepel…want ik maak en deel graag soep, en andere lepels zijn te zwaar(ik neem alle spullen in mijn rugzak mee)Wel een zwarte omdat die het minst last heeft van verkleuren.

 21. Ik heb gewoon een simpele zwarte van Ikea! Alle lepels liggen bij mij toch in een la 🙂

 22. Wat leuk al die verschillende soorten soeplepels. Zelf sta ik er niet zo bij stil bij het uitkiezen. Zolang ik er maar fijn soep mee kan opscheppen 🙂

 23. Ik heb twee soeplepels die al tijden meegaan, de een met haakje, de ander met een gaatje.

 24. Hier geen soepeters, dus als het al eens voorkomt, dan gebruiken we een sauslepel. Tenminste, zo werd hij aangeduid in de winkel. Deze gaat al jaar en dag mee.

 25. Ik heb altijd van die typische soeplepels met zo’n gat door maar zo’n haakje lijkt me inderdaad ook veel handiger!

 26. Wilma Scholten says:

  Waarom laat je hem niet repareren? Informeer bij een autoschadebedrijf of ze hem daar middels puntlassen kunnen repareren. Ik heb er 2x een RVS zeef laten repareren.

 27. Ik heb er 1 en hij ligt in de la… een crime, want het ding past net niet. Ophangen is helaas niet mogelijk bij ons maar staat zo leuk!

 28. Wij hebben een simpele metalen. Heb er eigenlijk nooit veel aandacht aan geven

 29. Ik heb er ook een met een haakje. Maar de 2 zwanen vind ik ook erg leuk.

 30. Oh super leuk! Leuke keuken ook! ik spaar allerlei soorten.

 31. Ik heb 5 soeplepels maar gebruik er 2, een voor de vegetarische soep en een voor de soep met vlees. Een lugt in de bestekla en de ander hangt bij het fornuis. Allebei van roestvrij staal. De andere 3 zijn geëmailleerd, een groene en 2 witte. Die hangen aan de balken in de keuken met de rest van mijn emaille-verzameling.(schuimspanen, litermaten, vergieten etc.) De “hangplek” was oorspronkelijk bedoeld voor worsten, ham en spek maar dat wilde ik niet

 32. haha wat knap dat je zo’n leuk atikel kan schrijven over een soep lepel !!

 33. Wat een keuze allemaal! Zelf maakt het mij niets uit, zolang hij maar schept toch?

 34. Goh, wat een keuze maar wat een prijzen vooral… Ik zou eigenlijk niet meer weten waar ik mijn soeplepel heb gekocht, ik weet wel dat hij geen haakje heeft 😉

 35. Wat vervelend zeg, de soeplepel die je zoekt moet vast te vinden zijn bij de kringloop of MP.
  Ik heb 3 soeplepels.

 36. Ik heb een handig torentje die ronddraait met allerlei handige hulpjes

 37. Al mijn keukengerei hangt. Ik heb 2 soeplepels een kleine en een extra grote.

 38. Hahaha, wat een leuk onderwerp weer. Mindful soep eten. Ik vind het wel wat hebben. Ik had eigenlijk geen idee of ik nu wel of niet zo’n haakje heb. Ik bewaar al het keukengerei in een champagne-emmer (om te koelen oorspronkelijk maar ik vind het wel leuk staan). Ik heb even gekeken: geen haakje! Wel een opening. Hmmmm. En ineens vielen mij onze plastic spatels op. Is dat echt een dingetje? Sommige dingen heb ik in plastic gekocht omdat ik voorzichtig wilde zijn voor krassen met onze roestvrijstalen pannen en natuurlijk ook de koekenpannen met zo’n speciale beschermingslaag.

 39. Goede tips, ik heb gelukkig een goede soeplepel. Bij mij kan de lepel nergens aan hangen dus een haakje is niet nodig.

 40. Roestvrijstaal is zeker een must. Goedkoop is soms zeker duurkom. Bij Action is soms zo lastig om dat in te schatten.

 41. Nooit zo over nagedacht. Maar wij hebben een kunststof van Ikea. Gebruik m ook voor (pasta)sauzen, ideaal. Ook eentje van roestvrij staal trouwens maar die blijft geregeld staan.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: