Bijna 100 snelle huishoudelijke tips en weetjes

huishoudelijke tips

Zoek je huishoudelijke tips?

Hieronder vind je bijna 100 tips die jouw leven makkelijker maken.

  1. Vieze geurtjes in je magnetron? Zet een bakje met daarin wat citroensap in de magnetron en laat dit 1 minuut op volvermogen draaien: weg geurtjes!!!
  2. Baking soda helpt ook goed tegen vieze geurtjes.
  3. Lastige vlekken in een kraag of diepe vlekken? Neem je oude deoroller, haal de roller eruit (als ie echt vast zit is een schuurpapiertje erg handig) en maak hem goed schoon. Vul hem dan met vloeibaar wasmiddel en plaats de roller terug: nu kun je makkelijk de vlekken voorbehandelen
  4. Kan iemand in je gezin niet tegen wasverzachter? Azijn is een goed alternatief! Gebruik ongeveer een 50 c per was beurt ! Gewoon in het was verzachterbakje
  5. Geen zin om telkens die bakplaat schoon te maken? Bij de Blokker kun je een matje kopen wat geschikt is voor in de oven. Je knipt het op maat en na gebruik kan het zo in de afwasmachine of je afwassopje! Een alternatief is bakpapier gebruiken. Dat is onder andere te koop bij de Action. Erg handig als je vaak koekjes bakt!
  6. Ramen lappen met streeploos schoon resultaat?  Voeg een doorgesneden ui toe aan het water...
  7. Wasmachine reinigen vaatwastablet!
  8. Wil je extra lekkere koffie en een schoon koffiezetapparaat?  Gebruik dan mineraalwater zonder koolzuur voor je koffie, lekker en zonder kalk !!
  9. Makkelijk peterselie hakken?  Doe de peterselie in een boterhamzakje en leg dit in de vriezer, na eeen uurtje wrijf je het dichte zakje tussen je handen en je peterselie is gehakt....
  10. Ook zo'n hekel aan al die insecten in en rond je buitenlamp? Doe er een mottenbal in en het probleem is weg! Dit helpt overigens ook voor motten bestrijden.
  11. Ook stapels van die wasmiddelennetjes? Erg handig voor babysokjes, stropdassen maar ook knuffels van kinderen!
  12. Met masking tape ook bekend als washi tape kun je heel snel en makkelijk dingen ergens opplakken zonder dat het sporten achterlaat.
  13. Je wc schoonmaken wordt zo makkelijker.
  14. Theeaanslag in een kopje? Wrijf het in met zout en de aanslag verdwijnt.
  15. Nieuwe kleren eerst wassen! Dat is wel zo fris.
  16. Soep gemaakt en uitgeschoten met de zout of bouillonblokken?Doe er een aardappel bij in en laat deze gaar koken. De soep is dan weer op smaak.
  17. Geen tijdschriften en kranten troep in huis? Neem gewoon een Blendle abonnement en lees ze op je computer of smartphone.
  18. Kalender op de wc?  Beplak hem met plakplastic of laat het plastificeren...voorkomt een hoop viezigheid! Je wil nl niet weten hoeveel mensen de kalender even lezen op het toilet! Nieuwe namen schrijf je er eenvoudig op met een watervaste marker.
  19. Vieze geur uit de stofzuiger? Spuit een restje oude parfum op een zakdoekje en doe dit in de stofzak!
  20. Met meal preppen maak je de rest van de week makkelijker.
  21. Bloedvlekken in (kinder)kleding gaan er vrij gemakkelijk uit als je de vlekken besprenkelt met citroensap (tip van Stefanie).
  22. Je gasfornuis mega vies? Maak een sopje van 1 theelepel soda en 2 kopjes heet water en het wordt blinkend schoon.
  23. Vieze handen? Was je handen met ui, zout of soda en ze zijn zo schoon.
  24. Kauwgom in kleding? Leg het in de vriezer, dan wil het er makkelijk uit !
  25. Koop een koeltas, en houd je bederfelijke boodschappen zo heerlijk koel!
  26. Wist je dat je je krant meestal door kunt laten sturen naar je vakantie adres?
  27. Vergeet je niet voor je op vakantie gaat de stekkers van de elektrische apparaten eruit te halen!!
  28. Wil je allesreiniger die je snel even op kunt sproeien? Doe dan 1 dopje in een spray flacon, aanvullen met water en je kunt makkelijk aan de slag!
  29. Vies geurende schoenen? Leg ze in een plastic zak in de vriezer en laat ze bevriezen, dan ontdooien en de geur is weg!
  30. Vlekken krijg je makkelijk weg met ouderwetse ossengalzeep! Wel even in laten werken.
  31. Leg voordat je naar bed gaat alles klaar voor de volgende dag. Denk aan sokken, schoenen, schooltassen, schooltrommels, ontbijt etc. Zo begin je de nieuwe dag een stuk makkelijker.
  32. Leer je kinderen om bij binnenkomst meteen de schoenen uit te doen. Zo blijft je huis veel schoner. Zet een mand of kast neer waar ze hun schoenen meteen in kunnen doen.
  33. Investeer in een Dopper drinkfles voor drinken voor school. Dat is milieuvriendelijker, gezonder en uiteindelijk ook goedkoper. Raak je de op kwijt? Geen probleem! Je kunt losse Dopper doppen kopen.
  34. Koop overhemden die je niet hoeft te strijken.
  35. Haal de was meteen uit de wasmachine als hij klaar is. Sla hem goed uit en hang hem meteen op. Zo voorkom je kreukels en vieze geurtjes.
  36. Haal regelmatig het stof uit de deur van je droogmachine. Dat spul is brandgevaarlijk, en als je het laat zitten gaat je droogtrommel bovendien minder goed werken.
  37. Leg een plastic tas in je auto. Als je ergens moet wachten, doe je alle zooi die eventueel in de auto rondslingert in de plastic tas. Zo blijft je auto netjes.
  38. Is er vorst voorspeld? Leg dan 's avonds een deken of speciaal antivries scherm op de voorruit van je auto. Dat scheelt krabben de volgende dag.
  39. Epsom zout in je bad zorgt voor ontspanning!
  40. Altijd je sleutels kwijt? Koop zo'n sleutelhanger die gaat piepen als je fluit.
  41. Koop een kruimeldief! Ideaal om snel even kruimels en kleine viezigheden op te ruimen.
  42. Ontkalk 1 keer per maand je koffiezetapparaat en snelkoker. Dat kun je bijvoorbeeld doen met gewone azijn. Lees ook Waterkoker ontkalken!
  43. Haal maandelijks de filters uit je afzuigkap en ontvet ze. De het filter van de afzuigkap schoonmaken is heel belangrijk! Anders worden ze brandgevaarlijk. Dasty ontvetter is goedkoop en effectief en verkrijgbaar bij de Wbira.
  44. Leg standaard wat maandverband klaar in je toilet voor als er bezoek komt dat wordt overvallen door menstruatie. Tenzij ze menstruatie onderbroeken dragen natuurlijk, dan hebben ze het niet nodig.
  45. Leg op een speciale plek wat contant geld neer. Handig voor collectanten, maar ook voor bij een stroomstoring als je even nergens kunt pinnen.
  46. Zorg dat je een goede zaklamp hebt en leg die ergens neer waar je hem makkelijk kunt pakken. Een alternatief is een zaklamp app installeren op je smartphone.
  47. Heb je een houtkachel, en is het ruitje vies? Je kachelruit schoonmaken gaat moeiteloos met een nat theezakje! Of een stuk keukenrol dat je doopt in thee. Je kunt een kachelruit ook schoonmaken met billendoekjes.
  48. Bij de Action vind je veel producten goedkoper omdat ze daar bijvoorbeeld producten met oude verpakkingen kopen.
  49. Goedkoper uit zijn met Groene Zeep? Probeer dan eens Kruidvat groene zeep. Dat is 50 cent goedkoper dan de Driehoek versie.
  50. Kalkaanslag in je wc? Gooi er schoonmaakazijn in, en laat het een nachtje inwerken.
  51. Maak gebruiken van klantenkaarten van winkels zoals Albert Heijn, Hema en Karwei. Wil je wel de korting, maar niet je privacy inleveren? Registreer de kaart dan niet. Ook zonder registratie kun je vaak kortingen krijgen, hoewel soms wel wat minder.
  52. Koop boeken tweedehands via bol.com. Dat scheelt een heleboel geld.
  53. Cadeaukaart gekregen? Doe hem in je portemonnee zodat je hem altijd bij je hebt. Zo is de kans dat je hem vergeet een stuk kleiner.
  54. Ga je vaak naar de bioscoop? Dan is de kans groot dat je voordeliger uit bent met een bioscoop abonnement.
  55. Eet 1 keer per maand 'uit de kasten'. Zo voorkom je dat je voorraad bederft en het bespaart geld.
  56. Werk met weekmenu's en doe op basis daarvan je boodschappen. Dat geeft rust door de week, en je bent goedkoper uit.
  57. Houd je van lezen? Word lid van de bibliotheek! Dat scheelt je bakken met geld.
  58. Investeer in klassieke schoonmaakmiddelen zoals groene zeep, schoonmaakazijn en zuiveringszout.
  59. Ruim tuinmeubilair op als het herfst/winter wordt, of koop tuinmeubilair dat weerbestendig is.
  60. Zorg dat je altijd wat reserve lampjes in huis hebt om fietsen te verlichten. Het is een tijdelijke oplossing, maar het is beter dan niets.
  61. Leg je voeding op de juiste plek in je koelkast. Groente moet bijvoorbeeld in de groentela. En wist je dat de koudste plek in je koelkast de plank bovende groentela is? Hoe hoger in je koelkast, hoe minder koel.
  62. Heb je huisgenoten die gebruikte theezakjes op het aanrecht laten slingeren? Koop dan handige theezakjeshouders.
  63. Ontdooi minstens 1 keer per jaar je diepvrieskist. Doe dit als het buiten flink koud is. Laat de ijslaag smelten, en maak hem schoon. Dit proces kun je versnellen door een pannetje kokend heet water in te zetten. Haal uiteraard eerst wel even alle bevroren voedingswaren er uit en leg die buiten in de kou.
  64. Reserveer een plank in je kast voor 'paniekspullen'. Spullen waar je echt niet zonder wilt zitten. Pak je een 'paniekexemplaar', dan weet je dat je de volgende keer dat je boodschappen moet doen moet kopen. Voor mijn man is dat bijvoorbeeld een rol toiletpapier. En voor mij een maandverbandje.
  65. Vervelende mailtjes of karweitjes? Doe ze meteen. Want er komt nooit een moment dat je er wel zin in hebt. Dus dan kun je het net zo goed meteen wegwerken.
  66. Altijd deksels van bakjes kwijt? Koop siliconen afdekhoesjes.
  67. Houd je van tijdschriften? In de bibliotheek kun je ze ter plekke lezen of lenen. Een Linda kost al gauw 5,- en je hebt hem toch wel in 1 uur uit. Tijdschriften lenen scheelt je bovendien oud papier in huis.
  68. Maak regelmatig je groene container schoon. Zeker in de zomer!
  69. Zet belangrijke nummers in je smartphone. Dan hoef je ze op cruciale momenten niet eerst nog in te toetsen.
  70. Met behulp van bricken hoef je niet naar de parkeerautomaat te lopen en betaal je bovendien nooit meer te veel parkeergeld.
  71. Zorg dat je altijd een parkeerschijf in je auto hebt liggen. Op sommige plekken parkeer je gratis, maar wel voor een beperkte tijd. Met de parkeerschijf laat je zien hoe laat je je auto daar parkeerde.
  72. Makkelijk ontbijten? Een Hema ontbijt kost 2,-.
  73. Zorg dat je altijd een houdbaar tasje in je gewone tas hebt. Zo hoef je nooit een plastic tasje te kopen.
  74. Zoek je goedkope verkleedkleding? Tegenwoordig heb je onesies in allerlei soorten, maten en patronen. Zoals een lieveheersbeestje onesies, of een eenhoorn. Deze zijn ook geschikt als verkleedkleren.
  75. Wil je iets nieuw kopen voor de beste prijs? Op sites als beslist.nl kun je prijzen vergelijken. Je kunt de producten bijvoorbeeld ordenen van lage naar hoge prijzen!
  76. Voel je je overweldigd? Dan kun je overwegen om een huishoudelijke hulp in te huren.
  77. Online kopen? Check dan voor het afrekenen altijd even of er op het internet nog een kortingscode te vinden is.
  78. Strijkijzer ontkalken? Zet de strijkbout op de hoogste stand zonder stoomfunctie en strijk over een laagje zout heen. Door de warmte absorbeert het vuil het zout, waardoor de strijkzool hierna weer mooi schoon is. Bekijk op klesto.nl.
  79. Hang in de keuken een schoolbord of magneetbord op, waar gezinsleden belangrijke boodschappen of afspraken kunnen opschrijven.
  80. Leg in elke wc een pakje schoonmaakdoekjes. Je vindt ze o.a. heel goedkoop bij de Action.
  81. Wasknijpers zijn een prima methode om een zak met aangebroken voedsel goed dicht te maken.
  82. Lege tissuedoos? Bewaar hem en doe er allerlei spulletjes in. Gebruik die om verveelde peutertjes bezig te houden als je bijvoorbeeld even moet bellen.
  83. Jus over? Giet de overgebleven jus in een bakje voor ijsblokjes en vries in!
  84. Peuter in huis die leert eten? Leg een douchegordijn onder zijn of haar kinderstoel om de ergste troep op te vangen.
  85. Ga je uit eten met je kinderen? Neem een paar plastic bakjes mee. Wil je kind niet meer eten, schuif het dan in het bakje en neem het mee naar huis voor later.
  86. Krijg je je bananen niet snel genoeg op? En beginnen ze te rotten? Doe ze in een diepvrieszakje en gooi ze in de diepvries. Gebruik de bevroren banaan later voor een lekkere smoothie. Zie ook: Hoe bewaar je bananen?
  87. Bewaar eierdozen. Ze zijn perfect om verf in te doen. In elk vakje een kleur. Laat je kind maar verven.
  88. WC schoonmaken: doe het elke dag met het handige stappenplan.
  89. Eieren invriezen: goedkoop en makkelijk.
  90. Wist je dat dit kan: snel scrambled egg maken in de magnetron
  91. Brei je eigen doekjes!
  92. Doe een stukje plastic met plakband om de steel van de banaan. Zo blijft hij langer vers.
  93. Kartonnen eierdozen doen het ook prima om zaadjes in te kweken voor een (mini-)moestuintje. Je hebt AH daar niet voor nodig:-)
  94. Leg ‘s avonds alle kleding, ondergoed, rugzak, lunchbox, beker ect klaar voor de volgende dag. Scheelt heel veel tijd ‘s morgens!
  95. Bezuinig op je gasrekening en kook eens een keer op een petroleumstel.

snelle huishoudelijke tips

Huishoudelijke tips gladde houten vlonders

Houten vlonders... Ze leken zo leuk. Maar ik had er niet aan gedacht dat ze bij regen gevaarlijk glad werden. Een simpele huishoudelijke tip van mijn moeder is deze: leg kippengas over gladde houten vlonders.

Maar beter is om je houten vlonders goed schoon te maken. Bijvoorbeeld door schoonmaken met azijn. Je kunt ook een bedrijf inschakelen. Zij hebben speciale borstels. Daarmee maken ze je gladde vlonders schoon én stroever!

Huishoudelijke tips beslagen brillenglazen

Iedereen met een bril zal dit helaas herkennen. Je komt ergens binnen en prompt krijg je beslagen brillenglazen! En wat te denken aan de tijd dat we nog mondkapjes moesten dragen! Toen hadden ook veel mensen last van beslagen brillenglazen.

Beslagen brillenglazen vanwege een mondkapje kun je voorkomen door je mondkapje goed te sluiten bovenaan je neus, en je bril er als het ware overheen te dragen. Bij mij hielp dat goed.

Scheutje afwasmiddel

Een bekende tip tegen 'gewone' beslagen brillenglazen is ze afwassen met een scheutje afwasmiddel. Het idee hierachter is dat het afwasmiddel een klein laagje achterlaat op je brillenglazen, waardoor ze niet meer beslaan.

Huishoudelijke tips uit grootmoeders tijd

Ben je op zoek naar huishoudelijke tips uit grootmoeders tijd van het soort Oma weet raad? Dan kan ik onderstaande 4 boeken van harte aanbevelen!

Screenshot 2022 04 04 at 12.43.48

300 huishoudelijke tips uit grootmoeders tijd

Huishoudelijke tips

Huishoudelijke tips

Baas boven baas: deze grootmoeder heeft maar liefst meer dan 2500 huishoudelijke tips!

Huishoudelijke tips

Huishoudelijke tips Leestips

Hoeveel uur per dag besteden jullie aan het huishouden?

Gemiddelde besteden we zo'n 21 uur per week aan het huishouden. Dat komt neer op ongeveer 3 uur per dag. Maar als je kijkt naar de statistieken van het CBS is het eigenlijk meestal mínder dan 21 uur per week!

Wat is jouw nummer 1 huishoudelijke tip? Vertel het in de comments hier onder.

Vergelijkbare berichten

25 reacties

  1. Wat een complete lijst! Hier heb ik niets meer aan toe te voegen.
    Ik ga tip nr 45 zeker onthouden. Ik vergeet altijd mijn cadeaukaarten en als ik ze nodig dan nodig heb, liggen ze nog thuis.

  2. Dat is nog eens een handige lijst.
    Wij trekken ook altijd de douchewand en de tegels droog na het douchen. Dat scheelt nogal wat werk bij het schoonmaken van de douche.

  3. Wat een hoop tip! Er zitten zeker leuke tussen. Mijn tip is om te investeren in een stofzuigrobot en deze 's nachts een rondje te laten rijden. Scheelt stofzuigen

  4. Dat bakje met water en citroensap in de microgolfoven moet ik dringend toch eens doen. Hij heeft niet zozeer vieze geurtjes, maar wel danig wat spetters aan de binnenkant. Daartegen schijnt het ook goed te zijn.

  5. Wauw wat een tips! Maak het jezelf vooral makkelijker door producten aan te schaffen die tijd en energie schelen. Hierdoor wordt ieder klusje in huis minder tijdrovend!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.