Reacties

Vergiet: onmisbaar in de keuken? En vergiet op pasfoto? — 65 reacties

  1. Handig, een vergiet. Ik ging eens tellen en heb er 5. Een roestvrij stalen exemplaar, twee van plastic waarvan 1 beetje versleten. En 2 kleine met een steel, die zijn heel handig. Teveel vergieten in de keukenkast dus.

  2. Natuurlijk kan je niet zonder vergiet! Wanneer ik iets echt heel fijn wil hebben, zoals sap, leg ik er kaasdoek in.
    tegenwoordig heb ik een set pannen met een soort 'vergiet- geultje' waardoor je heel makkelijk kan afgieten. Maar voor het echte uit-druip werk blijft een vergiet onmisbaar!

  3. Ik geloof dat ik er wel drie heb staan...
    Bij ons wordt het ook gebruikt om de frietjes in te doen, met een stukje keukenrol erin, geen idee hoe we daar opgekomen zijn eigenlijk... ????

    Xx

  4. Ik zou niet weten wat ik zonder moet doen eerlijk gezegd.. Ik giet zelfs mijn aardappelen af in een vergiet. Is iets makkerlijker met mijn bril ook, want als ik ze in de pot zelf afgiet, zie ik door de damp niets meer, haha!

  5. Ik heb er best veel, volgens mij 3 vergieten en 3 zeven in div maten.
    Het vergiet gebruik ik zoals je reeds benoemd, dagelijks, voor van alles om uit te laten lekken, bv ook gekookte rijst, vers schoongemaakt fruit en idd ook wanneer ik groenten sta te snijden dan doe ik het snel daarin.
    M.n degene waar een handvat aan zit vind ik prettig in gebruik.
    Zeven gebruik ik voornl om bloem mee te zeven, voor bouillon en dan leg ik er vaak een kaasdoek nog in.
    Een melkzeefje, gebruik ik soms, andere keren sta ik met de klopper op te kloppen.

  6. Een van de eerste dingen die ik mij kocht toen ik alleen ging wonen. Heb er ondertussen 2, een kleintje in een soort vintage stijl en een gewone standaard zilveren vergiet.

  7. Een vergiet is toch een standaard uitrusting in ieder zijn keuken? Ik kan echt niet zonder hoor! Ik gebruik hem inderdaad voor het afgieten van pasta maar ook om gesneden prei en paprika in schoon te spoelen. Ik heb trouwens gewoon zo'n simpele plastic vergiet.

  8. Vergiet was mij alle eerste verjaardagscadeau die ik tot nu toe nog herinner dat was toen ik vijf jaar was, geen idee van wie. Hij was in groen kleur en wij namen overal mee (veel verhuizen) daarna niet meer gezien (sinds wanneer had ik geen idee ha..ha.. misschien kapot maar die vergiet was best wel stevig uit).

    Ik heb er twee en een kleintje. Handig hoor die vergiet

  9. Hier een vergiet van Ikea, ik gebruik hem elke dag. Man niet, die giet liever af en 'een vergiet gebruiken is stom'. Ik zie niks meer als ik afgiet, met mijn bril! De zeef gebruik ik dan weer om bloem te zeven. Of cacaopoeder op de tiramisu. Anders heb ik brokken op die mooie schaal haha.

  10. Ik gebruik mijn vergiet dagelijks.Ik heb er eentje van de Ikea en ben er heel tevreden over.
    Met het deksel kookpotten afgieten komt vast niet goed bij mij vrees ik, daar ben ik te onhandig voor.

  11. Wat een grappig artikel! Ik heb er twee. Een rode uit de seventies volgens mij (of eighties) gekregen toen we gingen samenwonen in 1991. Een grijze nieuwere. En een zeef. Die gebruik ik weer als ik verse appelmoes maak of als ik een blikje mais afgiet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder