Reacties

Hoe zorg je dat je goede voornemens voor 2018 slagen?! — 33 reacties

  1. Hahahahaha ja: meer bewegen :-)

    Met wel de afspraak met mezelf om dit meer concreet te maken. Ik loop altijd vast op afspraken als dat ik dagelijks 30 minuten op de cross-trainer moet. In de praktijk van alle dag is dat namelijk op de langere duur niet haalbaar.

    Een afspraak als '30 minuten per dag aan één stuk licht intensief bewegen' is voor mij beter haalbaar. Dat kan dan ook betekenen dat ik met de kinderen lekker gek doe in de speeltuin, of het huishouden in dubbele versnelling doe - met dan af en toe een half uurtje op de cross-trainer.

  2. Dat mijn goede voornemens op den duur niet meer werken is niet per se dat ze niet concreet genoeg zijn, maar dat de haalbaarheid te hoog ligt. Ik wil te veel in één keer, en ben dan teleurgesteld als het niet lukt. Nu deel ik mijn grotere doelen op in kleinere stapjes. Als een onderdeel van het grote plan faalt of minder goed gaat, hoeft dat niet het einde van het hele plan te zijn.

  3. Mijn goede voornemen is dat ik overdag minder online wil zijn dit jaar. Dat er meer tijd en energie overblijft voor andere dingen die ik graag wil doen. En het geeft een prettig gevoel van meer ruimte. In ieder geval in mijn hoofd :-)
    En ik wil graag meer sociale contacten. Dat is best lastig met chronische vermoeidheid. Gelukkig heb ik heel leuk contact met de buren. Ik hoop volgende week naar een breiclub in de bieb hier te gaan. Gewoon voor de gezelligheid.
    Heb jij ook goede voornemens voor dit jaar?

  4. ik heb er verschillende

    ik heb een boekje gekocht, daarin schrijf ik links wat ik aan fruit heb gegeten en rechts mijn groenten inname. Ik let op kleur en aantal. Ook noteer ik mijn gewicht erin. Verder wordt 2018 het jaar zonder alcohol. Ik ben eind november gestopt met wijn drinken en dit bevalt me prima, ik wil 2018 een alcoholvrij jaar maken.
    Ik wil per dag 10.000 stappen zetten (zoveel mogelijk met hond) en weer 5000 km fietsen dit jaar. (ik fiets wel elektrisch en met hond achterop)
    Daarnaast noteer ik mijn gelezen boeken en heb ik me voorgenomen dat ik dit jaar ook 25 biografieën wil lezen, gewoon ter inspiratie.
    Elk jaar wil ik ook iets nieuws leren.. dit jaar wordt het rummi cub leren spelen met de cijfers voor mij ondersteboven, gewoon om mijn hersenen te trainen.
    Nou geen grootse dingen maar genoeg om fit te blijven en focus op gezondheid te houden. Bieke

  5. Ik leef mijn leven gewoon zo goed mogelijk, geen voornemens! Alhoewel ik wel nieuwe mensen wil ontmoeten en mijn zogenaamde vrienden achter me wil laten! Gelukkig Nieuwjaar!

  6. Vorig jaar deed ik niet aan goede voornemens omdat ik wist dat ik me er dat jaar niet aan ging houden. Nu weet ik zeker dat ik dat doe juist omdat ik er met iedereen over gehad heb hahaha

  7. Ik koppel m'n goede voornemens niet aan 1 januari. Dwz als ik het een goed idee vind, dan begin ik er meteen mee. Met meer bewegen (in mijn geval stevige wandelingen 3x daags) ben ik al wat maanden bezig. Het moest ook wel omdat ik last kreeg van een slechte doorbloeding door een medicijn dat 24 weken werkt. En dat bewegen (inmiddels met ochtend en middag gymnastiek) heeft idd effect. Echt sporten zal het niet worden aangezien dat waarschijnlijk meer schade zal veroorzaken met het gevolg dat ik daardoor juist minder ga bewegen.

    Met afvallen stel ik immer voor om daar halverwege december mee te beginnen. Wat er niet aan komt hoeft er immers ook niet van af. Stoppen met roken heb ik 47 jaar geleden gedaan. Na 1 sigaret was ik daar meteen klaar mee. Aan autorijden ben ik nooit begonnen, daar hoef ik dus ook niet van af te kicken. ;-)

    Had ik je al de beste wensen gewenst? Klik anders op m'n url.

  8. Tijdens mijn opleiding moest ik alles smart formuleren, ik vond het vreselijk!! Maar nu merk ik dat ik mijn doelen automatisch smart formuleer. Want het werkt echt zoveel beter!

  9. Een goed voornemen per 1 jan heb ik al vaak een stille dood zien sterven, terwijl wanneer je op een willekeurige maand begint, dit een grotere kans van slagen heeft.
    Lijkt of mensen dan gemotiveerder zijn en het helderder voor zichzelf hebben met een beter plan.
    Gedrag, denken en doen aanpassen gaat vaak nog, volhouden is het moeilijkst!
    Een levensstijl ervan maken dat is de kunst!
    Ik heb geen specifiek voornemen, doch stilaan doorgaan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder