Brei eens een onderbroek!

Posted januari 6, 2018 in Huishoudelijk nieuws / 21 Comments

onderbroek breien

Toen ik het boek met breipatronen bij de Zeeman zag liggen schoot ik in de lach. Want op de cover staat een flitsende gebreide onderbroek. Ooit was gebreid ondergoed heel gewoon, maar het lijkt mij niet erg lekker zitten.

Als ik kon breien, en ik had een hekel aan iemand dan zou ik een gebreide onderbroek van prikkelige wol cadeau doen.

Maar de onderbroek op de cover het boek ziet er wel heel leuk uit! Kijk maar:

onderbroek breien

Kun jij breien?


21 responses to “Brei eens een onderbroek!

 1. De onderbroeken zou ik ook niet gauw gaan breien, hoewel ze misschien heel lekker warm zijn. In het boek staan ook veel andere leuke patronen. Ik heb bijvoorbeeld de poef gemaakt en de deken en de plantjes staan nog op mijn to do lijstje!

 2. cisca servie

  bedankt voor de spontane lachbui die ik meteen kreeg.Ik brei heel veel en graag maar aan een boxershort zou ik niet zo snel denken, Jammer dat ik niet aan het breiboekje kan komen want uit de reactie van Sophie begrijp ik dat er leuke patronen in staan. Ik haal veel ideeen van internet Gr. Cisca Servie

   • Jazeker, mijn oma breidde dit ondergoed voor mij! De kleuren waren in elk geval niet saai, maar ik was wel een uitzondering. De meisjes bij mij in de klas droegen geen wollen ondergoed, voor zover ik dat bij de gymnastieklessen kon waarnemen. Ik kampte met blaasontstekingen en bronchitis, ieder jaar weer, vandaar de wolletjes.

 3. liesbet

  Ik vraag me af welke man een gebreide onderbroek zou dragen….. Ik weet dan mijn moeder als klein meisje haar onderbroeken zelf moest breien met heel heel dun katoen. Haar vader werkte in een textielfabriek en kreeg restanten katoenen garen niet veel dikker of stikzijde. Mijn moeder moest dan een stuk of zes draden samen gebruiken om onderbroeken te breien…..

 4. VeggieMo

  Doet me meteen denken aan mijn man. Zijn moeder was nog van de oude stempel en mijn man moest als kind gebreide wollen borstrokken dragen. Vreselijk vond hij dat. Hij heeft nog steeds hekel aan gebreide truien.

 5. Ik kan breien, maar zit vaker te haken. Ben nu met een deken bezig en daarna misschien een onderbroek…nee hoor grapje haha ik zie m’n man al lopen in z’n gebreide onderbroek hahaha

 6. Marrian

  Ik vind het een heel leuk plaatje, dit boekje moet toch uitnodigen tot meer, kijken, kopen en breien maar!!
  Breien en haken is in, ik denk ook heel kalmerend!
  Ik kan het beslist niet goed. Ben beter in borduren en kan dat uren achter elkaar.
  Ik denk dat handwerken niet alleen gezellig is, doch ook dat het goed is voor ontspanning.
  Zelfgebreid ondergoed draag ik niet, wel ben ik van de wolletjes en draag bijna altijd wollen vestjes en wollen sokken.

  • Breien en haken hebben een rustgevend en meditatief effect heb ik ook begrepen. Daarom heb ik beide geprobeerd. Maar breien kan ik echt niet. Haken gaat redelijk. Maar ik kan alleen recht toe en recht aan.

 7. Alex

  Hi , Ik ben een man die regelmatig wollen onderbroeken draagt ! Het is gewoon zalig ! Ik laat ze maken in Amerika , Canada , … Het is een probleem dat er hier in Europa nauwelijks van die broeken gemaakt worden . Vermits de verzendingskosten zo hoog oplopen zou ik het fantastisch vinden indien er ook hier mensen zouden te vinden zijn die dit zouden willen maken(breien) . Indien je dit inderdaad zou willen proberen te maken , kan je mij een mailtje geven … Hopend op positieve reacties … Indien je weet hebt waar ik dit in Europa op de kop kan tikken , laat het me gerust ook weten ! Met Dank !

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.