Je weet dat je teveel Koreaans drama hebt gekeken als…

k-drama

Je weet dat je teveel Koreaans drama hebt gekeken als je als er iets misgaat ‘Aish!’ roept in plaats van ‘Shit’.

Andere waarschuwingssignalen dat je teveel Koreaans drama kijkt

1. Als je tegen jezelf zegt: ‘Ik kijk nog 1 aflevering en dan ga ik slapen! Echt waar.’ Maar dat je er vervolgens nog 5 kijkt omdat je wilt zien dat ze elkaar eindelijk kussen!’

2. Als je dingen aan je man vraagt als: ‘Als iemand een bom op mij had vastgebonden die elk moment kon afgaan, zou jij dan bij mij blijven?’ En dat je vervolgens ruzie krijgt omdat hij het foute antwoord geeft. Oftewel niet zegt: ‘Natuurlijk schat!’ Het juiste antwoord was:

k-drama
Scene uit Strong Woman Bong Soon*

3. Dat als je iemand tegenkomt je de neiging hebt om in slow motion langs die persoon te lopen.

4. Je begint steeds meer Koreaanse woorden te herkennen, en spreekt al een aardig mondje Koreaans.

5. De lijst met Koreaanse series die je nog wilt zien wordt steeds langer.

6. Je voor het eerst in je leven de neiging krijgt om een heus ontbijt te gaan koken, in plaats van een boterham met hagelslag te eten.

7. Je overweegt sterk om voortaan spaghetti direct uit de pan en met stokjes te gaan eten. En dat dan slurpend.

8.Je Koreaanse muziek gaat waarderen.

9.Je krijgt de neiging om een kleine buiging te maken naar mensen…

Conclusie

Door de opzet van Koreaans drama is het verslavingsgevoelig vermaak. De personages roepen snel sympathie op, waardoor je met ze gaat meeleven. Een gemiddeld K-drama bestaat uit zo’n 16 tot 20 afleveringen die een afgerond verhaal vormen. Bovendien zijn de cliffhangers erg goed, waardoor de neiging om ‘nog even’ verder te kijken groot is.

En persoonlijk zit ik altijd te wachten op die eerste, romantische kus!

*De slechterik heeft een bom op Bong Soon vastgebonden! Maar de held laat zich graag samen met haar opblazen.

Wat was het laatste programma dat jij keek?

60 Responses to Je weet dat je teveel Koreaans drama hebt gekeken als…

 1. Ik vind het al vreselijk om iets in het Duits te kijken, laat staan in het Koriaans haha . Ken wel het gevoel dat je de volgende aflevering wilt zien, omdat je er helemaal in zit, dat had ik met het eerste deel van Prison Break.

 2. Nou wordt ik toch nieuwsgierig hoe je aan je Koreaanse drama komt en wat je dan precies kijkt. Staat het op netflix?

  Mijn laatste film (ben halverwege) was ‘Holidaze’ (een kerstfilm) en daarvoor een andere kerstfilm (ik dacht ‘Snowangels’).

 3. Ik herken wat jij schrijft van een andere serie ‘de draagmoeder’. Een soap uit Brazilie. Elke middag zag ik daar een aflevering van toen ik zwanger was van mijn jongste zoon. Ik ging steeds meer Portugees verstaan 🙂
  De laatste serie waarvan ik een aflevering zag is The Crown.

 4. Koreaans drama ?!? Ik heb hier serieus nog nooit van gehoord. Ooit weleens zo’n Zuid-Amerikaanse soap gekeken, maar dat was niet echt iets voor mij. Wat ik het laatst gekeken heb? Wij zijn nu bezig in seizoen 2 van Lucifer (serie op Netflix).

 5. Hahaha! Ik moest erg lachen om het idee dat je dan ineens in slow motion langs iemand wil lopen 😀 Maar ik ken het hoor. Als ik ergens helemaal in zit, dan ga ik daar ook in op. Geloof dat dat Koreaans drama mij ook heel verslaafd zou kunnen maken.

 6. Wat grappig. Ik heb eerlijk gezegd niets met Korea maar mijn zus die Chinees studeert kijkt en vertaalt als hobby Koreaanse series. Heb de link even naar haar doorgestuurd.

 7. Ik beken!! ik heb zelfs nog nooit van Koreaans drama gehoord!! Echt dit is de eerste keer. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik amper tv kijk. En als ik kijk bijvoorkeur iets Engels. Ik moet ondertussen wel kunnen haken, dus ik volg veel als hoorspel.

 8. Oh ja jij bent duidelijk verslaafd aan Koreaanse series, hihi! Ik heb ze deze week ook gekregen in mijn Netflix suggesties en ik moest toen aan je vorige blogpost denken. Binnenkort zit ik weer zonder serie, dus zal ik me er eens aan wagen. Benieuwd of ik ook in slo-mo de mensen voorbij ga lopen en ‘Aish’ ge zeggen 😄

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.