Reacties

Voordelen Netflix en nadelen Netflix — 37 reacties

  1. Wij hebben zelf al een lange tijd geen tv meer maar wel Netflix. Het is inderdaad erg jammer dat er nog veel mist en vaak dingen weggehaald worden. Het word steeds duurder terwijl het aanbod minder lijkt te worden.

  2. Ik vind het ideaal met kleinere kinderen. Bij YouTube klikken ze eindeloos door en zien ze ook allerlei rommel die niet voor kinderoogjes is. Terwijl jij net naar de wasmachine loopt, komt er dan precies iets gruwelijks.
    Bij netflix zit een leeftijdsfilter én weet je vooraf wat er komt.

  3. Ik heb ooit de TV de deur uitgedaan omdat ik weinig keek en de kabel (UPC) steeds storingen had, die niet goed verholpen werden. Vanaf dat moment (een jaar of 10 terug) kijk ik uitzendinggemist en vond het erg handig dat ik uitzendingen stop kon zetten om later verder te kijken. In die tijd was de kwaliteit zeer matig, maar dat is inmiddels verbeterd naar zeer acceptabel. Ik kijk ook naar de ZDF en een Amerikaanse publieke omroep met prachtige documentaires. Met sport, films en series heb ik niet veel, alhoewel in dagelijks inschakel voor DWDD, Het Mes op tafel en het 18 uur journaal. 1, 2 en 3 en wat themakanalen kan je ook live kijken. Alles bij elkaar zie ik inmiddels weer teveel TV en begin ik dus niet aan Netflix. Op de normale TV en Youtube (waar ook prachtige complete uitzendingen op staan) heb ik geen reclame. Die rommel is prima te onderdrukken en uit veiligheidsredenen kan ik dat van harte aanbevelen.

  4. Ik vind het fijn dat er zoveel goede series op te vinden zijn. Helaas mis ik wel series als The Big Bang Theory en Friends. Qua films mag het aanbod van mij nog wel wat groter en nieuwer, maar over het algemeen ben ik heel blij met netflix. Inmiddels kijk ik bijna elke dag wel een aflevering van een serie op netflix.

  5. Nadeel is inderdaad dat serie's en films verdwijnen en het soms lang duurt. Hopelijk zal dit verbeteren nu dat Netflix serieuze concurrentie krijgt. Voordeel dat ik vaak shows ontdek dat ik anders niet zou kijken

  6. Omdat de heer des huizes onze kinderen het verkeerde voorbeeld gaf -illegaal films downloaden- hebben we jarenlang een abonnement op Filmclub gehad, een videotheek hier in de buurt. Dan kon je voor een tientje 3 films tegelijk meenemen, zoveel je wilde de hele week.
    Helaas hield die service op en toen zijn we op Netflix overgestapt. Wat deze onder 'filmhuis-film' verstaat is toch heel iets anders dan wij, dus dat valt tegen. veel actie, wat doorgaans gewoon plat geweld betekent. Nee, ik vind er niet veel aan. Weinig wat binnen mijn smaak valt. Maar de tieners vinden het prima en ook mijnheer is tevreden.

  7. Wij hebben ons tv-abonnement opgezegd omdat we alleen nog gebruik maken van Netflix. Ik vind het ideaal! Alleen soms jammer als een serie verdwijnt terwijl je hem aan het kijken bent inderdaad. Ook komt het voor dat er van een filmserie bepaalde delen wel op Netflix staan en bepaalde delen niet, dat is het enige irritatiepuntje aan Netflix bij mij.

  8. We betalen voor vier, maar er kijken er drie. Dat vind ik ergerlijk want ja de tarieven zijn omhoog gegaan en mijn verzoek om een Kleiner abonnement is door de rest van het gezin afgeschoten. Ik vind het bingewatchen van de jeugd doodergerlijk. Zelf lijk ik met de jaren minder bestand te worden tegen snel/flitsend beeld en luide geluiden/overdriven manier van spreken. Daarom kijk ik, als ik kijk, meestal met het geluid uit. Een groot voordeel is wel, dat we ons niet zorgen hoeven te maken dat de jeugd illegal films downloadt! Met bijbehorende zorgen over trojaanse paarden, virussen en ransomware

  9. Wij hebben geen Netflix en dat hebben we voorlopig ook niet nodig. Mijn mama en ik nemen zoveel op dat we genoeg voer hebben om een avond, weekend of dag te vullen. Nu, ik heb er wel over nagedacht om een abonnement te nemen, maar mssn wanneer ik alleen woon..

  10. Ik hoor inderdaad heel veel mensen om me heen, die Netflix hebben. Ik heb het niet een ook nog nooit bij iemand anders gezien, dus geen idee. Dat series opeens verdwijnen lijkt me niet echt ideaal. Maar verder klinkt het goed.

  11. Wij hebben al geruime tijd een abonnement op Netflix, maar als we even uitgekeken zijn, zeggen we het ook zo weer op. Ik zit nu in zo'n fase dat ik het maar mwoah vind. Gelukkig komt volgende week seizoen twee van The Crown uit, haha.

  12. Ik hou van netflix ???? in het begin keek ik echt te lang achter elkaar, maar nu niet meer. Ik vind het ideaal om af en toe ff lekker een paar afleveringen van een serie te kijken als er verder niks op tv id

    • Je kunt ook zelf beslissen inderdaad om niet te lang achter elkaar te kijken. Een handige truc is om 10 minuten in een nieuwe aflevering af te haken. Dan heb je niet dat cliffhanger effect waardoor je wilt blijven kijken.

  13. Voor ons zijn de voordelen meer waard dan de nadelen en we zijn dan ook alweer een aantal jaar Netflix fan :) Ik zou ook niet meer zonder willen, vooral vanwege alle toffe series.

  14. Hier precies dezelfde reactie in het begin: je gaat toch niet betalen voor tv? Ik vond dat een beetje een Amerikaanse toestand. Inmiddels hebben we ook een abonnement en ben ik er heel blij mee, vooral voor de kinderen. Zelf kijken we bijna geen series, ook omdat er weinig tijd voor is en ik het tv-aanbod in NL nog steeds heel leuk vind. Een ander nadeel vind ik trouwens dat de films op Netflix over het algemeen echt bar slecht zijn. Heel jammer! We hebben een paar keer iets geprobeerd, maar het was telkens matig en niet echt grappig of echt een slecht verhaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder