Wat kun je dragen bij fluweel, oftewel een groen fluwelen plooirok?

fluwelen rok

Vorig jaar kocht ik in de uitverkoop een prachtige groen fluwelen rok bij Bristol.

Op de foto hierboven zie je hem direct na aankoop.

Groen fluwelen plooirok van Bristol

Ik viel als een blok voor de groene kleur. Bovendien voldeed hij aan mijn comfort eisen: jersey stof, en elastische tailleband. En hij was nog in een model dat ik mooi vond ook. Hoe mooi ik de rok vond blijkt wel uit het feit dat ik bereid was over het hoofd te zien dat hij van polyester is. Want normaliter blief ik geen kleding van polyester. Ik wil alleen katoen, viscose en dergelijke natuurlijke materialen. Maar voor de groen fluwelen plooirok van de Bristol was ik bereid om de polyester door de vingers te zien.

Nu is de groen fluwelen plooirok dus van mij. Als ik hem aan heb krijg ik ineens veel complimenten over mijn kleding:

'Wat heb je een mooie rok aan zeg!'

Door de fluwelen stof zie ik er uit alsof ik moeite heb gedaan.

Maar ik merk dat ik het lastig vind om iets te vinden dat ik op de groen fluwelen rok kan dragen. Fluweel is zo'n rijke stof, dat mijn eenvoudige katoenen shirts met een beetje elasthan er schamel bij afsteken.

Wat draag je bij fluweel?

De simpelste oplossing is een topje van fluweel. Want dan 'matchen' de stoffen in ieder geval. Maar alle fluwelen topjes zijn van polyester. En een rok van polyester is tot daar aan toe, maar ik wil geen topje van polyester. Toevallig hangen bij de Hema nu ook groen fluwelen plooirokken! Kijk:

hema fluwelen plooirok
Ik vind de versie van de Bristol trouwens mooier!

 

Dus ik keek hoopvol wat de Hema aanbiedt om er bij aan te trekken, maar ik kon niets vinden.

Wat zegt internet over fluweel?

Op zoek naar een antwoord op mijn vraag: 'Wat kun je dragen bij fluweel?' kwam ik de volgende tips tegen:

  • Omdat fluweel zo'n rijke stof is, is het verstandig om de rest van je kleding rustig te houden.
  • Combineer donker fluweel met een lichte kleur.
  • Draag nooit alleen maar fluweel. Oeps. Mijn idee van een fluwel top op mijn fluwelen rok was dus fout.
  • Omdat fluweel opvallend is, moet je er niet teveel sieraden bij dragen.

Mijn antwoord op de vraag: 'Wat draag je bij fluweel?'

Nu zeg ik tegen mezelf dat ik toch ook houdt van de combinatie rood met paars. Simpel katoen bovenop rijk fluweel lijkt me ergens net zoiets.

Alleen in plaats dat de kleuren vloeken, vloeken de stoffen met elkaar.

En omdat ik de rok echt wil dragen combineer ik hem nu dan maar met een donkerblauw shirt van de H&M en een blauw vestje van de Hema. Zwart kan denk ik ook altijd wel op fluweel.

Draag jij wel eens fluweel? En hoe?

Vergelijkbare berichten

62 reacties

  1. Ik zou met de feestdagen een glitter truitje in grijs erop dragen. Een denim bloes lijkt me ook perfect staan, met sneakers. En een lekkere grote kabeltrui met laarzen! Geweldige rok!

  2. Oh, wat een prachtige rok! De kleur is ook super, helemaal dit seizoen! Ik heb geen fluwelen items, want huisdieren en ik vrees dat het een magneet voor haren zal zijn, haha.

  3. Ligt een beetje aan welke kleur je mooi staat en welke kleur groen het is.
    Persoonlijk vind ik groen met d blauw, groen met zwart en groen met grijs heel mooi, ook draag ik een grijs/ groene kleur met bruin.

    De vraag is hoe wil het dragen?
    netjes:
    zwart satijnen bloes, zwart wollen of katoenen vestje, zwarte schoen, kort zwart laarsje, lange laars, met een dikke of dunne kous.
    Evt kan, afhankelijk van de kleur rok diep donkerblauw

    sportief:
    wollen of katoenen (kol)trui in grijs gemelleerd,antraciet, zwart of heel donkerblauw, trui kan ruimvallend of aangesloten. dan dikke kousen en zelfde kleur laars of snaeker.

    Persoonlijk vind ik dat dat wanneer je het rustig houdt qua materialen het mooist, de rok eruit mag springen.

    Mijn persoonlijke smaak is draag effen gladde materialen erop.
    Wb sieraden, ik zou het alleen bij oorbellen houden.

    Ik ben dol op het dragen van shirts, bij deze rok hoort een wat hoger gesloten shirt en geen lage hals, is niet passend bij de stijl van de rok. je haalt dan de hele rok naar beneden.
    Met dan uiteraard een vestje!

    Dit model rok en lengte staat je mooi, leuk voor dansles!
    Het is altijd verrassend wanneer mensen je complimenten geven, blijkbaar verras jij dus mensen in jouw omgeving en staat dit je echt heel mooi! Nu nog met de goede combi waar jij je fijn in voelt!

  4. Ik zou gaan voor rustige stoffen van natuurlijk matriaal. Ik vind dit ook echt een rok voor de koude tijd van het jaar en dan met een wollen trui in een lichte kleur.

  5. Ik draag dit soort plissé rokken meestal met een rib knitted sweater, meestal in een donkere kleur. De plooien en het fluweel zijn in mijn ogen al opvallend genoeg dus door er iets somberder bij te combineren lijkt alles meer in balans te zijn.

  6. ik draag nooit fluweel omdat ik bang ben dat het sleets is...dat je er snel plekken op krijgt. Ik denk dat een wit wollen trui heel mooi zal staan op deze rok. Met een grote groene ketting. Wie zegt dat je bij fluweel geen opvallende sierraden mag dragen?? Dat fluweel valt toch al op, daar kan een ketting best bij!

  7. Als je een trui of vestje zoekt wat bij je groene fluwelen rok past , raad ik aan er op te letten dat daarin de kleur terug moet komen van de rok. Of de kleur van je schoenen of laarzen ! Dan is het een mooie combi. En misschien ROOD, dan zit je meteen in de kerstkleuren! Veel succes!

  8. Ik draag geen fluweel. Naast het feit dat je goeie combinaties kan Googlen, denk ik dat je er ook een type voor moet zijn. Ik ben meer van de jeans en coltruien :) Wel enorm gaaf als je dit kan dragen. Het is eigenzinnig.

  9. Ik denk dat hij heel mooi en stoer zal staan met een kort zwart leren jasje.
    Eronder een zwart of groen shirt. Maar dan wel in dezelfde kleur als de rok.
    Een mooie grote zilveren of zilverkleurige ketting erbij.

  10. Wat een mooie rok inderdaad! Zelf draag ik vrij regelmatig fluweel ik heb een jurk van deze stof, daar draag ik dan een leather look legging onder en een simpel zwart vestst of blazer.

  11. Ik vind zo'n plooirok heel mooi, maar ben geen grote fan van de fluweeltrend helaas... Heb een gelijkaardige rok van Scotch en soda en combineer hem met een leuk neutraal truitje!

  12. Ik draag soms fluwelen blazers (ik ben echt een blazer freak) en ik heb ook net de fluwelen shirts van Heidi Klum aangeschaft, die draag ik dan bij een 'simpele' broek :D

    Ilona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.