K-drama: waarom ik amper nog Netflix kijk

k-drama

Sinds mijn jongste dochter is vertrokken kijk ik amper nog naar Netflix Nederland.

En dat is niet omdat ik Netflix nu stom vind, maar omdat mijn dochter me heeft laten kennismaken met Koreaans drama ook wel K-drama genoemd. En nu ben ik daar een kléin beetje aan verslaafd geraakt…

Hoe ik viel voor K-drama

Het begon dus allemaal met mijn jongste dochter. Zij kijkt graag Koreaans drama, en zat al maanden te zeuren dat ik dat met haar mee moest kijken. Uiteindelijk zwichtte ik vanwege haar reis naar China. Koreaanse series kijken leken me een goede manier om kennis te maken met die kant van de wereld. Wist ik veel dat Korea en China totaal verschillend zijn. Maar toen ik dat besefte was het al te laat:

Ik was gevallen voor Koreaans drama.

two worlds
Two Worlds

Kijken met een slechte attitude

Het Koreaanse drama dat mijn dochter koos was de serie Two Worlds. Daarin belandt een jonge vrouw in een cartoonwereld. Daar ontmoet ze de held van die cartoon en wordt verliefd op hem. En hij op haar. De serie is origineel, grappig, mooi en romantisch.

De eerste 5 afleveringen zat ik met een zeer slechte attitude te kijken en zei ik dingen als:

‘De plaatselijke toneelvereniging acteert nog beter!’

en

‘Wat ziet die Lee Jong-suk er belachelijk jong uit zeg! Weet je wel zeker dat die acteur al 30 is? Hij lijkt wel 10!’

Maar op een gegeven moment kreeg het verhaal me in zijn greep. En rond aflevering 10 zat ik smachtend te wachten op de volgende aflevering.

Inmiddels zit mijn dochter twee maanden in China, en heb ik zo’n 20 Koreaanse drama series die ik wil kijken op mijn lijstje staan.

Kuch.

Wat is er zo leuk aan K-drama?

 • De verhaallijnen zijn origineel! Koreaans drama biedt totaal andere verhalen dan ik gewend ben.
 • Koreaans drama is lieflijk en superromantisch. Het meeste Koraanse drama kun je bij wijze van spreken met een gerust hart voorschotelen aan je 8-jarige dochter of zoon.
 • Iedereen doet daar de schoenen uit als ze een huis binnenkomen. Als een personage ergens binnenkomt, zie je ze standaard even schuifelen, en dan hebben ze ineens sloffen aan.
 • Als een vrouw flauwvalt dan draagt de held haar meestal op zijn rug! In ‘piggyback’ stijl. Andersom trouwens ook ; ) Vrouwen dragen mannen zo ook het huis binnen.koreaans drama
 • Een ontbijt in Koreaanse series lijkt op onze avondmaaltijd.
 • Er wordt daar veel gegourmet, alleen heet het daar geen gourmetten maar is het een gewone maaltijd.
 • Er is veel waardering en aandacht voor de rol van moeders. Vooral de zoons zijn in de regel dol op hun moeder. Sowieso is er veel aandacht en waardering voor familiebanden.
 • Ik leer Koreaanse woorden. Ik kan nu onder andere ‘mama’ zeggen in het Koreaans en ‘Nee’ : )

Mijn top 3 Koreaans drama!

 • Another Miss Ohkoreaans drama
 • Goblin. N.B. Ik heb deze nog steeds niet af durven kijken omdat het niet goed afloopt. Ik ben gestopt na aflevering 15.goblin
 • The Coffee Prince. (Mijn favoriet)koreaans drama

Waar en hoe kun je Koreaans drama kijken?

Heel makkelijk, dat kan op KissAsian. Maar ook op Netflix vind je een aanbod van K-drama.

Conclusie

De populariteit van de Koreaanse cultuur wordt ook wel ‘Hallyu’ genoemd: de Koreaanse golf. K-drama is hier een voorbeeld van. De reden dat ik er zo dol op ben is de romantiek!

Ken jij Koreaans drama?

Teuntje, deze is voor jou ; )

85 Responses to K-drama: waarom ik amper nog Netflix kijk

 1. Jaaaaaaa mam dit is mijn favoriete post op je blog!
  De koreaanse series zijn gewoon zo romantisch an grappig! Originele verhaallijnen en geweldig camera en settings werk en een top script!
  Ik ben echt verliefd <3<3
  Als iemand zit te twijfelen of hij moet gaan kijken of niet, DOE HET! Probeer het, je word echt meegesleept. De verhalen zijn amazing en (in my opinion) beter dan de meeste westerse series.

  Oke sorry moest er even uit:P

  Love from China 😀
  kusjessss Teuntje

 2. Nooit van gehoord! Ik weet ook niet echt of dit iets voor mij is, ik vind het altijd wel prettig als ik gewoon kan verstaan wat er gezegd wordt, zonder dat ik per se de ondertiteling hoef te zien. Maar… je maakt me zo wel nieuwsgierig!

 3. Wij hebben net Narcos ontdekt. Verder komt er deze week een nieuw seizoen van The Crown. The last Kingdom kan nu ook zo ongeveer komen. En dan in februari Outlander. Daarbij kijk ik veel op youtube. Dus voorlopig nog genoeg te zien, maar ik houd die Koreaanse series in gedachten 🙂

 4. Aygo! Hoe geweldig! Een mede-Kdrama fan hier in de lage landen 🙂
  Ik ben erin gerold via Scarlett Heart: Ryeo (en de kaaklijn van Lee Joon Gi).

  Mijn favorieten zijn:
  – Coffee Prince (idd geweldig)
  – W – the Two Worlds (geweldige muziek ook) – naar het einde toe vond ik het wel minder sterk
  – Scarlett Heart (je vergeet nooit je eerste > wel erg veel drama op het einde)
  – Healer(<3 Ji Chang Wook)

  Nog typische zaken trouwens in Kdrama:
  – de held vindt altijd parkeerplaats, ook nog net voor de deur, op straat als moet
  – ze slapen vaak met hun gewone kleren en licht aan 🙂

  Ik heb een abonnement op Viki – kost iets van $ 45 per jaar en werkt dan zonder reclame en soms zelfs met NL ondertitels.

  Ik speel al langer met het idee om een NL K-drama blog te starten, dus mocht je zin hebben… 😉

  • Oh wat leuk Marie-Lise! Coffee Prince is mooi hè?! Ik vind die acteur Gong yoo nu ook helemaal leuk.

   Dat slapen in gewone kleren herken ik inderdaad ook! Healer staat op mijn lijstje, en Scarlet Heart ga ik eens even opzoeken nu.

   Op dit moment kijk ik Suspicious Partner die ik ook helemaal geweldig vind.

 5. Ik heb me er nog nooit in verdiept maar als comic liefhebber spreekt Two Worlds me wel heel erg aan. En aan de reacties te zien doet Coffee Prince het heel erg goed ook 🙂 Ik ga me er eens in verdiepen, ik vind het altijd leuk om nieuwe shizzle te ontdekken 🙂

 6. Ik heb er nog nooit iets van gezien! Ben na jouw blog wel nieuwsgierig geworden. Ik ben zelf nu helemaal verslaafd aan how to get away with murder en ik volg the walking dead, en grey’s anatomy ook. Soms vraag ik mij af waar ik de tijd vandaan haal haha!

 7. Ik ken ook iemand die hélemaal fan is hiervan! Maar die is ook meteen helemaal fan van alles wat met Korea te maken heeft; eten, kleding, spaart voor een reis erheen enz. enz. enz., volgens mij is het kijken van zo’n serie niet een op zichzelfstaand iets. Dat vind ik wel heel grappig, dat mensen daar van houden. Ik heb er zelf namelijk helemaal niks mee, haha. Überhaupt niet met series, hoor. Alleen Gossip Girl. Lekker geestdodend andermans ellende bekijken, haha!

 8. Heel eerlijk, ik heb er nog nooit van gehoord. 🙈
  Ik kijk al jaren geen tv meer en heb zelfs geen netflix, al ben ik wel serie verslaafd, maar dat kijk ik via streaming.
  Leuk hoe je verteld dat het even duurde voor je erin zat, dat herken ik ook met sommige series. Ik ben nu wel nieuwsgierig naar Two Worlds, dus wie weet ben ik eerdaags ook verslaafd. 😉

 9. Haha nee ik ken het niet, heb en kijk ook geen Netflix maar vooral mooie docu’s op de Nederlandse zenders of actualiteiten programma’s. Zit dan ook meestal met een laptop op schoot dus moet vooral luisterbaar zijn ; )

   • Nou niemand heeft mij is slow motion ergens van gered en heb ook geen ongemakkelijk kusscène in reallife gehad :p Denk dat je in welk land dan ook televisie series niet echt met het normale leven kunt vergelijken.
    Wel zijn de meisjes vaak ‘schattig’ maar ook wel bazig haha. En zowel de jongens als meisjes zijn in een relatie erg jaloers.

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.