Reacties

Nep openhaard opties: fake it till you make it! — 61 reacties

  1. Ik vind een schouw altijd wel gezellig staan in huis, al zou ik vanwege het brandgevaar er niet één in huis willen hebben. Die kachel van de blokker ziet er mooi uit, jammer dat hij zo klein blijkt te zijn. De pakjeshaard van de kruidvat vind ik wel erg leuk! Zeker als je kleine kinderen in huis hebt lijkt me die super leuk rond Sinterklaastijd.

  2. Ik hou er zeker van, mits die ook functioneel is.
    Voor mij geen wegwerp haarden of nepperd. Persoonlijk vind ik houtkachel het mooist, doch een gashaard is het meest passend.
    Mooi wintergevoel geven ze bij bakker bart, ik zou fijn wat langer blijven zitten en ondertussen wat lezen.
    Wat was de reden dat je niet dicht bij de haard ging zitten?

  3. Ik moest wel even lachen om de kartonnen schouw en de DVD met een knapperend haardvuurtje! Haha Wat grappig en de pakjes haard leuk als je kleine kids hebt. Ben ook dol op een open haard (wie niet?) al heeft een echte houtkachel mijn voorkeur. Leuke blog ;-)

  4. Wil je op terras of balkon wat sfeer verhogen maar mag/kan je daar geen vuur maken(dat zijn bv de regels in instellingen en bejaardenhuizen)denk dan ook aan een vuurkorf met hout en flikkerend lichtjes(zijn er ook met batterijen)

  5. Toen wij 7 jaar geleden ons huis kochten stond er in de kamer een mooie zwarte houtkachel. Wij vervingen de houten bovenplaat door een zwart marmerenplaat en het eerste jaar stookten we hout in de kachel. Vervolgens merkte ik dat ik elke avond rode ogen en een dikke keel kreeg. De schoorsteen hadden we laten vegen, maar het 2 x per avond het deurtje open om het hout bij te vullen gaf bij mij al opgezette slijmvliezen. Hout stoken wilde ik dus niet meer, maar een kale kachel.. toen bedacht ik dat ik er een metalen dienblad in kon zetten met 4 grote rode kaarsen erop.. en dat doen we dus nu, bijna elke avond.
    Ik vind vaak zielige kaarsen bij de kringloop of 2e gratis bij de Kruidvat en laatst met 75% korting bij Xenos die ging verbouwen. Voor normale prijzen heb ik nog geen kaars gekocht. Bieke

  6. Mijn ouders hadden ook heel lang een houtkachel en als die aan was, dan was het heet in de woonkamer en koud in de rest van het huis. Nu hebben ze een gaskachel en ook dat is heel gezellig en zo komen er geen vogels meer in terecht, haha!

  7. Een houtkachel of open haard vind ik het gezelligst. Alleen jammer dat het zo verschrikkelijk slecht is voor het milieu, uitstoot fijnstof en zo en dat schijnt ook te gelden voor kaarsen las ik laatst in een artikel. Zowel de produktie als het branden van kaarsen is erg milieuvervuilend.

  8. Wij hebben een schouw maar met zoontje dat hier rondloopt geen top idee om aan te steken. Maar die lichtjes vind ik wel een tof idee eigenlijk. Manlief zou op termijn een gaskachel willen zetten maar ik blijf dat een eng idee vinden voor bij kindjes

  9. hier een echte fikkies-stoker, ik leerde het van mijn vader! ik heb zelf geen houtkachel, het huis heeft geen schoorsteen en eerlijk gezegd: hout stoken is bar slecht voor het millieu!. Maar dat is voor mij toch geen reden om een nepperd aan te schaffen...heel af en toe moet het millieus maar accepteren dat ik een vuurtje stook

  10. Ik heb een echte schouw in de woonkamer maar ivm het rietendak en mijn partner (copd) geen open haard of houtkachel. De plek van de haard is nu een boekenkastje en op de mantel vd schouw staat een kunstwerk en een kruik met een tak! Geen vuur (echt of nep) maar wel leuk.

  11. Heerlijk! Wij hebben er gelukkig zelf één. Jammer genoeg is deze helemaal van speksteen dat is fijn voor de warmte maar de sfeer van een openhaard missen we we. We nemen in de toekomst wel een houtkachel erbij voor de gezelligheid. In Nederland hebben we van een kartonnen doos zelf een schoorsteen gemaakt voor sinterklaas.

  12. Leuke ideetjes! Wij hebben zelf een echte kachel maar gebruiken hem toch niet zo vaak (is nogal een gedoe om aan te steken) dus als we hem ooit dichtmaken lijkt dit wel een leuke oplossing om te vermijden dat je ruimte er plots heel anders uit ziet!

  13. Ik heb geen centrale verwarming. Mijn hoofdverwarming is een kolenhaard in de kamer en een Brabantse potkachel in de keuken. Die branden van oktober tot juni non stop. Koken doe ik er ook op.

  14. Dit is het eerste jaar dat ik de zogenaamde nep kachels voor Sinterklaas zie.
    Ik wist niet eens dat het bestond!

    Hier gelukkig een echte schouw in huis :)
    Zoiets zou ik niet kopen :D

  15. Wij hebben een echte houtkachel en dit is echt keigezellig op donkere en natte dagen. Maar faken, neen daar zou ik voor passen. Er zijn andere manieren om het in huis gezellig te maken. Kaarsjes, plaidjes,.. bvb

  16. Hahaha, wat een leuk onderwerp! Ik heb vorig jaar al eens met een schuin oog naar de haard van het Kruidvat gekeken. Maar ons huis staat VOL (vind ik als zo ongeveer de enige van dit gezin) dus ik denk dat ik dit maar niet aan ze laat lezen. Maar serieus. Het ziet er heel gezellig uit. Doordat wij drie openslaande deuren hebben in de woonkamer (en verwarmingen voor de stukken muur) houden we heel weinig ruimte over om een schouw / kachel / haard tegenaan te zetten.

  17. Hier een houtkachel en de mastodont van de schouw in het midden van de woonkamer! Soms een vloek, omdat je niet zomaar je opstelling van de meubels kan veranderen. Een zegen omdat het meteen de sfeer in huis brengt!

  18. Geen mogelijkheid voor een echte houtkachel of open haard , mijn alternatief is een oude petroleumkachel waar het binnen werk uit is , ik kocht hem voor 4 euro op een rommelmarkt , hij is rond en heeft een opengewerkt gedeelte, daarin heb ik kerstlichtjes zitten en iets hogerop een kaars , hierdoor lijkt het net echt vuur en in de winter geeft dat wel een gezellig gevoel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder