De beste gratis apps

gratis apps consumentenbondIk houd van dingen die gratis zijn ; )

Dus toen ik in de bibliotheek het boek De beste gratis apps tegenkwam nam ik het mee. Want ik vind het nog altijd fijner om informatie op papier te lezen dan op een schermpje. En zo’n boek leek me een prettig overzicht van gratis apps.

Over De beste gratis apps

De beste gratis apps is een uitgave van de Consumentenbond en kwam uit in mei 2017. Het boek is dus redelijk recent, en dat is belangrijk bij een onderwerp als apps. Want de ontwikkelingen gaan supersnel, en informatie veroudert snel.

Het boek biedt alleen informatie over apps uit de officiële app winkels van Google en Apple. De reden die ze daarvoor geven is dat apps uit die winkels het meest veilig zijn om te gebruiken. De kans dat ze slecht beveiligd zijn is het kleinst.

Indeling van het boek De beste gratis apps

Algemene informatie over downloaden en veiligheid

De beste gratis apps begint met een algemene beschrijving hoe je apps kunt downloaden. En er is speciale aandacht voor jezelf beschermen tegen ‘dataspionnen’. Veel apps verzamelen namelijk gegevens over de gebruiker. Niet voor niets geldt het gezegde:

‘Bij gratis apps ben jij het product.’

De beste gratis apps geeft een stappenplan hoe je de instellingen van je apps kunt controleren en aanpassen, zodat ze geen toegang krijgen tot gegevens die jij niet wilt.

De beste gratis apps

De rest van het boek gaat, zoals de titel belooft, over de beste gratis apps. Ze zijn als volgt geordend:

 1. Communicatie
 2. Beeld en geluid
 3. Nieuws en informatie
 4. Reizen en vervoer
 5. Vrije tijd
 6. Betalen en shoppen
 7. Gezondheid en welzijn
 8. Slimme hulpjes
 9. Gezondheid en welzijn

Het zijn er echt heel erg veel! Bij elke app staat vermeld voor welk besturingssysteem hij geschikt is, en er staan vaak foto’s van de apps bij.

Mijn conclusie over De beste gratis apps

De beste gratis apps is een informatief en leuk boek. Als beginner is de uitleg hoe het allemaal werkt erg handig. En als gevorderde smartphone gebruiker is het leuk om te kijken wat er zoal te kiezen valt op app gebied. Wel vond ik het op een gegeven moment overweldigend veel. En ik heb niet een nieuwe app geïnstalleerd naar aanleiding van dit boek. Ik vind dat ik al meer dan genoeg apps heb.

Maar al met al, een leuk boek om eens te bekijken. Zeker als je op zoek bent naar goede apps voor je smartphone.

Praktische informatie over het boek De beste gratis apps

De beste gratis apps van de Consumentenbond is niet eens te koop via bol.com! Je moet er voor naar de site van de Consumentenbond. Daar kun je het boek kopen voor 25,-. De eBook versie kost 16,50. Je vindt daar ook een inkijkexemplaar met de eerste 15 bladzijden van het boek.

de beste gratis apps

Wat is jouw lievelings app?

50 Responses to De beste gratis apps

 1. Ik wist helemaal niet dat hier een boek over gemaakt was, wat grappig. Ik denk dat vooral de oudere generatie best wat kan hebben aan zo’n boek. Mijn gratis apps waar ik niet zonder kan is whatsapp, facebook en instagram niet te vergeten…

 2. Handig overzicht lijkt me dat! Ik ben het meeste fan van de bancontact app en die van de trein/bus zijn natuurlijk ook handig meegenomen! Verder gebruik ik VSCO voor fotobewerking, ook helemeaal gratis!

 3. Wat grappig om uitgerekend in de bibliotheek, in een echt boek, een overzicht met beste apps tegen te komen. Er komen er natuurlijk altijd weer heel veel bij, maar het kan toch handig zijn. Ik zou zelf meteen naar het hoofdstuk Reizen gaan. Stond daar nog iets tofs bij?

 4. Daar ook al een boek over… Van de bieb of zelf gekocht? Haha… nee, maar ik zou zelf niet snel zo’n boek aanschaffen. Echter wel handig om te weten. Ben zelf niet zo van de gratis apps; heb een bloedjehekel aan die ads die er dan inzitten

 5. Mijn lievelingsapps zijn Whatsapp, Instagram en Facebook. Het eerste wat ik dacht was wel: een boek over apps? Dat is al verouderd op het moment dat het uitkomt! Ik vind hem ook wel een beetje prijzig. Snap wel dat het voor andere heel handig kan zijn, want je ziet in de Google Playstore soms door de bomen het bos niet meer met al die verschillende apps. Leuke review!

Leave a reply

CommentLuv badge