Reacties

Top 3 voedingsmiddelen waardoor je toegevoegde suiker eet — 66 reacties

    • Zelfs in vleeswaren zit suiker verstopt!en heel veel zout... niet gezonder dan hagelslag...

    • Dan zou ik maar eens goed kijken op de verpakkingen. Bedenk dat alle ingredienten die eindigen op -ose suikers zijn. B.v. sucrose, dextrose, maltose, glucose, fructose etc.

  1. Ik gebruik geen suiker maar zoetjes, maar volgens mij is dat ook niet zo goed.
    Zuiveldrankjes drink ik nooit en van het snoepen ben ik even af en dat gaat goed. Ik merk dat nu ik minder zoet eet, ik er ook minder naar taal.

  2. alle fruit kun je beter eten dan drinken, ik eet bijna een jaar doordeweeks koolhydraatarm nu. granola kun je best eten als je het zelf maakt! en pasta etc mijden, veel koolhydraten!

  3. Er zit overal suiker in, in kruidenmengsels, bouillon, brood, pindakaas, vleeswaren. Ik eet al jaren zo veel mogelijk suikervrij en dan kun je vrijwel niets meer kopen ????. Ik maak om die reden veel zelf, ook dingen waar wel suiker in hoort zoals chocopasta omdat ik dan liever een gezondere variant met minder suiker maak (en zonder palmolie wat ze echt overal in stoppen)

    • De 100% pindakaas van de appie is echt 100 % puur, geen zout, geen suiker en vooral geen palmolie toegevoegd. Hij is niet zo duur en regelmatig in de bonus. Ik voeg vaak extraatjes toe aan pindakaas zoals speculaaskruiden, grof gemalen koffie of voor mijn man een pittig indisch kruidenmengsel. Kruidenmengsels maak ik allemaal zelf, zonder zout of suiker.

  4. Ik eet momenteel redelijk koolhydraatarm. Als ik iets met toegevoegde suikers eet ben ik me dat bewust.
    Ik had ook het idee dat ik best gezond at.
    Sinds ik me hier aan houd ben ik al 9 kilo afgevallen.
    Al trakteer ik mezelf echt wel eens op een ijsje , een glaasje wijn of wat pure korrels hagelslag over de yoghurt.
    Zo af en toe mijzelf iets gunnen , zorgt ervoor dat het heel goed voltehouden is.
    Als ik bij iemand anders eet pas ik me aan , thuis pak ik de draad weer op.

  5. Goed stuk! ????
    Ik denk, dat wat jij schrijft over zelf dingen, zoals koekjes (maar ook vele andere maaltijden bijvoorbeeld) zelf te maken, weet je veel beter wat erin gaat en kan je het onder controle houden.
    Neemt niet weg, dat ik een wit bolletje met roomboter en xxl hagelslag heeeeerlijk vind... ????

  6. In sommige dingen zit suiker, dat is nogal voor de hand liggend. Ik laat niet alles staan om dat te voorkomen, maar ik gebruik wel zo min mogelijk. En thee of koffie drink ik tegenwoordig al zonder suiker.

  7. Ik ben dol op alle soorten snoep en chocolade maar probeer het wel te beperken. Gelukkig drink ik alleen water, koffie zwart zonder suiker en thee zonder suiker! Koekjes en gebak met mate.........
    In de meeste groenten in pot en blik is suiker toegevoegd. Ook in bijna alle vleeswaren zit suiker!!
    We eten geen groenten uit pot of blik en ikzelf eet geen vleeswaren en alleen zelfgemaakte jam met weinig suiker op mijn brood of kaas.

  8. Tja, 't is wat met die suiker... Op de één of andere manier hebben we het ook wel weer nodig anders wordt je zo slap als een vaatdoek. Zelf bakken is dan nog het veiligst; weet je tenminste wat erin zit en of je eventueel de suiker kunt vervangen. En tip voor op je pannekoek: maple syrup in plaats van suiker. LEKKERRR! Kan zelf namelijk niet van zoetigheidjes afblijven hoor, maar dat zullen de zwangerschapshormonen wel zijn. Goed excuus. Fijn artikel, thanks!

    • En maple syrup is geen suiker? Veel mensen denken dat dat honing en agavestroop en maple syrup een goede vervanging voor suiker zijn. Niet dus, het is evengoed puur suiker. Je lichaam maakt echt geen onderscheid tussen diverse soorten suiker.

    • Officieel niet nee, maar ik merk duidelijk het verschil. Met mate gebruik van oerzoet en agave gaat goed. Honing niet, geraffineerde suiker niet. Van de eerste krijg ik veel slijmvorming, van de tweede gaan mijn darmen klieren en ik krijg continu honger. Ik moet trouwens ook opletten dat ik niet teveel dadels of rozijnen eet. Ook dat bevat veel suiker.

    • In jouw geval gaat het er dan om hoe je het verdraagt. Ik bedoelde het meer ivm de kcal, gewichtsbeheersing en zo. Dan maakt het echt niet uit in wat voor vorm je de suiker binnenkrijgt. En bij het merendeel vd mensen zal het daar toch om gaan als ze suiker willen beperken.

  9. Ja, het is echt bizar waar suiker allemaal in zit. Mijn valkuil is ook chips ;-) lekker bij een wijntje af en owww ja, hagelslag is bij mij favoriet op een eierkoek en in die eierkoek zit natuurlijk ook weer suiker... dubbelop dit haha. Gelukkig lukt het me verder goed om producten te vervangen en kan snoep en koekjes goed laten staan ;-)

  10. Mijn valkuil zit ook zeker in groep 3. Ik kan een snoepkont zijn en chips heb ik soms gewoon nodig. Toch kan ik als ik echt wil er best goed afblijven, maar het is zo nu en dan zo lekker he

  11. Snoep en koek weten de meeste mensen wel, maar ook gezonde sapjes en smoothies zitten vol suikers. Deels natuurlijk, maar ook daarvan kun je meer binnen krijgen dan goed voor je is. Eet liever fruit in de natuurlijke vorm

  12. in de meeste dingen zit suiker....
    Ook in sambal, ketjap, ketchup, mayonaise, potten met peulvruchten, potten met saus voor de macaroni ect.
    Het makkelijkste is zo veel mogelijk zelf maken dan weet je waar je suiker aan toevoegt.

  13. Ik eet eigenlijk bijna nooit snoep, maar ik vind chocolade pasta zo af en toe wel erg lekker op broos. Verder eet ik vaak havermout met fruit, granola of muesli. Met magere yoghurt of melk.

  14. ik eet al zolang ik me kan herinneren venz hagelslag op brood s-morgens, zo lekker.

    Moet kunnen een kwestie van keuzes maken denk ik.

    Bewust eten en drinken is denk ik het belangrijkst.
    Soms is iets gewoon de zonde waard

    • Ik eet ook Venz hagelslag op de boterham Lena : ) Sommige dingen moeten gewoon kunnen inderdaad. Het hangt allemaal af van de keuzes die je verder maakt.

  15. Ik sta niet voor niks zoveel in de keuken ;-) Ik koop wel augurken en ketchup met suiker. Ik koop het niet met zoetstoffen. De mayo koop ik zonder suiker. Van snoep koop ik pepermunt. We doen maanden met een pakje. Voor manlief en oudste zoon heb ik drop in huis.
    Mijn jongste zoon en ik verdragen suiker niet goed. Zoonlief nog minder dan ik.
    Afgelopen weekend heb ik koekjes gebakken. Glutenvrij, zonder vet, zonder toegevoegde suiker. Ze zijn nog lekker ook :-) Ik maakte ze van haver, banaan, rozijnen en een beetje vanille (echte).

  16. Dit wist ik eigenlijk al. Goed om er bewust mee bezig te zijn. Ik eet van mezelf niet veel zoetigheid, maar ook hartig en vetten daarin zijn niet goed. Zolang je het niet te veel eet, vind ik er niets mis mee. Aan alles zit wel iets verkeerds.

  17. Ik ben sinds september vegan en probeer ook weinig suikers te eten. Dat voelt super goed! maar ik mis ook wel af en toe een lekkere boterham met chocopasta in de ochtend en ook een glas sinaasappelsap.

  18. Oeps... in vers geperste jus zit meer suikers? Dat wist ik niet joh, ik pers ook regelmatig sinaasappels namelijk uit, dat vind ik een stuk lekkerder dan zo een sinaasappel op eten.

  19. Dit is toch niet ontzettend verstopt, tenminste in zoet beleg of snoep of koek lijkt me toch logisch dat er suiker in zit. Maar ook in pakjes honig oid zit vaak suiker, dat is nog veel meer verstopt.
    De tweede categorie is trouwens wel mijn valkuil. ;)

  20. Eerlijk gezegd is het niet zo heel verwonderlijk, toch? Echt verstopt zitten de suikers niet in drankjes die gemaakt worden uit zoete ingredienten :S Of koekjes. Of Venz hagelslag. Chocola, met name melk chocola, is nou eenmaal minstens voor de helft suiker. Witte chocola nog meer. Daarbij: melkchocola nodigt altijd uit tot dooreten. Tenminste, dat merk ik als het paaseitjes-tijd is. Binnen een mum van tijd is de halve zak leeg.
    Het blijft een kwestie van balans. Als de Venz hagelslag heilig is (en dat kan ik goed begrijpen) dan kan je een keuze maken: wel een boterham met hagelslag, maar geen koekjes de rest van de week. Of neem pure hagelslag. Of extra puur. Krijg ik altijd veel meer een chocoladekick van, eerlijk gezegd.
    Gelukkig word ik altijd misselijk van die yoghurt/zuiveldrankjes. Die drink ik dus echt nooit. En sap heel weinig, omdat ik veel fruit eet. Ik ben ook over snoep en koekjes gegroeid, en chocola eet ik met mate en dan minstens 72% puur (vaak 85%). Verder heb ik een zak suiker en een zak basterdsuiker in de kast staan... die er al 2 jaar staan. Om even aan te geven hoe weinig suiker we gebruiken. Kwestie van wennen. Toen ik nog thee en koffie met suiker dronk, ging het natuurlijk wel harder.

  21. Eigenlijk vind ik de hele anti-suiker campagne een beetje vervelend worden. Leg fabrikanten liever meer regels op dan bij elk product een berg suikerklontjes te gooien. Ik ben een zoetekauw dus maak me bijna overal aan schuldig. Behalve punt 1: ik drink alleen water en thee. Heel soms sinaasappelsap omdat ik het erg lekker vind. En ik probeer met alles maat te houden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder