Verhuizen naar de VS

emigratieMargreet emigreerde 22 jaar geleden met haar man naar de VS.

Behulpzaamheid in de VS

Eén van de dingen die haar opvielen daar is dat de mensen zo behulpzaam zijn. Na haar bevallingen, zorgden buren er voor dat ze twee weken lang van warme maaltijden werden voorzien. Ik vind dat echt superfijn klinken.

Er wordt dan misschien vaak gezegd dat de vriendelijkheid van Amerikanen oppervlakkig is, maar dit is toch maar mooi échte hulp!

Ik vind het hartverwarmend.

9 Responses to Verhuizen naar de VS

  1. Van mijn nichtje hoorde ik dat ze in de VS ook veel ruimer zijn met het verlof voor vaders na een geboorte. Dat is ook veel socialer dan hier. Haar man werkt voor en bedrijf in de VS (maar dan op een vestiging in NL), ondanks dat hij daar gaat vertrekken (nieuwe baan) mocht hij toch nog van de regeling gebruik maken. Door die combinatie is hij nu maar liefst de eerste 6 weken thuis bij zijn vrouw en net geboren kind!

  2. Lily, dat geldt helaas maar voor een beperkt aantal mensen in de VS. Het overgrote deel moet gewoon doorwerken. Zo kennen zij ook geen verlof voor moeders, vaak moet er doorgewerkt worden tot de bevalling en daarna krijg je geen betaald verlof.

  3. Ik denk dat ze in de VS alleen sociaal zijn voor de directe buren die ze kennen, en die een beetje op ze lijken. Ben je een beetje anders, ben je een beetje raar, dan val je buiten de boot. Dat blijkt toch wel uit het feit dat er nog steeds geen universele ziektekostenverzekering is daar, geen erg goede pensioenopties, plus uit het grote aantallen daklozen, zwervers, verslaafden etc.

    De VS is een leuk land als je blank, liefst man, en een beetje rijk bent.

  4. Ja, wat een mooi gebaar. Ik heb daar al vaker over gelezen en ik ken een vrouw uit de VS die al lang geleden naar Nederland is geemigreerd en deze mooie Amerikaanse gewoonte nog steeds in praktijk brengt.

Leave a reply

CommentLuv badge