Vintage poppenkwartet: Poppen op stap

poppenkwartet

Ik houd van vintage speelgoed!

Het geeft ook altijd zo’n leuk beeld van de tijd.

Zoals dit poppenkwartet ‘Poppen op stap‘ van Zwarte Raven dat ik vond. Anno 2017 zou het echt niet meer kunnen.

Poppenkwartet: poppen op stap

Want er is een reeks met vier kaarten getiteld: ‘Negerpopjes’. Het woord ‘neger‘ mag je nu niet meer gebruiken.

Verder zijn de poppen op de foto’s wonderlijk realistisch als het gaat om de geslachtsdelen! In de VS was drie jaar geleden een heus opstootje over een pop met een mannelijk geslachtsdeel. Ik denk dat die ouders deze afbeelding ook niet oké vinden:

Overduidelijk ‘broertje’
En hier is zusje

Ook qua kleding vind ik dit poppenkwartet erg leuk!

Wat vind jij van dit poppenkwartet?

13 Responses to Vintage poppenkwartet: Poppen op stap

  1. Wat een leuke kaartjes! Die roepen inderdaad heel wat nostalgie op. Ik herinner me zulke dingen toen ik bij mijn grootmoeder was en ik speelde met het speelgoed van mijn eigen mama daar. Zo’n kaartjes zijn erg leuk, maar zouden nu inderdaad niet meer kunnen :p

  2. Ik had vroeger een plas pop met een piemeltje. Snap de ophef er niet om. Wel de neger kaartjes. Niet echt van deze tijd. Zwarte Piet mag al niet meer gezegd worden. Nou succes met het woord neger. Lol
    Im ken de kaartjes overigens niet. Denk nog voor mijn tijd.

  3. Hahaha wat een leuk kwartet. Als vintage kan het best, maar mijn dochters zouden er denk ik niet mee willen spelen. Wel hebben we nog steeds het Dick Bruna kwartetspel van toen ik klein was. Een kwartet is ook met een Indiaantje, Eskimo, Chineesje en een Moriaantje (zwart kindje) Mijn vader vond dat toen al eigenlijk al niet kunnen

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.