Netflix tip: You me and her (ook op youtube)

you me and her

Soms staan er op Netflix series waarvan ik denk: ‘Die ga ik ééécht niet kijken! Blegh!’

Dat had ik met You me and her.

Die serie gaat namelijk over het echtpaar Jack en Emma dat een derde in hun huwelijk haalt, twentysomething Izzy. Dat is een uitgangspunt waar ik niks mee heb. Ik houd van liefde en monogamie.

You me and her: herkenbaar kijkje in het leven van getrouwde dertigers

Maar ik had echt niks anders om te kijken. Dus zuchtend besloot ik om Me you and her één minuut de kans  te geven om mijn aandacht te vangen. Tot mijn verrassing bleek het een leuke en originele serie waarin goed geacteerd wordt. Je moet even langs dat polyamorie gedoe kijken, maar dan zitten er heel veel leuke en herkenbare dingen in.

Zoals hoe een relatie zich ontwikkelt als je al langer bij elkaar bent.

Waar Izzy bijvoorbeeld nog een hip studentikoos leven leidt, zetten Jack en Emma samen de rolcontainers aan de weg. Ik moest ook lachen om de buren van Jack en Emma die zich zorgen maken dat ze niet meer ‘cool’ zijn. Daarom besluiten ze een sextape te maken. Carmen (de buurvrouw) heeft bij hun ‘sexy scène’ een paar van die plastic huishoud handschoenen aan. En Dave (de buurman) vraagt zich af wat ‘zijn motivatie’ is in hun film.

De trailer van You me and her

You me and her: wisselende kritieken

De serie is niet onverdeeld enthousiast ontvangen. Een belangrijke reden is het onderwerp: polyamorie. Mij spreekt dit ook niet aan, en ik heb Me you and her ondanks dit uitgangspunt gekeken. Dat zegt dus wel wat over de manier van acteren en de herkenbare situaties.

Mijn minpunten

Minder herkenbaar en leuk vond ik dat Jack, Emma en Izzy zo wat elke avond blowen en ontzettend veel alchohol drinken. Ook de sex scènes tussen de drie hadden van mij niet gehoeven. Verder zijn sommige scènes een beetje overdreven.

Mijn conclusie over You me and her

Ondanks het uitgangspunt, waar je denk ik van moet houden, is You me and her een sympathieke serie over het dagelijks leven van getrouwde stellen in suburbia.

Dus ik zou zeggen: Geef deze serie een kans. Wellicht word je net als ik prettig verrast.

En als je houdt van driehoeksverhoudingen en polyamorie, dan is het natuurlijk helemaal een leuke serie voor je!

N.B. De serie te zien op Netflix en ook op Youtube!

55 Responses to Netflix tip: You me and her (ook op youtube)

 1. Een van mijn vriendinnen kijkt deze serie en zij vindt hem helemaal geweldig! Ikzelf vind het denk ik niet zo. Beetje gek en opvallend is trouwens dat overal in de officiele dingen van de serie ‘You Me Her’ staat en dat jij ‘Me You and Her’ schrijft.
  Susan recently posted…LAST WEEK’S BUYS #8My Profile

 2. Ik kijk zelf eigenlijk totaal geen series, ik wil graag altijd een einde ergens van zien en dat lukt met een serie meestal niet (dan moet ik weer wachten op volgende afleveringen, dat is niets voor mij). Wel goed trouwens dat je het een minuutje gegeven hebt, zo kan je mening toch veranderen.
  Anne recently posted…Dadel yoghurt kiwi taartMy Profile

 3. hmm – maar als er niks leuks is, dan kun je toch ook de tv of de laptop uit doen 😉
  ik ben maar weer begonnen met lezen, dat kan buiten 🙂

 4. Ik was even door mijn series heen en heb toen deze een kans gegeven. Leuk voor gebrek aan beter vind ik zelf. Ik zou de serie niet snel aanbevelen als in deze moet je gezien hebben.

 5. Wat een heerlijke eerlijke recensie. Ik heb nog een hele lijst aan series. Maar door jouw recensie ga ik deze misschien toch eens proberen!

 6. Ik had hem niet voorbij zien komen op Netflix. Mijn man en ik zijn bezig met het eerste seizoen van The 100. Boeiende serie, al moest ik er even in komen en niet wist of ik de serie wilde blijven kijken. Hiervoor hebben we alle afleveringen van Marco Polo gekeken. Jammer dat er niet meer van gemaakt worden. The Last Kingdom vonden we ook mooi en ik hoop dat het tweede seizoen snel komt. In andere landen was hij al te zien. Mijn man en ik hebben nogal een verschillende smaak wat betreft films, gelukkig kunnen we elkaar beter vinden bij series. Gezellig om ‘s avonds samen een aflevering te kijken.
  Vorig jaar keken we Reign, maar het nieuwsre seizoen kon ons allebei niet boeien.

 7. Ik had er nog niet van gehoord en eerlijk gezegd trekt het mij ook niet echt maar ben nu door jouw verhaal wel nieuwsgierig geworden en inderdaad, soms moet je iets een kans geven.. haha!

 8. Ik ben een paar maanden terug begonnen met deze serie, maar hij hield me helaas niet geboeid dus ik ben er vrij snel mee gestopt. Misschien pak ik ‘m binnenkort weer eens op! Ik heb vaak met series dat ze me in het begin niet echt boeien, maar als ik inmiddels halverwege een seizoen ben dan kan ik niet meer stoppen met kijken. Gek is dat eigenlijk :’).
  Mylou recently posted…Mijn blog is een jaartje ouder!My Profile

 9. Wat leuk dat je een review hebt geschreven over een serie. Ik heb de serie nog nooit gezien,is mijn echter ook nog niet opgevallen. Misschien na mijn lijstje met te kijken series een kans geven

Leave a reply

CommentLuv badge