Netflix series: nieuw genre over getrouwde 30 en 40 somethings

friends from college

De laatste tijd kom ik diverse series tegen over getrouwde dertigers en veertigers. En wat die series kenmerkt is dat het allemaal geen rozegeur en maneschijn is. Ze laten juist de dagelijkse beslommeringen van stellen die al langere tijd getrouwd zijn zien.

Op een humoristische manier, zonder dat het uitgesproken comedies zijn.

Dit genre series gaat verder waar romantische comedies en Bouquetreeks romannetjes ophouden: ze hebben elkaar ‘gekregen’ en de belofte van ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ hangt in de lucht. De romantiek viert hoogtij.

Maar niet in deze series!

Na vele jaren huwelijk: poepen in elkaars gezelschap

Zo poept de man van Sarah Jessica Parker in de serie Divorce in haar bijzijn en zetten de hoofdpersonages in You, me and her gezellig met z’n allen de containers aan de weg. En in de serie College Friends geeft één van de mannen zijn minnares per ongeluk een knietje in haar kruis.

Persoonlijk vind ik dit genre series bijzonder leuk. Mogelijk omdat ik zelf ruim twintig jaar getrouwd ben, en veel herken ; )

Hier onder 3 van deze series!

Nieuw genre series over 30 en 40 somethings

1. Friends from college op Netflix

Friends from college speelt zich af in New York en gaat over een vriendengroep van 6 personen. Net uit op Netflix, met afleveringen van 25 minuten. Ik heb er telkens twee tegelijk gekeken, en heb de serie tot mijn spijt al helemaal gezien. Ik vond hem superleuk. Helaas maar 8 afleveringen, dus ik kan niet wachten op het derde seizoen.

2. You me and her

You me and her lijkt qua vormgeving en manier van acteren op College friends. Het thema zal niet iedereen aanspreken: polyamorie. Maar de serie is verder geweldig qua herkenning van het dagelijks leven en de vertrouwdheid die ontstaan als je langere tijd bij elkaar bent!

3. Divorce met Sarah Jessica Parker op HBO

Divorce met Sarah Jessica Parker begint met een huwelijk, maar het gaat al snel over op echtscheiding.

Secrets and lies: zelfde type hoofdpersonen, maar heel ander genre

Even ter vergelijking: de serie Secrets and lies met Nicole Kidman en Reese Witherspoon gaat ook over 30 en 40-somethings, maar is een compleet ander soort serie. Het heeft niet de klunzigheid van het dagelijks leven dat de 3 series die ik hierboven noem wel hebben.

Conclusie over nieuw genre series

Ik vind dit nieuwe genre serie bijzonder leuk. Ze zijn realistisch en humoristisch doordat ze herkenbaar zijn.

Ken jij de genoemde series? En wat vind je er van?

64 Responses to Netflix series: nieuw genre over getrouwde 30 en 40 somethings

 1. Ik ken deze series niet en waarschijnlijk vind ik ze niet leuk. Ik kijk nu naar ‘The 100’ en af en toe een aflevering van ‘Breaking Bad’. Die serie heb ik al twee keer gezien, maar ik blijf hem leuk vinden 🙂

 2. Divorce moet ik nog aan beginnen, de andere twee heb ik al gezien. Het kijkt makkelijk weg, maar het is ook niet heel bijzonder eerlijk gezegd…. Maar ach, ik word er blij van en het is lekker om bij te ontspannen haha

 3. Die laatste (Divorce) lijkt mij wel heel leuk. Maar dat is dan wel om Sarah Jessica Parker (ik ben iemand die nog steeds de dvd-box van Sex & The City koestert, hahaha. Vooralsnog zijn we bezig om Bloodline af te ronden en staan Fargo en nog een andere (spannende) serie eerst op ons lijstje. Dit lijken mij leuke series om zelf te kijken. Alleen heb ik daar geen tijd voor 🙂 Dank voor de tips!

   • Idem (gisteren de laatste aflevering gekeken). Ik hou niet van open eindes. Maar zou dat wellicht zijn omdat er een seizoen 4 in de maak is? (duim duim duim). We zijn trouwens meteen maar begonnen in Fargo. Krijgt ook een 9 komma nog wat bij IMDB!

 4. Jaren geleden had je de serie ‘thirtysomething’ op tv… Geen comedy maar wél steengoed!
  En ‘sisters’, Over, jazeker, 😜 Vier zussen met hun gezinnen en daarbij behorende perikelen, soms over de top maar ook die serie vond ik geweldig! Ook speelde George Clooney hier een gastrol in als politieinspecteur.

 5. Handige review! Persoonlijk ben ik niet zo van deze series. Al lijkt You, me and her me wel lekker vernieuwend. Ik heb een lange tijd Modern Family gekeken. Wel lekker makkelijk en hilarisch, maar naar een paar seizoenen toch overgestapt op andere series. Ik ben nu Suits en de nieuwste afleveringen van Games of Thrones aan het volgen!

  • Modern Family is inderdaad ook wel leuk, maar wordt wel wat minder naarmate de seizoenen vorderen.

   Suits heb ik gekeken tot dat Rachel begon vreemd te gaan, toen vond ik het niet meer leuk. En Games of Thrones ben ik ook bij afgehaakt toen ze iedereen afslachtten.

 6. Ik kende ze nog niet maar het lijkt me wel leuk om eens op het gemak voor te gaan zitten. We hebben net this is us gezien en kijken nu naar grimm ook leuk.

 7. Met dit regenachtige weer kan je niet genoeg series tot je beschikking hebben. Ik ben heel wisselend met series. Van Breaking bad tot tudors ik verslind vanalles. Dit is wel lekker voor de afwisseling

 8. Ik moet echt mij Netflix weer eens activeren. Helemaal met de komkommertijd op tv, wat een drama. De eerste serie spreekt me het meeste aan, alleen jammer dat er maar zo weinig afleveringen zijn. Ik ben gek op Coby Smulders, na How i met your morher.

 9. Ik vond friends from college echt zo vreselijk dat ik halverwege de eerste aflevering ben gestopt. You me and her vind ik wel erg leuk! Lies en divorce ga ik allebei even opzoeken!

 10. De eerste kende ik al wel, zag hem bij Netflix staan. Wil hem erg graag zien (na OITNB). En die met Sarah Jessica Parker staat vanaf nu op mijn lijstje. Klinkt goed!

 11. series die ik leuk vond/ vind (maar niet weet of die op netflix staan) Chesapeake Shores en Parenthood. Parenthood was l eerder een film, nog beter dan de serie.

 12. Ik ken deze series niet. Wij kijken vaker een film samen. Als ik aan series begin is het zo verslavend dan zit ik straks elke avond voor de buis omdat ik steeds het vervolg wil zien.

  • Ik heb wat dat betreft een goede zelfdiscipline. Ik kijk echt maar 1 aflevering. Bij een film vind ik het juist altijd een drempel dat ik iedereen nog moet leren kennen en dat een film relatief lang duurt.

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.