Menstruatieverlof: zou jij het willen hebben?

Posted juli 3, 2017 in Huishoudelijk nieuws / 20 Comments

menstruatieverlof

Een tijdje terug stond het in de kranten: ene meneer Peter Vroeds wil dat er een menstruatieverlof komt.

Door vrouwen de kans te geven om even rustig aan te doen als ze last hebben van hun menstruatie, kunnen ze de rest van de maand weer beter werken redeneert hij. En daardoor is het ook betaalbaar: die paar vrije dagen worden makkelijk terugverdient door goed uitgeruste vrouwen.

Menstruatieverlof en ik

Sinds ik vijf kinderen heb gekregen heb ik amper meer last van mijn menstruaties. Als zeventienjarige wel. Toen ben ik zelfs een keer flauw gevallen op school omdat ik zo’n rugpijn had. Voor vrouwen die echt elke maand een paar keer vergaan van de pijn lijkt me zo’n menstruatieverlof wel een uitkomst.

Voor mij persoonlijk hoeft het niet, maar ik heb dus makkelijk praten. Want ik heb amper last en werk bovendien vanuit huis.

Op Het Moederfront lees je meer over menstruatieverlof.

Hoe ervaar jij jouw menstruatie? En wat vind je van menstruatieverlof?


20 responses to “Menstruatieverlof: zou jij het willen hebben?

 1. M

  Mij lijkt het soms wel een goed idee. Er zijn momenten dat ik er echt enorm last van heb, waardoor ik me niet goed ka concentreren op kantoor. Al heb ik wel het gevoel dat als ik thuis op de bank lig ik me zieliger voel dan wanneer ik op kantoor achter de computer zit haha!

 2. simonne

  Ik ben daar gelukkig van verlost,maar toen ik nog thuis woonde was dat bijna elke keer een miserie ik moest bijna elke maand de eerste dag naar huis omdat de buikpijn niet te harden was soms reed er bus en dan deed de Baas van de Atelier me naar huis .

 3. Als je zo ziek bent dat je niet kunt werken, dan ben je gewoon ziek toch? Ik red / redde het thuis en op het werk zolang ik maar paracetamol heb en rustig aan doe.

  Daarbij: wat mij betreft hoeft een werkgever niet te weten wanneer ik menstrueer….

 4. Thea

  Ik werkte vroeger op een afdeling met 6 andere meisjes/jonge vrouwen. Van deze 7 bleven er 2 iedere maand een dag of 3 thuis ivm ernstige menstruatie-klachten. De anderen hadden praktisch geen ‘last’. Dus een speciaal menstruatieverlof lijkt me niet nodig!

 5. VeggieMo

  Zou het niet beter zijn om te kijken wat er gedaan kan worden aan pijnmedicatie. Bij zware menstruatiepijn red je het meestal niet met een paracetamolletje. Verlof of niet zoveel pijn elke maand is doffe ellende. Ik had dat ook voordat mijn oudste zoon geboren werd. Ik lag bij die bevalling aan monitoren omdat het een inleiding was. Ik zag toen dat mijn pijn bij menstruatie net zo zwaar was als bij flinke weeen.

 6. Voor mij hoeft het ook niet. Heb er zelf ook weinig last van.
  Wanneer je echt menstruatie pijn hebt kan ik me er iets bij voorstellen. Maar van mij hoeft ook niet meteen iedereen te weten wanneer mijn menstruatie is.

 7. Ik heb sinds kort last van menstruatie-migraine en dat is heel vervelend! Dus ja, voor mij zou zo’n verlof goed van pas komen. Niet omdat ik graag thuis lig af te zien, maar wel omdat de stress op mijn werk die verschrikkelijke migraine nog 1000 keer erger maakt.

 8. Eerlijk? Ik moet er niet aan denken… Een paar dagen extra vrij zijn altijd welkom, maar om daar mijn ‘vrouw zijn’ voor te gebruiken, nee. Voelt niet oke. Als je er zo’n last van hebt dat je niet kan werken, dan ben je gewoon ziek toch?

  • Ja, zo kun je het ook zien inderdaad. Op zich vind ik het niet je ‘vrouw zijn’ gebruiken om vrij te krijgen. Je bent op zo’n moment lichamelijk niet in staat om je werk te doen.

 9. Ja ik vind het een goed idee want nu zijn er veel vrouwen die ziek melden wegens hun menstruatie maar dit gaat weer een reden worden voor bedrijven om vrouwen niet aan te nemen want naast dat ze nog eens kunnen wegvallen door zwangerschap, kinderen heb je nog eens kans om weg te vallen door je menstruatie 1 week per maand. Dus lijkt me weer een enorm moeilijk thema

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.