Het meest vergeten deel van het huis: de garage!

Posted juli 17, 2017 in Interieur / 68 Comments

garagedeuren

Het meest vergeten deel van het huis is…. de garage!

Hier op het platteland hebben we geen garage. Onze auto moet het maar doen met een plek onder een paar bomen.

Onze garage: van gereedschap opslag naar kantoor naar slaapkamer

Maar bij ons huis in de stad hadden we wel degelijk een garage. Toen we het huis kochten werd de garage gebruikt als opslag voor gereedschap en dergelijke. Wij hebben er toen een kantoorruimte van gemaakt voor mijn man die destijds vanuit huis werkte.

Die garage ging open met twee openslaande deuren. Maar omdat we de ruimte als kantoor wilden gebruiken heeft mijn schoonvader er een schuifpui in gemaakt. Vervolgens besloten we om de garagedeuren ook maar gewoon te houden. Dus als we wilden konden niemand zien dat achter de garagedeuren een kantoor schuil ging : )

Toen mijn man een vaste baan kreeg in Amsterdam werd de garage een slaapkamer.

Ik vraag me af of er nog veel mensen hun garage echt gebruiken voor de auto!

Afhankelijk van hoe je de garage gebruikt kun je kiezen voor verschillen soorten garagedeuren.

Garagedeuren: dit zijn je opties!

1. De klassieke garagedeur: zo eentje die je open kantelt

2. Openslaande garagedeuren. Dit hadden wij dus:

3. Een rol garagedeur. Grote voordeel is de ruimte die je hiermee bespaart:

4. Zijwaartse deur:

Garagedeuren die elektrisch openen

Als ik mijn auto in de garage zou zetten zou ik het liefst van die elektrische garagedeuren hebben. Dat je thuis aan komt rijden, op een knopje drukt, en dat de garagedeur zich dan voor je opent. Het lijkt me een heel gedoe als je eerst helemaal uit de auto moet stappen, de garagedeur open doen, naar binnen rijden en dan de deur weer dicht moeten doen. Geen wonder dat mensen hun auto niet meer in de garage zetten ; )

En als je zo’n ouderwetse garagedeur hebt die je kantelt, moet je ook nog oppassen dat je de auto niet te dicht bij de deuren zet. Want dan kunnen de deuren niet meer open. Dat geldt trouwens ook voor openslaande garagedeuren. Ik spreek uit ervaring…

Soms wilden we de garagedeuren namelijk open doen voor het licht, en dan stond de auto er te dicht voor geparkeerd.

Hoe gebruik jij de garage? En welk type garagedeur heb jij?

Bronvermelding: de bovenste 4 foto’s van garagedeuren zijn afkomstig van novadoor.nl


68 responses to “Het meest vergeten deel van het huis: de garage!

 1. M

  Wij hebben geen garage maar wel een berging voor de fietsen, wasmachine, etc. Geen garagedeur dus! Maar wel een fijne ruimte om spullen op te bergen 🙂

 2. VeggieM

  Wij hebben een kanteldeur met een gewone deur er in. De auto staat nooit in de garage. Dat zou ook niet passen. En als het manlief al lukt dan kan hij niet meer uit de auto stappen 😉
  Bij ons staan er fietsen in, war voorraad zoals aardappelen, uien en wortelen, een huishoudtrap. Dat was het zo ongeveer wel. Er staat bij ons weinig in de garage. We lijken wel minimalisten want het tuinhuis is ook al zo leeg 😀

 3. Wij hebben ook geen garage, maar mijn ouders wel. Daar staan de fietsen, containers en alles wat opgeborgen moet worden. Zij hebben een combinatie garage deur: hij kan in zn geheel kantelen maar er is ook een “gewone” deur. Als ik ooit een garage heb wil ik dat ook.

 4. Wij hebben helemaal geen garage, m’n vriend zou er wel graag eentje willen. Maar dan meer om in te klussen en gereedschap in op te slaan. Nu doen wij het met een tuinschuurtje.

 5. simonne

  Wij hebben een garage met een kanteldeur en er staat van alles in jef zijn visgerief ,twee vuilcontainers ,drankvoorraad en zo voort en ook de auto het is een redelijke grote garage en de binnendeur komt in de keuken uit dat is handig om naar de voorraad te gaan en droog in de auto te stappen.

 6. Marrian

  Wij hebben een garage met elektrische kanteldeur en een loopdeur.
  de auto staat buiten.
  In de garage staat een droger, extra vriezer en koelkast, waarvan ik alleen de laatste gebruik.
  Werkelijk dient de garage bij ons als opslag en is het inderdaad het laatste wat wordt opgeruimd en schoongemaakt!

 7. marjolein

  Wij hebben een garage, en die wordt ook niet voor een auto gebruikt, wel voor de fietsen, en mijn wasmachine en droger staan er.Hij is inpandig, dus mijn zaak om hem opgeruimd te houden anders kom ik niet bij mijn machines.Maar dat gaat goed moet ik zeggen, in ons vorige huis hadden wij er ook 1, die stond los van het huis en een bron van ergernis, want alles werd er maar ingegooid;)
  Onze deur is een elektrische,makkelijk.

 8. Geen garage, maar wel een flinke schuur. Deze is helaas vol gestouwd door mijn vriend, Ik had alles netjes in kasten gezet, maar daar is nu alles voorgezet… Misschien ook maar een zomerdoel van maken

 9. Kanteldeur met deur erin, die ik het vaakst gebruik voor de fiets. Mijn man heeft een afstandsbediening erin gebouwd, hij heeft een tijd de auto erin gezet. Nu staat hij vol fietsen, spullen en een motor. En een nest winterkoninkjes! Die vliegen je nu om de oren.

 10. Momenteel heb ik geen garage (en ook geen auto), maar een paar jaar terug wel. Zo’n kanteldeur, maar dan wel een automatische en ondanks dat het niet echt een grote garage was, paste de auto er precies in. Ideaal, want in de binnenstad waren de parkeerplekken rondom huis al snel bezet. Ook vind ik het handig om klusspulletjes er in op te ruimen, in huis is dat toch vaak te rommelig vind ik.

 11. Wij hebben geen garage, maar ik zou het ook nooit voor een auto gebruiken :p. Als dat zou mogen van de gemeente als ik ooit een garage heb gaat er een groot raam in en denk ik dat ik het ombouw als atelier!

 12. Wij vergeten de garage niet want dit zit aan huis en wij lopen daar altijd naar buiten en naar binnen. Bij ons is de voordeur eerder een vergeten deel ahahhahah

 13. Momenteel staat er veel rommel in onze garage. Deze staat op de planning om grondig onder te genomen worden zodat we onze auto’s en fietsen enzo er mooi in kunnen plaatsen

 14. Pascale

  Hier een grote garage. Er kunnen 2 auto’s in, maar bij ons is dat een aanhangwagen en een auto. Verder staan er 5 fietsen, een kofferdiepvries en een extra koelkast. Voor de rest nog enkele schabben met hetgeen we op dat moment gebruiken ( nu is dat bv onderhoudsgerief voor het zwembad, mierenpoeder ed). Achter de garage gelukkig nog een ruim werkhok waar de dierenvoeding staat en een hoop gereedschap. Gelukkig zeg ik want daar kan het een serieuze stal zijn, die ik niet opruim:)

 15. Wij hebben een elektrische poort die omhooggaat. Maar gebruiken de ruimte niet om onze auto binnen te zetten. Momenteel is dat een beetje een opslag plaats voor mijn spullen.

 16. Onze garage is een vergaarbak van rommel. Waar zullen we dan eens laten? Euh… precies… in de garage. Het is dat wij geen opslagmogelijkheid hebben omdat wij onze schuur bij onze woning hebben aangetrokken. Anders zou ik er graag een werkruimte van maken. Ik zou ook heel graag en huis willen met een aangrenzende / inpandige garage. Helaas staat onze garage los van het huis.

 17. Wij hebben onze garage nooit als garage gebruikt. Vanaf dag 1 stond de auto gewoon onder de carport naast het huis. Die garage is altijd al een washok/berging/rommelhok geweest 😀

 18. Vivian de Lange

  Ik vind de openslaande deuren wel leuk! Het maakt de uitstraling wat huiselijker! Heb je er uiteindelijk een slaapkamer in gemaakt? Moest je hier veel voor isoleren?

  Groetjes,
  Vivian

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.