Hoeveel uur ben jij buiten?

buiten zijn

Zeg eens eerlijk: ‘Hoeveel uur ben jij per dag buiten?’

Want het schijnt dat wij misschien wel minder tijd buiten doorbrengen dan mensen in een gevangenis! Want die worden elke dag minimaal 1 uur gelucht.

We brengen met z’n allen steeds minder tijd buiten door. Laten we eens een aantal verklaringen hiervoor op een rijtje te zetten!

Redenen om niet naar buiten te gaan

 1. Het is te warm.
 2. Het is te koud.
 3. Het is glad buiten, en daardoor gevaarlijk.
 4. Netflix! Er is zoveel leuks te zien op Netflix dat we steeds meer binnen op de bank kijken hoe andere mensen buiten zijn ; ) Jongeren worden zelfs later sexueel actief door Netflix.
 5. Gebrek aan tijd. Mijn man vertrekt bijvoorbeeld ‘s ochtends om 5.30 en komt pas om 19.45 weer thuis van zijn werk. Het goede nieuws is dat hij naar het treinstation fietst. Zo komt hij toch nog even buiten. Maar wie bijvoorbeeld op tijd van huis moet met de auto, en ‘s avonds laat weer thuiskomt met de auto na een lange werkdag, houdt weinig tijd over om buiten door te brengen.
 6. Social media. We brengen veel tijd door achter onze smartphones en op social media.
 7. Online boodschappen doen. Je hoeft niet de deur uit om boodschappen te doen als je er geen zin in hebt.
 8. Online winkelen. Dit is eigenlijk hetzelfde als online boodschappen doen.
 9. Angst. Kinderen spelen ook steeds minder buiten. Dat is enerzijds doordat ze soms net zulke volle agenda’s hebben als hun ouders, anderzijds omdat we het steeds enger vinden om kinderen in hun eentje buiten te laten spelen.
 10. Hooikoorts. Als je hooikoorts hebt en er zijn veel pollen in de lucht is het buiten geen pretje.
 11. Luchtvervuiling. Het idee dat er allemaal vieze stoffen in de lucht zweven is ook een een reden om maar binnen te blijven.

Tegelijkertijd zijn er volgens mij ook wel trends die er voor zorgen dat we toch wel naar buiten gaan. Zo is hardlopen enorm populair geworden, en veel mensen doen dat buiten. Daarnaast willen steeds meer mensen ‘fit’ zijn en streven naar 10.000 stappen per dag. Ook helpt natuurlijk om buiten te komen.

Zoveel kom ik buiten:

Ik schrok wel een beetje van de vergelijking met gevangenen, en sloeg driftig aan het tellen van het aantal uren dat ik buiten ben.

Met 45 minuten hardlopen + 10 minuten hoelahoepen + 45 minuten Trixie uitlaten kom ik op 100 minuten.

En daar kan ik wel 20 minuten bij plakken omdat ik natuurlijk ook wel buiten kom om de was op te hangen, vuilniszakken te legen etc.

Conclusie over buiten zijn

Buiten zijn is goed voor de mens. Want buiten kan je lichaam vitamine D aan maken. En als je de groene natuur in gaat, krijg je er gratis vitamine G bij.

Hoeveel uur per dag kom jij buiten? En je kinderen?

71 Responses to Hoeveel uur ben jij buiten?

 1. Wij komen redelijk veel buiten. Met mooi, droog weer stuur ik de kinderen zo veel mogelijk naar buiten. Zonde om binnen te zitten. Wij eten vaak buiten. Wij hebben een prieel waardoor we droog kunnen zitten. Dus zodra de temperatuur het enigszins toelaat eten we buiten. Ook savonds zijn we buiten te vinden. Zoals gisteravond, het regent en onweert maar wij zaten buiten.
  En wij hebben gewoon een wifiversterker buiten, dus ook de laptop en smartphone werkt buiten gewoon;)

 2. Ik doe bijna alle boodschappen lopend, wandel en fiets veel, we gaan graag naar bos en park en leuke marktjes enzo.
  In de zomer denk ik vaak wel 4 of 5 uur buiten. In de winter schat ik rond de 1,5 à 2 uur. Zeker in de winter ook wel bewust om genoeg daglicht te krijgen!

 3. Overdag geen tv aan, dat is iets, wat ik echt weiger te doen, omdat ik het zinloos vind.
  De ene dag kom ik meer buiten dan de andere dag, wat afhankelijk van het weer.

  Ik vind de vergelijking met gevangenen wel wat mank gaan, want wij mogen kiezen, wanneer we naar buiten gaan en ook waar we naar toe gaan, of dat nu in de tuin of elders is.
  Een uurtje buitenlucht op een binnenplaats op een vaste tijd is voor mij geen vergelijking als ik eerlijk ben.

  Vandaag ga ik in ieder geval met iemand een stuk wandelen 😉

  Groetjes Lily

 4. Ik ben zo geen buitenmens zeker niet als het zo warm is en buiten eten doe ik als ik alleen thuis ben want mijn man heeft daar een hekel aan die zegt ik werk al veel in de tuin dus die komt genoeg buiten.

 5. Ik denk dat ik om deze tijd van het jaar toch wel 6 uur per dag buiten ben. Fietsen, wandelen, (moes-) tuinieren en in de schaduw lekker lezen! Buiten eten doe ik zelden, buiten koffie en/of thee drinken heel vaak.

 6. Ik kom helaas niet vaak buiten. Max. een half uurtje. 15 minuten fietsen naar school, heen en terug dus x 2 en that’s it. De rest van de dag zit ik op mijn kamer te leren. Nu het zomervakantie is kom ik wel vaker buiten.

 7. Ik ga zodra het weer het toelaat dagelijks naar buiten met de kinderen. De oudste speelt zelf ook veel in de tuin. Verder veel lopen naar dingen want ik kon (nu net pas weer) niet fietsen met een baby en heb doordeweeks geen auto. Ik denk dat ik aan zo’n anderhalf uur per dag gemiddeld kom.

 8. Goed dat je mensen aanspoort om naar buiten te gaan. Leuke post.
  In de winter ben ik dagelijks buiten. In de zomer vrijwel nooit ik heb extreme last van hooikoorst en last van dit weer. Zo niet prettig. Soms voel me inderdaad gevangen maar de hele dag niezen, oogpijn, hoofdpijn wn suf worden doe ik mezelf niet aan. Dan maar in de tuin zitten.
  Sherry recently posted…Boeken unboxingMy Profile

 9. Ik zou graag meer buiten willen komen maar door mijn hooikoorts is het toch niet altijd even evident, helaas! Dan mag ik het altijd een paar uur ontgelden, brr 🙁

 10. Ik kom best veel buiten. Het is dat ik met school en werk veel binnen ben maar al mijn pauzes en vrije tijd breng ik buiten door als het even kan. Nu heb ik wel een eigen paard en hebben we honden wat maakt dat je sowieso meer naar buiten toe moet. En daar heb ik geen problemen mee.

 11. Buitenzijn is heerlijk en wanneer je een hond hebt is het een stuk gemakkelijker om de deur uit te gaan. Ik probeer zoveel mogelijk buiten te zijn, de fiets te nemen te wandelen. Maar zie veel mensen en kinderen binnen zitten, zonde!

 12. Buiten, ik houd ervan! Als kind al was ik altijd buiten. Nu met de kinderen nog veel maar de laatste 2 jaar wel minder door mijn ziekte, gewoonweg minder energie. Maar we voeden ze wel op met het feit dat buiten spelen gezond is en we niet van suiker zijn 😉

 13. Oeps, dat is zeker wisselend, nooit over nagedacht,
  Ik kom wel aan 150 min elke dag, lopen, hond uitlaten en doe alles op de fiets.
  Goed voor bewustwording!

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.