Engelse drop per soort verpakt: nieuw!

engelse drop per soortNet als bij tumtummetjes heb ik bij Engelse drop zo mijn favorieten.

Mijn favoriete en minst favoriete Engelse dropjes

En er is één Engels dropje dat ik echt niet lekker vind en nooit eet. Dat zijn die grote ronde Engelse dropjes met alleen in het midden zwart drop. Ze heten ‘kokosrondje’. Mijn lievelings Engelse dropje is het dropje met van die kraaltjes er op:

engelse drop

Mijn oudste dochter is juist fan van de dropstaafjes die van binnen helemaal zwart zijn. En mijn man houdt juist van die grote ronde Engelse dropjes die ik niet lekker vind.

Blijkbaar zijn er meer mensen die sommige Engelse dropjes heel lekker vinden, en andere helemaal niet. Want vanaf nu zijn er 3 zakjes Engelse drop te koop met maar 1 soort Engels dropje!

Ik vind het grappig verzonnen.

Engelse drop apart

Hier onder kun je zien welke smaken Engelse drop apart te koop zijn.

engelse drop
1,- bij Albert Heijn
1,- bij Albert Heijn
engelse drop apart
1,- bij Albert Heijn

In één zo’n zakje zit 180 gram van je favoriete soort Engelse drop. En volgens de Albert Heijn is het genoeg voor 7 porties.

Ze geven bij Albert Heijn ook nog een ‘handige tip’:

Je kunt met deze zakjes Engelse drop een gewone zak ‘aanvullen’. Dus dat je meer van je favoriete soort Engelse drop hebt.

Engelse drop apart en ik

Als ik één van deze zakjes Engelse drop zou kopen, dan zou ik het zakje met die vierkantjes kopen. Zeker niet die grote ronde, en die dropstaafjes vind ik ook niet zo lekker.

Maar eigenlijk denk ik dat ik gewoon de gemengde Engelse drop blijf kopen. Want ik vind het ook wel iets hebben dat er van alles in zit. Ook Engelse drop die ik niet zo lekker vind. Dat heeft ook zo zijn charme!

Het is net als met tumtummetjes. Het hoort er bij dat je ze niet allemaal lekker vindt. Bovendien kun je er ook nog eens wat weggeven : )

Engelse drop kopen

Stel nou dat je door deze post heel erg zin hebt gekregen in Engelse drop. Waar kun je dat dan kopen? Nou, dat kan op heel veel plekken!

engelse drop lidl
Engelse drop Lidl 600 gram 1,59
engelse drop Albert Heijn
Engelse drop Albert Heijn, 1,49 voor 600 gram
engelse drop aldi
Engelse drop Aldi, 1,45 voor 600 gram
Hema 275,- 1,-
Engelse drop Hema, 1,- voor 275 gram

Het goedkoopst ben je uit met de Engelse drop van de Aldi.

N.B. Waarom heet Engelse drop eigenlijk Engelse drop?

Als je aan de Engelsen vraagt dan hebben ze nog nooit van Engelse drop gehoord. Dus waarom noemen wij het dan zo? Dat komt omdat deze soort drop oorspronkelijk werd gemaakt in het Engelse plaatsje Sheffield. Het is dus geen Engelse drop, maar het werd ooit in Engeland gemáákt.

Mijn conclusie over Engelse drop apart

Ik vind het een leuk initiatief om bepaalde smaken Engelse drop apart te gaan verkopen. Tegelijkertijd vind ik het er juist wel bij horen dat er smaken in zitten die je minder lekker vindt.

Zou jij de losse zakjes met Engelse drop apart kopen? En welk Engels dropje is je favoriet, en welke vind je niet lekker?

67 Responses to Engelse drop per soort verpakt: nieuw!

 1. Ik vind Engelse drop niet superlekker. Maar als ik zo’n zak in huis heb eet ik het wel heel snel leeg, gewoon omdat het kan. Daarom haal ik het niet in huis. Ik laat trouwens wel altijd die roze en blauwe dingen met spikkels erop liggen voor Sander, die lust ik écht niet.

 2. Ons bin zunig. Ik koop gewoon de goedkope van de Aldi…als het nodig is om ze uit te splitsen doe ik dat wel in mijn weckpotjes. Maar ik vind dat niet nodig.
  Ik eet zelden drop, eens per jaar en zakje ofzo. Wel nog de laurierdrop, die kleine die op wybertjes lijkt. Wel de dropsmaak, niet de suikers.

 3. Heerlijk Engelse drop! Tis maar goed dat ze het bij ons in het dorp niet kennen anders was ik nu naar de winkel gerend!
  Een zakje met één soort zou ik niet kopen, want juist de verschillende bij elkaar vind ik lekker al eet ik wel altijd de lekkerste eerst op haha

 4. De rondjes met kokos en de gevulde dropstaafjes waren mijn favorieten. Helaas zitten er gluten in engels drop en heb het al jaren niet meer gegeten.

 5. Ik vind die met die balletjes echt té ranzig. Hahaha, maar gelukkig lusten anderen die dan weer wel. Ik was vroeger op een kantoor waar ik werkte altijd heel sneaky: er stond een grote pot Engelse drop en bijna niemand lust die dropstaafjes, maar ik wel. Toch at ik eerst ook mee aan de andere en daarna had ik lekker nog die staafjes over. Hahaha…

 6. Leuke blogpost! Ik lust helaas zelf geen drop. Vele dropsoorten zijn gemaakt met gluten waar ik allergisch voor ben. Heb ze vroeger wel gegeten maar ik had toen ook al geen lievelingsdrop. Mijn moeder daarentegen was wel een dropfan. Zal eens aan haar vragen wat haar lievelingsdrop is.

 7. Goed idee en niet goed idee. Goed idee is, je koopt alleen de Engelse drop die je lekker vind, niet goed is, kan je die niet lekker aan andere geven.
  Ik ben zelf niet dol op Engelse drop. Mijn zoon wel

 8. In engeland wordt idd niet veel drop gegeten.
  Engelse Husband houdt helemaaaaal niet van drop
  Zelf vond ik (toen ik nog suiker at lang geleden) de vierkante het lekkerste en de alleen zwarte niet lekker.
  In het Engels heet deze drop overigens “liquorice all sorts”

 9. Ik houd helemaal niet van Engelse dropjes en snoep ze alleen als we écht niks anders in huis hebben. Mijn man is er juist gek op. Als ik Engelse drop eet dan vis ik alleen jouw favorieten er uit, haha. Die vind ik dan ‘t meest lekker.

 10. Het water loopt me al in de mond! Ik ben een echte dropliefhebber, jummy!

  Diegene die jij niet lekker vindt, lust ik ook helemaal niet. Mijn favorieten zijn deze met de kraaltjes, de gele, oranje, maar de roze vind ik dan weer minder. Ik denk dat ik deze avond maar eens om drop ga 😉

 11. Ik hou van Engelse drop! Maar 7 porties uit een 170 gram zakje?
  Vind trouwens de zwarte en degene met spikkeltjes niet lekker. Laatste vind dochter erg lekker, dus die mag ze soms 1 hebben.

 12. a. ik haat tradities en hoe het hoort
  b. ik heb een hekel aan die blauwe en roze gestippelde, die eet ik echt niet
  c. ik ben gek op de zwarte gevulde en de gestreepte lust ik ook
  maar…
  … dit kan echt niet, Engelse drop is pas Engelse drop als het in dezelfde mix in een pak zit, zo is het al jaren en zo moet het blijven!! 🙂

 13. Lijkt mij heel handig!! Ik vond vroeger die zwarte met witte binnenkant heel erg lekker! Helaas zitten er gluten in en kan ik ze tegenwoordig niet meer eten 🙁

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.