Airfryer recepten: wat kun je allemaal maken met de airfryer?

airfryer recepten

Met een airfryer kun je veel meer dan patat en snacks bakken. Daarom verzamelden Anja Holtkamp en Simone van der Koelen hun airfryer recepten in een heus kookboek. Het heet The Amazing Kitchen, en heeft als ondertitel Hét kookboek voor de airfryer.

Airfryer recepten: van ontbijt tot zoete taarten

Dat je meer kunt met de airfryer dan patat maken wordt meteen duidelijk als je de airfryer recepten ziet. De recepten zijn ingedeeld in de volgende hoofdstukken:

  • Ontbijt en lunch. Maak bijvoorbeeld je eigen granola in de airfryer of gril een banaan! Je kunt zelfs tosti’s maken in de airfryer. Er staan maar liefst 12 airfryer recepten voor tosti’s in.
  • Groente. Mijn kinderen balen altijd als ik bloemkool maak. Ik kook die beetgaar en serveer hem met een sausje. Maar bij de groente airfryer recepten staat beschreven hoe je een bloemkool kunt roosteren in de airfryer! Opvallend vond ik een salade met paprika en bieten. Maar inderdaad: in het recept worden de bieten in de airfryer geroosterd!
  • Hoofdgerechten. Ook bij de airfryer recepten voor de hoofdmaaltijd is voor elk wat wils. Van Oosterse biefstuk met boontjes tot Mac’n cheese!
  • Bij de borrel, oftewel snacks. Hier was ik extra benieuwd naar de recepten. Wat zouden ze aanbieden anders dan bitterballen? Maar liefst 9 snacks met de airfryer! Mijn favoriet? De gemarineerde champignons!
  • Zoete baksels. Je kunt dus zelfs zoete taarten bakken in een airfryer. Je vindt onder andere airfryer recepten voor gevulde appelkoeken, appel crumble en een vruchtenslof met aardbeien in dit kookboek.

Opzet van Het kook voor de airfryer

Er staan prachtige foto’s van alle gerechten in, en de instructies zijn duidelijk en met niet teveel tekst. Ik vind het om die reden een prima kookboek. Zeker toen ik zag dat het boek in eigen beheer is uitgegeven via Boekscout. Ik weet dat het een vooroordeel is, maar vaak vind ik dat je toch kunt zien als een boek in eigen beheer is uitgegeven. Maar dat is bij dit kookboek voor de airfryer absoluut niet het geval. Het ziet er zeer professioneel uit.

Algemene opmerkingen

Omdat er airfryers zijn in allerlei soorten en maten hebben Anja en Simone bewust gekozen voor kleine airfryer recepten. Zo maken ze bijvoorbeeld in plaats van 8 muffins, 4 muffins. Op die manier zorgen ze er voor dat iedereen hun recepten kan doen.

Conclusie over airfryer recepten in The amazing kitchen

Ik ben verrast over de vele mogelijkheden die een airfryer biedt. Waar je met een normale friteuse meestal niet verder komt dan patat, snacks en misschien oliebollen kun je met een airfyer echt allerlei soorten gerechten maken.

Praktische informatie over The amazing kitchen

Het boek The amazing kitchen is voor 19,99 te koop bij bol.com.

Op theamazingkitchen.nl vind je nog meer recepten. Ook kun je daar gratis een eBook downloaden met airfryer recepten.

Consumentenbond over airfryers

Wil je een airfryer kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? In onderstaand filmpje vertelt de Consumentenbond over airfryers en hoe ze die testen. Dat geeft een goed beeld van de dingen waarop je moet letten als je een airfryer wilt kopen.

Wat zijn jouw ervaringen met een airfryer?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: