Emma matras: review

emma matras

Ik heb er wel eens over geklaagd: mijn man springt altijd op zo’n manier in bed dat de hele matras meedeint en ik wakker wordt. Ook heeft hij de onhebbelijke gewoonte om zich heel wild om te draaien ‘s nachts. En dat zorgt voor een onrustige slaap.

Dus toen ik de kans kreeg om twee eenpersoonsmatrassen van het merk Emma te testen, wilde ik dat wel. Want mijn theorie is dat twee eenpersoonsmatrassen rustiger slapen dan één tweepersoonsmatras. Als mijn man wild op zijn eenpersoonsmatras heen en weer deint, dan zal dat niet, of minder doorwerken in de míjne denk ik!

Bovendien is de Emma matras in maart van dit jaar ook nog eens als beste getest door de Consumentenbond!

emma matras

 

Hier onder mijn ervaringen met de matrassen van Emma

Emma matras: wat een efficiënte verpakking!

Emma werd bezorgd in een verbluffend kleine en efficiënte verpakking! Je kan je gewoon bijna niet voorstellen dat er een matras in past. Eigenlijk lijkt de Emma matras wat dat betreft op een baby: eenmaal ‘uitgepakt’ snap je niet dat het er ooit inpaste ; )

Zo werd Emma bezorgd:

emma matras

emma matras
En zo ziet Emma er uit in de doos.

Emma uit de verpakking

Emma uit de verpakking halen is bijzonder leuk. Want als je het plastic open maakt groeit ze uit tot een flink matras.

Tip: pak Emma uit op de plek waar je het matras wilt hebben! Want ze groeit hard!

En zo ziet Emma er uit op ons bed:

emma matras

Over Emma

Wat Emma matrassen zo bijzonder maakt is dat ze voor iedereen geschikt zijn. Het is een ‘One-Fits-All’ matras. Met andere woorden: Zelfs de prinses op de erwt zou lekker slapen op een Emma matras : )

En hier is waarom:

Een Emma matras past zich aan het lichaam aan. Zo zorgt het er voor dat je het ‘s nachts niet te warm of te koud hebt. Dat wordt bereikt door een combinatie van een drukverlagende Airgocell®laag, malvormend traagschuim en ondersteunend koudschuim. het matras geeft mee waar het nodig. Tegelijkertijd biedt het toch weer alle ondersteuning. Bovendien ademt het en blijft dus koel en droog. Dat laatste vind ik een groot pluspunt, want ‘s nachts verlies je al gauw een liter vocht.

Op de website Emma-Matras.nl vind je meer informatie over de verschillende lagen waaruit een Emma matras bestaat + uitleg wat elke laag doet! Erg interessant om te lezen.

Mijn ervaringen met de Emma matras

Ik ben enthousiast en tevreden over de Emma matrassen. Ze liggen heerlijk, en ik slaap er goed op. En ik heb inderdaad het gevoel dat ik minder ‘last’ heb van mijn draaiende echtgenoot! Bovendien vind ik het makkelijker om er een hoeslaken om heen te doen. Iets wat overigens niet nodig is. Want Emma matrassen hebben al een matrashoes die je kunt wassen.

Praktische informatie over Emma matras

Een Emma matras is verkrijgbaar in diverse formaten. Het kleinste formaat van 80×200 kost 399,-. Het grootste formaat 180*200 kost 899,-. De prijs-kwaliteit verhouding is dus prima.

Emma matrassen worden gratis thuisbezorgd, en je mag ze 100 dagen uit proberen. Als de matras daarna niet bevalt mag je hem terugsturen en krijg je je geld terug.

Op wat voor type matras slaap jij? En welk formaat?

44 Responses to Emma matras: review

 1. Een goede matras is onmisbaar. Wij hebben een boxspring van Swiss sense. Man een heeft een andere matras dan ik. We konden 90 dagen proef liggen want je mag ‘m omruilen. Ons bed was direct goed.
  De topper matras maakt dat je geen geul heb in het midden. Deze is aan de bovenkant twee matrassen en gaat dan over in een. We hebben er een hoeslaken om heen. Met in het midden een stuk extra stof met een inkeping zodat beide bedden onafhankelijk van elkaar omhoog of omlaag kunnen. Ideaal voor ons. Slaapt geweldig goed.

 2. Wat een interessante review, de prijs valt ook redelijk mee! Een goed matras is zo belangrijk, dat heb ik afgelopen jaren ook gemerkt toen ik eindelijk een ander matras aanschafte. Als ik op vakantie ben heb ik ook standaard last van mijn rug na een aantal dagen.

 3. Heel benieuwd naar dit merk. Ik zie tegenwoordig meerdere merken voorbij komen op blogs en ik geloof ook echt dat de kwaliteit flink verbeterd is. Goede nachtrust is zo belangrijk. Slaap lekker op je mooie matras!

 4. Toevallig hier sinds enkele maanden ook 2 Emma’s van 90 cm.
  Ze zijn vegan, dat was voor mij niet onbelangrijk.
  Er ze liggen heerlijk! Zowel ik als mijn partner zijn tevreden.
  Ik kocht ze met een korting van 100 € per matras, dus meer dan 20 %, via de B website.
  Zo makkelijk dat je geen keuzestress hebt over zacht / hard / middelhard en nog wat van die dingen 🙂
  Heel veel matras (wat een heerlijk dikke ook!) voor weinig geld, en ze slapen beter dan mijn veel duurdere vorige Aupings.

 5. Wij hebben jarenlang met heel lekker in een waterbed geslapen. Na de verbouwing van ons huis zijn wij boven gaan slapen. Op de houten vloer was een zwaar waterbed niet verstandig. Wij slapen nu op 2 losse M- line matrassen met een “pont d’amour” er tussen (wie wil dat nou niet?;-). Ik vond ze heel duur maar ze liggen heerlijk. Die Emma’s klinken ook fantastisch. Ik ben benieuwd of ze ook goed blijven in de loop der jaren. Dus ik hoop dat je ons over een jaar of 5 een update geeft. Slaap lekker!

 6. Een goede matras is zo ontzettend belangrijk voor een goede nachtrust!! Wij slapen op een boxspring (twee x 1 persoon). Heel erg nieuwsgierig naar dit merk, kende het nog niet maar klinkt allemaal wel erg fijn zoals je het beschrijft.

Leave a reply

CommentLuv badge