Action verkoopt dingen die mensen willen

action

Bron: Shutterstock

In de Elsevier* kwam ik een interessant artikel tegen over de Action, en dat het zo goed gaat met de keten.

In 2016 werden per week 4 nieuwe winkels geopend in 6 verschillende landen! En in Nederland heeft de Action een eigen fanpagina op Facebook. Ook zie ik regelmatig zogenoemde ‘shoplogs’ voorbij komen op blogs, waarin mensen laten zien wat ze nu weer gekocht hebben bij de Action.

Maar er is ook veel kritiek op de Action. Hier onder een aantal bekende kritiekpunten op de Action!

Kritiek op de Action

  1. Ze verkopen er troep.
  2. De Action zet mensen er toe aan om allerlei zooi te kopen die ze eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Marie Kondo zou er van gruwen.
  3. Het is er ongezellig.
  4. Het is zo goedkoop, dat kán gewoon niet in de haak zijn. Daar zit vast kinderarbeid achter! (Ik schreef ooit een post over waarom de Action zo goedkoop kan zijn.)

CEO Sander van der Laan zegt in het artikel in de Elsevier iets over kritiekpunt nummer 2 wat mij trof. Namelijk:

‘De Action verkoopt wat mensen willen hebben!’

Sander van der Laan reageert op de kritiek dat de Action met hun lage prijzen mensen stimuleert om allerlei overbodige spullen in huis te halen. Maar van der Laan reageert daar op met:

‘Je zou kunnen zeggen: Action verkoopt producten die mensen willen hebben.’

En vervolgens verwijst hij naar zijn eigen jeugd, waarin hij elk jaar dezelfde kerstornamenten in de kerstboom mocht hangen. Hij constateer dat mensen anno 2017 elk jaar wat nieuws willen. En de Action maakt dit mogelijk. Ook voor de mensen met een kleine beurs. Eigenlijk zijn ze dus heel sympathiek bezig ; )

Gezien het succes van de Action heeft van der Laan een punt. Want veel mensen bezoeken inderdaad de Action en kopen er spullen. Blijkbaar willen ze ze inderdaad hébben. Zoals een tuinkabouter met een smartphone in de hand : )

Het is een bekend effect van de Action dat je er voor 1 boodschap naar toe gaat, en er met een mandje vol weer weg gaat.

Mijn conclusie over de Action

De Action zou geen succes zijn lijkt mij, als ze niet een behoefte vervulden. Blijkbaar hebben veel mensen behoefte aan deze moderne Winkel van Sinkel, waar je echt van alles kunt vinden voor hele lage prijzen. Eerlijk is eerlijk, ik kom er zelf ook graag.

Maar je bent er zelf bij! Dus als je weet dat je gevoelig bent voor het Action-effect zet je dan schrap! Werk met een boodschappenlijstje en neem het kleinste winkelmandje : )

*Nummer 20, 2017)

Leestip: Wat kun je beter niet kopen bij de Action?

Wat vind jij van de Action? Kom je er, en zo ja hoe vaak? En zo niet, waarom niet?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: