Hoe vaak maak jij de wc schoon?

wc schoonmaken

Vroeger, toen ik nogal een lakse huisvrouw was, maakte ik de wc 1 keer per week schoon. Maar met een gezin van 7 personen, vind ik dat nu te weinig.

En omdat ik geen maat kan houden, maak ik de wc nu elke dag schoon.

Wc schoonmaken is onderdeel van mijn ochtendroutine

De wc schoonmaken is onderdeel geworden van mijn ochtendroutine. Na mijn hardlooprondje, ga ik tien minuten hoelahoepen. Daarna ruim ik de keuken op en maak hem schoon. En daarna doe ik de wc! Na de wc doe ik de was in de wasmachine. Zoals je ziet is het klusje wc schoonmaken mooi ingebed : )

En dat maakt het voor mij makkelijker om het even te doen. Anders is het net een ketting waarvan er een schakel ontbreekt.

Wc schoonmaken: zo doe ik dat.

Als ik onze wc schoonmaak doe ik dat als volgt:

 1. Ik spray met Marcel’s Green Soap het lichtknopje, de deurknop, het kraantje, het wasbakje en de knop waarmee je doortrekt.
 2. Vervolgens spray ik de wc-deksel, daarna de wc-bril onder en boven en daarna de zijkanten van de wc. Die zijkanten vind ik belangrijk vanwege de mannelijke wc-gebruikers.
 3. Nu pak ik een stuk toiletpapier en wrijf daarmee het schoonmaakmiddel van alles af wat ik in stap 1 besproeide.
 4. Daarna pak ik een schoon stuk toiletpapier en wrijf daarmee de wc bril e.d. schoon.
 5. Dan pak ik mijn fles wc-reiniger. Ik gebruik al geruime tijd Mr. Proper die ik bij de Action kocht. Ik houd van de geur van deze reiniger en Mr. Proper ziet er altijd zo krachtdadig uit vind ik. Kijk maar: wc schoonmaken
 6. Ik laat het even inwerken, en dan ga ik flink door de wc-pot heen met de wc-borstel.
 7. Last but not least leeg ik het prullenbakje in de wc.
 8. En dan haal ik nog even snel de dweil over de vloer.

‘I like a fresh bowl’

Als de wc eenmaal schoon is, dan vind ik het fijn als ik de eerste ben die er daarna gebruik van maakt. Ik weet niet of je de advocatenserie Ally McBeale kent? Eén van de karakters is de excentrieke John Cage en hij zei altijd:

‘I like a fresh bowl’.

Ik ook!

Een schone wc is net zoiets als een net opgemaakt bed vind ik. Ik maak daar graag als eerste gebruik van ; )

Conclusie over wc-schoonmaken

De wc-schoonmaken is een klein klusje. Het kost me denk ik niet meer dan 5 minuten. Om de wc schoon te maken gebruik ik een wc-borstel, Mr. Proper, Marcel’s Green Soap en toiletpapier. Ik gebruik geen plastic handschoenen.

Weekblad Libelle adviseert om 1 keer per week je wc grondig schoon te maken. En 2 à 3 keer per week met de Franse slag.

Ik maak mijn wc dus dagelijks behoorlijk grondig schoon.

Hoe vaak maak jij je wc schoon? En hoe?

Kom, laten we er ook nog een leuke poll tegenaan gooien:

Hoe vaak maak jij de wc schoon?

 
pollcode.com free polls

46 Responses to Hoe vaak maak jij de wc schoon?

 1. Ik maak ong 3x per week het toilet schoon met een sopje op eco basis of zachte zeep, voor in het toilet gebruik ik baking soda en azijn, dit in een gezin van 2 volwassenen.
  Ik maak de deurklink, lichtknopje, fonteintje, het toileten vloertje schoon.
  Heb ik bezoek gehad maak ik meteen na bezoek of de volgende dag schoon.
  Eens in de 3-4 weken neem ik alle tegeltjes mee.
  De naam van mr Proper nodigt uit om te kopen en schoon te maken wanneer je het in het zicht zet!
  Hoe vaak worden de tegeltjes, deurklink, lichtknopje en evt fonteintje gedaan?

  Wat moet ik verstaan onder dagelijks de keuken schoonmaken, je maakt me nieuwsgierig! Volgend logje?

 2. Ongeveer 1 keer per week, maar regelmatig ook tussendoor als de kinderen er een zooitje van gemaakt hebben.
  Ik ben wel benieuwd waarom je niet een doekje gebruikt in plaats van wc papier.
  Mama Tinus recently posted…AllegaartjeMy Profile

  • Dat gaat natuurlijk sneller dan een emmer sop pakken en een doekje. Ik moet zeggen dat ik een doekje schoner vind ‘voelen’ maar wie weet is het minder schoon. Ik gebruik wel altijd maar 1 doekje voor 1 wc en voor de volgende wc een schoon doekje. Dus ik weet het eigenlijk niet.

 3. Wij hebben 2 wc’s en ik maak ze beide 2 keer in de week schoon. Om de dag gooi ik er één reinigings tablet in.
  Eerst stof ik alles af. Daarna neem ik met dasty alles af en is het schoon en ruikt het lekker fris. Ik gebruik geen wc borstel. Met een roze/witte spons maak het het schoon. Als laatste de vloer dweilen en het is weer klaar voor gebruik.
  Krystle/ Batboy recently posted…Miss Baby Roll mascaraMy Profile

 4. 1x in de week krijgen de wc’s een goede grote beurt. Tussendoor doe ik het met van die wegwerp schoonmaak doekjes. Maar hangt er ook af hoe vies deze is en met zoonlief wil er nog wel eens wat overheen gaan.. 🙂

 5. ik probeer het altijd te doen voordat ik naar bed ga. Ik ga dan beneden naar de WC, maak hem schoon en dan als ik in de badkamer mijn make-up er af haal en mijn tandenpoets, neem ik die WC ook mee.

 6. Regelmatig en de dames moeten het boven bij houden. We hebben er vier dusbij houden is wel fijn!
  Mr. Proper? Hier heet hij Me. Clean.i love it!
  O ja en zoonlief beneden.
  Groet, Wilma

 7. Elke dag zoals jou, maar dan de vloer maar 1 keer in de week.
  We zijn met z’n vijven maar hebben ook altijd veel (jongere)kinderen te spelen.

 8. Met enkele vellen keukenpapier, flink nat maken spiritus, neem ik deurkruk, lichtknopje, kraan en wc-bril en wc-rand af. Spiritusbevat 85 % ethanol/alcohol, en is dus heel goedkope ontsmetter.
  Mannelijke huisgenoten moeten van mij verplicht zittend plassen.

Leave a reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.