20 Boeken die ik nog wil lezen

boeken

Ik kom echt heel erg graag bij de bibliotheek.

Zo gauw ik daar een voet over de drempel zet, krijg ik zo’n blij verwachtingsvol gevoel.

Op dit moment heb ik het maximale aantal boeken in huis: 20. Zoals je ziet is het een mengeling van fictie en informatief.

Nu nog een moment vinden om echt te gaan zítten en te lezen.

Welke boeken staan op jouw lijst om te lezen?

54 Responses to 20 Boeken die ik nog wil lezen

 1. Twintig boeken moeten lezen is erg veel. En ik ben leesverslaafd, dus kan het weten. Ik lees meestal 2 a 3 boeken tegelijk. Iets “nuttigs” iets “leerzaams” en iets “ontspannends”. Nu bv. een boek over politiek (leerzaam) en een moeilijke historische roman met veel bijbelse en Romeinse geschiedenis …. ter ontspanning op mijn ereader altijdel thrillers. Verder de NRC elke dag een en algemene krant.
  Plus werk. Kinderen zijn de deur uit, zie ik maartikel zelden.
  1 x per jaar ga ik zonder mijn lat-partner een week naar de zonieuwe en probeer 5 tot 7 boeken te lezen in een week. Heerlijk!

  Vraagje: graag reacties van andere moeders! Mijn kindelen vergeten Moederdag, moet ik ze “tippen” of “laten”. Ze zijn in zo’n ego-fase…. brrrr. Wij werden er vroeger wel aan herinnerd was ook niet leuk.
  Ik wil het laten maar toch doet dat pijn na ze praktisch alleen opgevoed te hebben, dubbel!

  • Hier nog zo’n moeder, leuk is het niet, maar het is niet anders.
   Ik heb me erbij neergelegd en ga zeker niet achter ze aan lopen, graag of niet en niet, is het ook prima.
   Moederdag en Vaderdag worden vooral door de commercie ingegeven.
   Jongste dochter is dit jaar op moederdag jarig en ik stuur haar een sms-je om te feliciteren 😉

   Groetjes Lily

  • Dat kan pijnlijk zijn. Ik vrees dat ik ook zo’n dochter ben. Met moederdag en vaderdag heb ik zelf niet zo veel, ik denk er nooit aan. Maar ik heb wel veel met mijn ouders 🙂 !! Ik hoop dat ik het op andere vlakken compenseer. Mijn eigen kinderen zijn wel van het attente soort. Die grijpen alles aan om maar een feestje te vieren. Mijn moeder gaf me trouwens nooit een hint.
   Anita Willems recently posted…Opruimen is als vasten voor je huisMy Profile

 2. Mijn tip voor pakketje: niet tippen. Zo belangrijk is het niet per slot van rekening (maar wij zijn er van afgestapt, dat wil je blijkbaar niet?)

  Meestal heb ik een fictie en een non-fictie onder handen. Mijn voorkeur gaat uit naar de grote klassieken of naar net-niet klassiekers van vroeger die nu nauwelijks meer worden gelezen.

 3. Ik lees kookboeken, informatieve en fictieve boeken door elkaar,
  zeker liggen hier nog 5 boeken op mij te wachten.
  Ik ben geen lid van de bieb, doch koop heel regelmatig een boek.
  Ik meen het niet te kunnen om boeken die ik dan zo mooi vind terug te brengen.
  Informatieve boeken gebruik ik als naslagwerk om na te lezen of even erin te lezen etc.
  Ook lees ik graag een tijdschrift!

  Waar haal je tijd vandaan om zoveel te lezen of lees je scannend/ selectief?

  • Nou, de stapel is niet voor niks zo groot…. Op het moment wil het dus niet erg lukken met lezen. Meestal lees ik ‘overal tussen door’. En ‘s avonds in bed.

   Maar eigenlijk wil ik een vast leesuurtje gaan invoeren voor mezelf. Elke dag lezen van half zeven tot half acht.
   Vlijtig Liesje recently posted…Gisteren even geen postMy Profile

 4. Ik kwam er dit weekend achter dat ik mijn biebkaart kwijt ben. Lekker handig. Deze week, maar een duplicaat kopen. Ik heb nu niet echt boeken op mijn lijstje staan. Ik lees heel andere boeken dan jij 🙂 Ik lees liefst levensverhalen met een geloofwaardige achtergrond. Dus vaak uit een andere tijd, zoals pionierstijden in de VS, Australie, Nieuw-Zeeland. En boeken zoals die van de schrijfster Sante Monte Fiore. En verder kookboeken en ik lees enorm veel online. Geen boeken, wel artikelen.

 5. Helaas kost een boek lezen teveel inspanning van mijn ogen, dus als voormalige boekenwurm lees ik nog maar heel weinig.
  Tijdens de verhuizing van 2 jaar geleden heb ik mijn hele bibliotheek met de Kringloop meegegeven, zeker 20 verhuisdozen als het er niet meer waren.
  Jammer, want ik had er me echt op verheugd om na mijn pensioen ongestoord te kunnen lezen, want ik las ieder vrij momentje, maar het gaat echt niet meer.
  Ik heb een goed oog en een lui oog, maar het goede oog heeft te hard moeten werken 😉

  Groetjes Lily

   • Ik heb er wel aan gedacht, maar dat is toch wat anders dan zelf lezen, daarbij ben ik nogal “gevoelig” voor stemmen, een stem, die niet prettig overkomt, verdwijnt ook de interesse.
    Inmiddels heb ik me er wel bij neergelegd, er zijn wel meer dingen, waar ik me bij neer moet leggen, maar betekent niet, dat er niets anders voor in de plaats komt , blijven zoeken naar wat je ook plezier kan geven 😉

    Groetjes Lily

 6. In ons dorp sluit binnenkort de bibliotheek. We kunnen dan alleen nog online boeken zoeken en ergens afhalen en terug brengen. Ik was er erg boos over en stuurde een mail, waarop tot nu toe geen reactie kwam. Nu ga ik mijn abonnement opzeggen, uit protest…. Dat zal niet veel helpen, maar …. wat dan?

 7. De laatste tijd ben ik verslingerd aan Scandinavische thrillers. Tussendoor lees ik steeds een ‘gewoon’ boek. Ik heb een abonnement op het downloaden van e-boeken. Ben begonnen in Een onberispelijke man van Jane Gardam. Daarna weer een thriller en dan staat het boek De greppel van Herman Koch op het programma. Ik lees veel, dat doe al sinds mijn 6e jaar, nadat ik leerde lezen . Vind het super ontspannend ! Ook boeken over geschiedenis vind ik fijn.
  Wat kun jij veel boeken lenen bij jouw bibliotheek, maar de leestermijn verloopt toch na een paar weken ?

 8. Mijn lijst is gewoon te lang om te delen. Momenteel bezig met Mischling, Kids of Appetite en Vanbinnen en Vanbuiten. 3 Verschillende boeken, bij verschillende gemoedstoestanden. 😉 Daar hangt het bij mij vanaf, welk boek ik pas. Mijn nog te lezen stapel is momenteel denk 40 *shame*

 9. Ow, ik heb nog genoeg liggen, en herlezen vind ik ook altijd heerlijk, van de boeken die ik heb dan. Eens in de zoveel jaar lees ik de hele BobEvers serie weer, het blijft mooi. Op dit moment lees ik Bomans en Carmiggelt….
  Maar een wensboek heb ik wel, de nieuwe van Myrthe van der Meer, Het houden van mannen, Ik vond haar vorige boeken heerlijk.

 10. Leuke titels Nicole. Momenteel heb ik ook een flinke stapel uit de bieb. Eigenlijk teveel. Veel non-fictie, dat haal ik dan in huis in een vlaag waarin ik alles wil weten. In de romans kan ik het momenteel niet zo goed vinden, hoewel ik voor mijn verjaardag een alleraardigst boekje kreeg: De oude man en de kat. Over de liefde van een oude man en …je raad het al, een kat.
  Anita Willems recently posted…Opruimen is als vasten voor je huisMy Profile

 11. Sinds ik mijn e-reader heb kom ik eigenlijk nog maar zelden in de bieb. Nu kan mijn jongste net zitten en zie ik een uitstapje beter voor me, omdat we op de fiets moeten. Mijn interesse is breed, de genres die ik graag lees dus ook!
  Huismama recently posted…De Mommy War TagMy Profile

 12. Wow, wat een boeken!!! Leuk om te zien. Ik heb momenteel 2 boeken van de bieb die ik wil lezen. In 1 ben ik al bezig, erg mooi en lastig weg te leggen. Ben meer van de thrillers….en van de waargebeurde verhalen. Op het moment lees ik het boek van Miriam Lancewood, mijn leven in de wildernis. Mooi boek hoor. Veel plezier met lezen!

 13. wow 20! Hier in B is het maximum dat je mag ontlenen 8 per persoon. Maar ik heb daar iets op gevonden: ik gebruik ook nog de kaarten van mijn kinderen die al het huis uit zijn 😉
  Geen haan die ernaar kraait

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.