10 redenen om Picardie glazen in je kast te hebben!

picardie glazen

Toen de kinderen nog klein waren serveerde ik ze drinken in plastic bekers van de Ikea.

Maar nu ze ouder zijn, vind ik echte glazen een stuk mooier!

Een tijdlang had ik een allegaartje aan glaswerk in mijn kast staan. Allemaal verschillende glazen die ik her en der bij kringloopwinkels had gevonden. Maar toen ontdekte ik het Picardie glas.

En ik vind het werkelijk een geweldig glas.

Daarom een post met 10 redenen waarom Picardie glazen zo handig zijn om te hebben!

10 redenen om Picardie glazen in je kast te zetten!

 1. Picardie glazen kun je heel makkelijk stapelen. Je kunt ze dus goed en netjes opbergen in keukenkastjes en dergelijke. Door het stapelen nemen ze weinig plek in.
 2. Picardie glazen zijn heel erg sterk! Dat komt doordat ze het glas eerst verwarmen tot 700 graden celcius, en vervolgens heel snel afkoelen. Het glas schrikt zich als het ware onverwoestbaar : )
 3. Je kunt in Picardie glazen zowel koude dranken als warme dranken serveren. Rond Kerstmis drinken wij er bijvoorbeeld Glühwein uit.
 4. Het is een tijdloos glas. Picardie glazen zijn niet mode- of trendgevoelig. Ze kunnen altijd, en passen overal bij.
 5. Door de vormgeving ligt het glas prettig in je hand.
 6. Picardie glazen zijn verkrijgbaar in diverse formaten. Van hele kleine glaasjes tot grotere. Bij de Hema verkopen ze de formaten:
  9cl, 25cl, 36cl, 16cl en 22cl.
 7. Picardie glazen zijn hartstikke goedkoop! Raar genoeg kun je ze niet bij de Action kopen trouwens. Dat verbaast me moet ik zeggen. Misschien komt dat wel omdat ze zo goedkoop zijn dat er voor de Action geen eer aan te behalen valt. Ik kocht de mijne bij de Hema voor 90 cent per stuk. Geen geld dus!
 8. Als je Picardie glazen hebt, heb je geen andere glazen meer nodig. Het glas is immers geschikt voor alle mogelijke drankjes!
 9. Picardie glazen zijn mooi in hun eenvoud.
 10. Picardie glazen zijn overal te koop en dus makkelijk verkrijgbaar. Denk aan Blokker, Hema, Bol.com etc.

Handig om te weten over Picardie glazen

Het Picardie glas werd bedacht in 1929 in Frankrijk en gemaakt door het bedrijf Saint-Gobain. In 1939 werd Saint-Gobain overgenomen door Duralex. Sindsdien worden Picardie glazen ook wel Duralex glazen genoemd. Dus als je op zoek bent naar Picardie glazen, en ze snappen niet waar je het over hebt. Vraag dan eens naar Duralex glazen!

De Ikea versie van Picardie glazen

Ikea heeft een eigen versie van Picardie glazen. Persoonlijk vind ik ze minder mooi. Hun Picardie glas heet Pokal. Voor 6 stuks betaal je 1,79. Hier onder een voorbeeld:

picardie glas Ikea

Ik vind de Ikea versie een stuk lomper.

Picardie glazen: variaties

Naast het klassieke Picardie glas in diverse groottes, zijn er nog wat variaties op de markt. Zo heb je een Picardie long drink glas:

50 cl, 6 glazen voor 14,99 bij bol.com

Gekleurde Picardie glazen. Bijvoorbeeld blauwe:

Blauwe picardie glazen

31 cl, 6 voor 16,99 bij bol.com

Of rode!

rode picardie glazen

25 cl, 6 stuks voor 17,- bij bol.com

Er zijn ook Picardie glazen die ik persoonlijk meer op kleine mokken vind lijken. Ook die zijn in allerlei kleurtjes verkrijgbaar. Ik laat je deze roze zien:

roze picardie

22 cl, 6 stuks voor22,- bij bol.com

Bij de Bijenkorf hebben ze zelfs Espresso bekers in Picardie vorm:

picardie espresso

4,70 bij de Bijenkorf

Mijn conclusie over Picardie glazen

Picardie glazen zijn vrijwel onverwoestbare glazen die niet alleen heel praktisch zijn, ze zijn ook nog eens neutraal en tijdloos. Ze zijn geschikt voor zowel warme als koude dranken en goedkoop! Ik ben er dol op : )

Door de lage prijs zijn ze voor vrijwel ieder huishouden bereikbaar, en ook erg geschikt voor jongeren die op kamers gaan.

Heb jij Picardie glazen in je kast?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: