Zelf koffiebonen malen

melitta koffiemolen

Je hebt tegenwoordig koffiezetapparaten waarbij je aan de bovenkant koffiebonen kunt toevoegen. Die worden dan vervolgens eerst even gemalen als je een kopje koffie zet.

Verser kan het bijna niet.

Maar ik ben veel te dol op mijn roze koffiezetapparaat om voor zo'n apparaat te vallen.

Vers gemalen bonen

Niettemin vind ik het idee van vers gemalen koffiebonen wel leuk.

Dus toen ik het aanbod kreeg om een koffiemolen van Melitta te testen wilde ik dat wel : )

Je leest mijn ervaringen met de Melitta koffiemolen op mijn blog over koffie.

Zet jij koffie met vers gemalen bonen?

Vergelijkbare berichten

15 reacties

    1. Ja, dat klinkt inderdaad gezellig. Ik heb ook een handmolen aan de muur hangen, maar die vind ik te onfris helaas... Ik heb geprobeerd hem te reinigen met rijst, maar toch.

  1. Nee, gebruik altijd snelfiltermaling en die smaakt ons nog altijd uitstekend. Een koffiemolen is weer een extra apparaat dat ergens een plek moet krijgen en nu dus absoluut overbodig. Mocht ons huidige koffiezetapparaat het begeven, zien we wel weer eens verder.

    1. Ja, dat is inderdaad waar. Ik heb er weer een apparaat bij. Gelukkig is het een klein apparaatje, dus ik zet hem gewoon tussen de pannen als ik klaar ben.

  2. Hier ook versgemalen koffiebonen. heel veel koffie wordt er hier niet gedronken. Manlief en ik zijn theedrinkers. Tot enige tijd terug maalde ik met de koffiemolen van mijn grootouders, helaas gaf hij de geest. Ik had nog een reserve. Onlangs zag ik in een koffie en theewinkel een hele mooie handmolen het prijskaartje was nogal duur ( lees heel duur ; Vond 150 euro wel heel veel geld)

  3. Wij hebben hier een klein nespresso machine, dus zetten koffie met capsules. Maar koffiebonen ruiken zo heerlijk, dat is toch nog net iets echter dan capsulekoffie :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.