Fulltime moederen verbieden?

fulltime moederen

Net als je denkt dat het niet stommer kan, is er in Australië een hoofdredacteur van een tijdschrift die verkondigt dat fulltime moederen verboden moet worden vanaf het moment dat kinderen naar school gaan. Zij vindt het nergens op slaan dat sommige vrouwen fulltime voor hun kinderen en huishouden willen zorgen. Hup, aan de bak!

De economie heeft vrouwen nodig op de arbeidsmarkt.

Of hun kinderen ze nodig hebben, lijkt niet relevant.

N.B. Ik ga er vanuit dat dit ook geldt voor huismannen wat betreft Sarrah LeMarquant.

Lees meer op Het Moederfront.

25 Responses to Fulltime moederen verbieden?

 1. Ik heb er geen mening over ik vond werken heerlijk, parttime en kids bij lieve opvangmoeder.

  Moet iedereen toch zelf weten?

  Wat is je header weer leuk!

  • Dank je Pakketje. Ik ben er zelf ook blij mee. Lang houd ik het niet uit met die strakke layouts…

   Iedereen moet het inderdaad zelf weten. Vandaar ook dat het bij mij gaat kriebelen als ze bepaalde keuzes bij wet willen verbieden.

 2. Ok, zijn er kinderdagverblijven die kinderen willen opnemen die negen maanden per jaar ziek zijn? In die jaren miste ik wel een baan, want het is knap eenzaam.

  • Aargh…. dat is helaas wel typerend voor hoe er tegenaan wordt gekeken. Het lijkt wel alsof je alleen bij kunt dragen aan de maatschappij via betaald werk. Maar dat is beslist niet zo. Ik vind die zienswijze erg kortzichtig en jammer.

 3. Ik denk dat iedereen het voor zijn eigen moet uitmaken. Als ik kon zou ik ook wat meer willen kunnen genieten van mijn kids want ze zijn groot voor je het weet. En qua maatschappelijke bijdrage: de opvoeding van kids is een zeer belangrijke bijdrage 😉

 4. Als je de keuze maakt om bij de kinderen thuis te blijven,. prima, moet ieder voor zich weten. Echter als je daarna weer de arbeidsmarkt op moet, door een scheiding, verlies van partner, of je partner raakt werkeloos , dan zit er geen werkgever te wachten op een vrouw die geen of sterk verouderde werkervaring heeft, en kom je in de bijstand terecht. en of je daar nu zo blij van wordt?

 5. Ik ben blij, dat ik lang thuisblijf moeder heb kunnen zijn en binnen de schooltijden vrijwilligerswerk deed.
  Ik ben zelf “sleutelkind” geweest voor het woord nog maar bestond en dan heb je ‘s avonds 2 afgepeigerde ouders, die echt te moe waren om nog naar het gebabbel van de kinderen te luisteren, hun grote en kleine verdrietjes of geluksmomentjes.

  Door vrijwilligerswerk kun je je vaardigheden op peil houden en dan is het op een gegeven moment, als het al dan niet noodzakelijk is, best wel mogelijk om een betaalde baan vinden.
  Toen ik op 46-jarige leeftijd weer ging werken, heb ik tenminste nooit moeite gehad om weer betaald werk te vinden.
  Mijn kinderen zeggen tenminste, dat ze kunnen terugkijken op een mooie jeugd

  Maar goed, daar kun je lange betogingen over houden, de voor’s en tegen’s, maar het opdringen om verplicht te werken, zoals in dat artikel lijkt mij niet verstandig.

  Groetjes Lily

 6. Tegenwoordig kunnen veel moeders niet kiezen om thuis te blijven omdat je wel twee lonen moet hebben om rond te komen zeker als je een eigen huis hebt ,ik had die keus wel en ben thuis gebleven tot de jongste 12jaar werd ik vond dat zalig geen gedoe met oppas en zo en ik vond direct werk en heb gewerkt 20jaar nog gewerkt.

 7. Iedere vrouw moet het voor zichzelf bepalen en als je omstandigheden hebt binnen je gezin die vragen om een fulltime moeder of je portemonnee staat het toe of je accepteert dat je het met minder kunt/moet doen. Wie is iemand anders dan om te zeggen dat moeder of vader MOET werken. Kom op zeg.

  • Ik vind het ook nogal wat, maar het wordt dan voorgesteld alsof je een aso bent als je fulltime voor je kinderen zorgt omdat je dan niet zou bijdragen aan de economie en de maatschappij.

   Zo wordt de keuze voor fulltime zorgen steeds meer ‘not done’.

 8. Wat een onzin. Economische bijdrage? Ik werk niet, maar voor zover ik weet geef ik nog altijd geld uit en help ik zodus de economie ook een handje 😀 En aangezien het bij ons financieel mogelijk was èn ik het zelf wou om thuisblijfmoeder te zijn kwam er in het bedrijf waar ik werkte een plekje vrij voor een meisje die al langdurig werkzoekend was. Ook kwamen er 3 plekjes extra vrij in de al overvolle voor- en naschoolse opvang voor kindjes van ouders die het niet konden of wilden om minder te gaan werken. Toch ook leuk voor de maatschappij zou ik zo zeggen?
  En de allergrootste bijdrage die ik lever? Ik voed verdorie die 3 bengels hier op 😀

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.