Reacties

Over curry + ik probeerde de AH curry spinazie-courgette! — 25 reacties

  1. De ingrediëntenlijst ziet er verrassend genoeg prima uit, weinig tot geen vreemde toevoegingen, dus hoera voor deze curry. Ik kom alleen nooit bij de AH :)

    • Dat snap ik Nancy. Zelf vind ik wel dat er veel verschil is tussen kant en klare sauzen. De ene is echt veel lekkerder dan de andere. En deze van de Albert Heijn vind ik goed geslaagd.

  2. Nou, hiervan mag je 0% meetellen met je groentenporties, het is gepureerd, er zit geen greintje gezondheid meer in.
    Wat ik erg mis in je curry is vulling: verse groenten, eventueel wat kip. Spek hoort niet bij curry, kip of vis zijn de varianten, rundvlees niet want de oorsprong is india en omgeving en daar worden geen koeien gegeten. Spek heeft een zeer overheersende smaak en drukt die van een goede curry weg.
    Zoals jij het serveert hoef ik het mijn gezin niet voor te zetten: "we eten geen kots!" Het is te kaal, te sauserig, daar gruwelen ze van.
    Wij zijn dol op de thaise groene curry in het verspakket van de AH. Zou ook voor 3-4 personen zijn, wij halen er krap 3 porties uit waarbij de derde portie een lunch-beetje is. We serveren er dan rijst en salade bij.

    • De Thaise groene curry in het verspakket heb ik nog nooit gehad, maar die wil ik best een keer proberen. Het verspakket voor tomatensoep van de Albert Heijn was hier alvast een succes. Het is me daardoor eindelijk gelukt om zelf tomatensoep 'from scratch' te maken : )

  3. Geweldig, curry met penne :)

    De ingrediëntenlijst ziet er heel ok uit. Super dus van AH. Fijn dat er steeds meer dingen gemaakt worden zonder suiker, tarwemeel, e-nummers, smaakversterkers...

    Tuurlijk is zelf vers maken nog gezonder maar niet iedereen kan of wil dat, en dan is dit allicht een eind beter dan een zakje aanmaaksaus van Knorr!

    • Precies Anke! Dat vind ik dus ook. Je moet ergens beginnen tenslotte. En dit is voor mensen die normaliter een zakje poeder aanmaken al een stap in de goede richting.

  4. Hoewel ik de reactie van Francien wat scherp vind, heeft ze wel wat gelijk wat betreft gezondheid van de gepureerde groenten, mij lijkt het ook niet veel meer te bevatten aan vitaminen en dergelijke.
    De keuze van spekjes erbij is persoonlijk en hoeft niet per definitie authentiek Indiaas te zijn, ieder zijn smaak en als het iedereen gesmaakt heeft, is het toch prima!
    Voor mezelf is het niet handig als alleenstaande, teveel voor 1x en ik ben niet zo weg van dergelijke kant en klare sauzen, net als kant en klare maaltijden, het valt me altijd tegen door bepaalde smaakjes, die ik niet lekker vind, dus ik koop het ook niet meer.

    Groetjes Lily

  5. Ik ben het helemaal met Francien en Lily eens. Je kan echt niet alles zomaar combineren, kruidenkaas past er al helemaal niet bij en de spekjes zijn ook beetje vreemd, hoe kom je erbij dat dat allemaal wel kan? Laat recepten die in de loop de jaren zijn ontwikkeld tot lekker in hun waarde. Sommige fusiongerechten kunnen lekker zijn maar alleen als je kennis hebt wat wel en niet kan.
    Waarschijnlijk ben ik een zeurpiet erover want ook pizza met ananas os shoarma vind ik een belediging voor een goede pizza.
    Bij dit soort foto's denk ik ook al snel : dat is al eens gegeten, brrrrrrr.

  6. Ik begrijp niet zo goed waar je die helft van 250 groente vandaan haalt. Als ik de pot bekijk zit er krap 50% groente in, de rest is vulling, water, kruiden, kokosmelk etc. Dus 475:2=ca 235 gr. groente en dat ook nog eens gedeeld door 3 à 4 porties, blijft niet veel groente pp over, ca 55 gr. Die twee komkommers maken dat niet goed, komkommer bestaat grotendeels uit water.
    Ik koop een pot currypasta bij de toko, lang houdbaar in de koelkast, snijd een vracht groente, kook rijst of noedels, eventueel wat kip of vis erbij en klaar ben ik. Sorry dat ik zo kritisch ben maar ik vind het een beetje volksverlakkerij van de appie.

    • Leontine, ik ben het roerend met je eens. Gezond eten betekent volgens mij simpelweg (veel) verse groente en fruit. Maar daar kan AH niet zoveel aan verdienen, vermoed ik.

    • Bij Albert Heijn zeggen ze dan ook dat je de saus kunt uitbreiden en combineren met andere groentes. Het is dus niet zo dat ze zeggen dat alleen de saus al voor 250 gram groente per dag zorgt. Maar het is wel een mooie opstap! Het maakt het makkelijker om aan de dagelijkse portie te komen : )

  7. Ik kom eigenlijk nooit bij de AH. Zit niet op mijn boodschappenrondje. Valt me mee wat er in deze kant en klare saus zit moet ik zeggen. Er zitten weinig toevoegingen bij en dat had ik in eerste instantie wel verwacht.
    Misschien toch eens uitproberen.

  8. Ik wist niet dat dit er was. Ziet er echt heel lekker uit. Komt goed uit dat ik nog langs de supermarkt moet vanavond :-). Ga het meteen proberen voor morgen. Ben ook erg benieuwd naar de andere smaken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder